Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tagadjuk le a valóságot, attól minden jobb lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára ma reggel kijelentette, senki nem szorul ki az állami egészségügyi ellátásból, a júliusban hatályba lépő társadalombiztosítási törvény alapján. Ez csak egy dolgot jelenthet, vélhetően tízezrek, ha nem százezrek fognak kiszorulni a rendszerből. Az ilyen fajta automatikus tagadások általában azt jelentik, hogy a probléma valós, amit azonnal ezzel a módszerrel próbálnak megoldani. Hányszor jelentették már be, hogy egyes egészségügyi intézményekben nincs probléma azután, hogy akár egy tucat orvos mondott fel egyetlen éjszaka alatt? Soha, semmilyen probléma nincs semmivel, minden a legnagyobb rendben van.

Aztán majd júliust követően, ha megérkeznek az első hírek arról, hogy emberek szorultak ki a rendszerből, majd ismét letagadják azt. Bizonyítékuk persze akkor sem lesz, de letagadják csípőből, majd szólnak valamelyik propaganda lapjukban, hogy ugyan mutassa már be a helyzetet egy pozitívabb irányból. Ettől persze a rendszerből fizetésképtelenség miatt kirekesztett emberek nem jutnak ellátáshoz, de legalább még hülyének is nézte őket az állam. Hogy a júliusi változtatásnak hányan fognak áldozatául esni, az csak annak bevezetését követően fog kiderülni, mindenesetre nem kizárható, hogy százezrek kerülnek majd nehéz helyzetbe, a kormány zseniális döntésének következtében.

Senki nem szorul ki az állami egészségügyi ellátásból a júliusban hatályba lépő társadalombiztosítási törvény alapján – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Izer Norbert elmondta: a törvény szerint továbbra is teljes körű ellátásra jogosultak egyebek mellett a gyermekek, a diákok, a nyugdíjasok, a gyedben és gyesben részesülők, a biztosított munkavállalók, mindazok akik eddig is jogosultak voltak. Akik nem tartoznak ebbe a körbe, azoknak havonta egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot kell maguk után fizetniük.

Jelenleg ezt a járulékot 320 ezren fizetik maguk után, sokan viszont nem tesznek eleget ennek a kötelezettségnek, szeptemberben például 75 ezren próbálták jogosulatlanul igénybe venni a rendszert – tudatta. Kiemelte, a törvény célja, hogy tiszta és átlátható rendszer jöjjön létre, amelyben nem fordulhat elő, hogy valaki hónapokig rendezetlen jogviszonnyal rendelkezik. A sürgősségi ellátást nem érinti a változás, a mentés igénybevételéhez való jog mindenkit megillet – tette hozzá.

Az Országgyűlés december 11-én szabályozta újra a társadalombiztosítási ellátások rendelkezéseit: többek között egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új szabály az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!