Május 25,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szörnyű, de legalább fokozható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,427,990 forint, még hiányzik 1,572,010 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, kedves és drága emberek! Szombat van? Jó. Akkor az utolsó száz méteren nem engedem el a dolgot, ha már ilyen szépen figyelemmel kísértem az állampárt szerteágazóan egy lére menő kampányához. Már csak egyet kell aludni, ameddig remélhetőleg egész Európa úgy szavaz, hogy az megfeleljen az Orbán Viktor 7 pontos nemprogramjában megfogalmazott óhajoknak. Engem is meglepetésként ért a dolog, de be kell látnom, emberünk egy hős. Lehet, hogy még nem mondtam, de akkor most.

Az örökzöld miniszterelnök, akinek az elmúlt tíz éve (mondtam egy számot) minden más mellett arról szólt, hogy hogyan tud legeredményesebben eliszkolni az újságírói kérdések elől (legutóbb éppen két napja pattant le róla és a verőembereiről a Strache és Pecina haverjait érintő jogos újságírói-állampolgári kérdés és inalt el a kisbuszával) nos, ez az ember bemerészkedett a Simicska nevű oligarchától visszaharácsolt Hír Tv-be, és ott 20 percen keresztül rendelkezésére állt a médiaprostituált néninek.

Nem tudom, feltűnt-e másoknak is, nekem ebben azt tetszett a legjobban – amellett, amit a szájával beszélt, mert az egyszerűen lenyűgözött -, hogy helyet cseréltek. A Magyarország élőben címet viselő műsorban Földi-Kovács Andrea műsorvezető asszony oda ült, ahol a meghívottai szoktak ülni, miközben a drágaszépminiszterelnök úr, aki leereszkedett a pórnéphez (annyira kell a szavazatuk, baszki, hogy még egy tévéadásba is hajlandó bemenni) meg nagyvonalúan a műsorvezető helyét foglalta el. Gondolom, azt találták ki a guruk, hogy ettől lesz még annál is különlegesebb és maradandóbb az élmény, ha az ültetésrenddel is jelzik, hogy kimagaslik ő a közönséges epehányók sorából, akik estéről estére elszórakoztatják a tévéfogyasztókat.

Nem vagyok hajlandó ezúttal kielemezni az összes gyűlölködős-migránsozós baromságát, némely arckifejezése egyébként is többet mond akárhány szónál – azt azért jelezném, hogy miután a német Bildnek adott interjúban elfogadhatatlannak nevezte Strache kijelentéseit, tegnap este már az volt az egyetlen problémája az egésszel, hogy a Strache korrupciós hajlandóságába belebukott és ezért lemondásra kényszerült szabadságpárti (értsd: bevándorlásellenes) miniszterek intézkedéseit fokozatosan eltörölték. Ez márpedig azt jelzi minden idők legnagyobb politikusának, hogy az osztrák kormányt vissza akarják terelni a bevándorláspárti kormányok akoljába. Az, akinek a klímavédelemről a Soros György és a liberális világmaffia jut eszébe és van pofája ki is mondani, az, akinek a kedvenc politikai filozófusa Rocky Balboa, az, aki utcai harcosnak képzeli magát, de alig mer kimenni az utcára, és ha igen, akkor is csak a verőemberei között érzi magát biztonságban, az egy megszállott, eszelős, aki az állandó harcért és konfliktusért az anyukáját is eladná a piacon. Szörnyű, úgy ahogy van, de tudja fokozni:

Ha nekem erős felhatalmazást adnak, ha megvastagítják a hangomat, ha én jó fizikai állapotban tudok ott megjelenni,

akkor az lesz, hogy az ő szerepe és súlya nőni fog az Európai Unió többi szervezetében, például az Európai Tanácsban is. Nem ismétlem meg, hogy ha szétnyeri magát holnap, akkor sem lesz nagyobb súlya, mint eddig. Mármint politikai értelemben, az egyebeket hagyjuk. 12-13-14 mandátum, ennyi lesz az ő súlya. Amit eddig nem tudott elérni, úgy értem azelőtt, hogy látványosan is szélsőjobbos alakokhoz dörgölőzött volna, miközben még mindig a Néppártban számolgat és stratégiázik, azt ezután, Stracheval a puttonyban, még annyira sem.

