Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szólhatna valaki Soltész Miklósnak, hogy a gyökerek helye a földben van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is szebb annál, mint amikor a rendesebb fideszesek és kádéenpések egymáson keresztülesve igyekeznek valami eszméletlenül hatalmasat mondani, hátha belevésik magukat legalább egy hétre a közbeszédbe. Ha ráadásul mindezt keresztény alapokon állva adja elő valaki – ez esetben Soltész Miklós -, akkor abból egészen mókás dolgok sülhetnek ki. Mint például most is.

Azon már nem is mérgelődöm, hogy közpénzből vallásosak ezek, mert csak a guta ütne meg. De ahhoz azért kell valami egészen elszánt pofátlanság, hogy először átadják az iskolákat az egyházaknak – (és az idősotthonokat, el ne felejtsem), aztán amikor már egy csomó településen egyáltalán nincs állami iskola, csak egyházi, ahol van mindkettő, ott is az egyháziban jobbak a feltételek, mert meg tudják fizetni a pedagógusokat, jobb a felszereltség, tehát a szülők oda íratják be a gyereket -, most azzal döngesse valaki a mellét, hogy mennyivel növekedett az egyházi iskolába járó gyerekek száma.

A legszebb mégis a nyitómondat. Igazán szólhatna valaki Soltész Miklósnak, hogy a gyökerek helye a földben van. Ha azt kitúrják onnan, és elkezdik hurcolni, elpusztul a növény.

Mindannyiunk feladata Európa gyökereinek megkeresése és továbbvitele, ez kötelességük az egyházi és világi vezetőknek, a papoknak, lelkipásztoroknak és a közösségeknek – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, abból az alkalomból, hogy közösségi házzal gazdagodott az istenhegyi plébánia.

Az Istenhegyi Szent László Plébánia közösségi házánál tartott ünnepségen, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Áder János volt köztársasági elnök és felesége, valamint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és felesége is, Soltész Miklós úgy fogalmazott: “fel kell vállalni a krisztusi tanítást, az értékeket” és a továbbadásukat.
    Ezért is segítették az elmúlt években a Kárpát-medencében több mint 1500 közösségi ház és plébánia megújítását – emelte ki.
    Soltész Miklós azt mondta, ha komolyan gondoljuk a kétezer éves krisztusi tanítást, akkor az örökséget meg kell védeni, a gyermekeknek, közösségeknek tovább kell adni.
    Az államtitkár szólt arról is, hogy 2010-ben, amikor kormányozni kezdtek, “gazdasági romokon, illetve erkölcsi rombolás közepette” indították el munkájukat. Az erkölcsi rombolás megfékezéséért szoros együttműködésben dolgoztak egyházakkal az értékek, az egyházak üzenetének felvállalásáért – mondta.
    Soltész Miklós kijelentette, tíz-tizenkét év elteltével jöttek az eredmények: egyházi iskolákba, óvodákba több mint kétszer annyi gyermek jár, mint 2010 előtt, jelenleg 242 ezer gyermeket nevelnek és tanítanak egyházi iskolákban. Az egyházi szociális intézményekben a rászorultak mintegy felét ápolják, gondozzák. Annak idején 50 ezer, most pedig már 235 ezer rászorulóról gondoskodnak – mondta el az államtitkár, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az abortuszok száma felére csökkent az elmúlt tizenkét év alatt: korábban valamivel több mint 40 ezer volt, most pedig alig több mint 20 ezer.
    A kormány támogatásával létrehozott Szent László Közösségi Házat Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!