Már azt is nehezen értem, hogy miért kell a balliberálisokkal riogatni, akik biztosan ott lesznek a választáson, mind ott lesznek és szavazni fognak. Hát nem úgy volt, hogy ezek egytől egyig az EU kifutó szériáját képviselik, amely kifutó szériára már a kutya nem szavaz, mert mindenki Orbán Viktornak ad igazat, az ő eszméit követi, és mindenki pontosan akkora nagy harcos és keresztény gyökér akar lenni, mint ő? Ehhez képest a propaganda már verejtékezve magyarázza, hogyan fordulhatott elő, hogy a nagy magyar tenyérjós és végvári vitéz nagyformátumú víziói ellenére a bevándorláspárti, sorosista, balliberális Frans Timmermans pártja mégis jól szerepelt Hollandiában. Nem tudom kinek a legmélyebb legvastagabb a hangja és a legjobb a fizikai állapota a Fideszben, de ezt szerintem bárkinek a szájába adják, nem nagyon kéne már magyarázgatni.

Az egy csomag sütőporral, az egy darab sűrített paradicsommal !!!! (és egyéb finomságokkal megpakolt pünkösdi csomaggal) megvásárolható szavazóknak nem kellenek az ilyen bonyolult összefüggések, abban sem vagyok biztos, hogy Rocky Balboáról hallottak egyáltalán. Naszóval tényleg vicces nézni ezt az elkeseredett harcot, ahogyan minden a kezükben van, az isten és az adófizetők pénzének milliárdjai a zsebükben van, letarolták a médiát, mindenhonnan ordít az egyenpropaganda, a fél ország hülyére rettegi magát a nem létező migránsoktól, a mindenki pénzéből fenntartott MTVA nevű hazugsággyár a változatosság kedvéért masszív migránsozással gyúr a holnapi EP-választásra, és még így is ilyen megalázó alamizsnacsomagokkal kell házalniuk a kampány hajrájában.

Olyan ez az egész, mint egy elcseszett börleszk. Állítólag hasítanak, tarolni fognak vasárnap, de az legutolsó kerületi szavazást sem bízhatják a véletlenre. Jobban teljesít a gazdaság, de a biztonság kedvéért kell az tetves ajándék- és szerencsecsomag. Kibaszottul hasít a magyar futball is, stadionokban verhetetlenek vagyunk, de a kutya nem kíváncsi a nagy felcsúti csodára, úgyhogy a Puskás Akadémia meccseire Felvidékről importálnak nézőket (2800 iskolást!), hogy az ürességtől kongás fülsiketítő zajától nehogy megbolonduljon a vezér.

Ez nem függ össze semmivel, csak tetszik. A közpénzből publicisták egyik csiszolatlan gyémántja ezt ordította bele a pofámba éhgyomorra: Vegyük vissza Európát a liberálzombiktól, különben mindennek vége! Liberálzombik, azt mondja a költő. Szerintem elég nagy baj lehet a  rendszerben, ha már itt tartanak, bízom benne, hogy ennek látjuk a jeleit. Mert ugyanis az Európai Néppárt vezéralakjai (akik közé Orbán és a Szájerdeutschok már csak azért sem tartozhatnak, mert öntökönrúgták magukat) elég világosan és egyértelműen jelezték: nacionalistákkal és Európa-ellenesekkel nem lehet jövőt építeni. Angela Merkel, akit Orbán stratégiai smúzolás keretében körbenyaldosott a fent idézett interjúban, az EPP-kampányzáróján leszögezte: az EU alapvető értékei a demokrácia, a jogállam, a szólás és a vallás szabadsága, a sajtószabadság, az emberi jogok és az emberi méltóság iránti elkötelezettség, és a nacionalizmus minden formája támadás ezen értékek ellen. Mint fogalmazott, az emberek elleni uszítás támadás a közös értékeink ellen, az igazságszolgáltatás és a sajtószabadság elnyomása támadás a közös értékeink ellen.

Igen, szerintem Heller Ágnesnek igaza van abban, hogy a változást nem Brüsszeltől kell várni, de szerintem az annyira azért nem ártana meg, ha Brüsszel felfogná,  mi a probléma. Nem vagyok sem utcai harcos, sem világpolitikai tényező, de én úgy látom, hogy az elmebaj elleni meccs – hogy a cizellált miniszterelnöki szájból vegyem ki a szavakat – nincs lejátszva. Legyen így. Kellemes szavazást mindenkinek, már csak egyet kell aludni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!