Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szokás szerint eszükbe sem jut felvenni a méretre szabott inget, inkább megpróbálják ráerőltetni mindenki másra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma én vagyok a kakas. Ha a szemétdombon nem is (kézcsókom Orbán Viktor tekintetes úrnak), de a Szalonnán momentán. Ki a kicsit nem becsüli, azt hamarabb utolérik, mint aki addig járt a kútra. Vagy ilyesmi. Népünk bölcs vezére, aki mármindjárt Salvini kollégájával a markába veszi Európa gyeplőjét, eléggé szarul néz ki. Lehet, hogy Havasi Bertalan összekutyulta a vitaminokat, vagy én nem tudom, mi van, de aki ennyit ráncigálja a nyakkendőjét százon, azt kényszerbetegséggel szokták diagnosztizálni. Már persze, ha eljut szakorvoshoz. Lehet, hogy ez ebben az esetben még nem sikerült. Meg is értem. Ha egy kötőhártya-gyulladással négy hónapot kell várni, mire orvoskézre kerül az ember, az ilyen súlyos nyavalyákkal pláne, akár éveket is vergődhet, mire ellátást kap. Szegény.

Egyszerűen fantasztikus, ami a lakájmédia minden tündibündi elágazásában csordogál. A zorigo konkrétan ott tart, hogy Orbán Viktor személyesen fogja eldönteni, mi legyen az Unió sorsa. Egészen cukker, ahogy dolgozik Manyika néni. Ilyeneket ír ő: Orbán Viktor már megkezdte a brüsszeli tárgyalásokat. Megmég: Orbán Viktor Brüsszelben már az Európai Bizottság új vezetőjéről tárgyal. Hádeédes. Mert rajta múlik. Ja, nem.

A mocsármédia vért izzad, hogy elmagyarázza a bambán bámuló híveknek, hogy Orbán Viktor természetesen győzött (ha kivágják a néppártból, akkor meg ő vágta ki a néppártot magából), a zöldek pedig mind Soros György katonái és kész. Még Bayer Zsoltnak is be kellett szállni annak elmagyarázásába, hogy igenis, a zöldek fogják felfalni Európát és a hátukon hurcibálják be a migráncsokat. Jólvanakkor.

Miközben a kirobbanóan sikeres jobbanteljesítés örömére sorra rugdossák ki az újságírókat a  fideszes médiától, a még ki nem rúgott szakmunkások azt igyekeznek elhitetni a NER kéményén csimpaszkodó kisemberekkel, hogy tulajdonképpen a migránsellenes erők – tehát Orbán Viktor – győztek az Unióban. Ez mondjuk így is lenne, ha nem maradtak volna rohadtul kisebbségben. Pedighogy de.

És most ide biggyesztem Bálint kolléga iménti kijelentését:

viszont én például arra gondoltam, hogy majdnem hálás is vagyok az európai embereknek, akiket nem ismerek, de akik bebizonyították, hogy ez azért az egyik legjobb hely a világon

Ezzel magam is így vagyok. Kicsit ma jobb érzés európainak lenni (majd lesz jobb magyarnak lenni is, ha most még nem is az) és én is köszönöm. Őszintén.

A szarul teljesítő ellenzéki pártok azt magyarázzák, miért teljesítettek szarul. Engem momentán nem tud lázba hozni. Ők nyugtatgassák csak magukat azzal, hogy a Klári volt vagy a Feri, a rézfaszú bagoly vagy bármi egyéb. Az mindig szokott segíteni. Ja, nem. Soha. Mindig csak rosszabb lesz tőle, de újra és újra megpróbálják. Hátha majd most. Semmiben nem különböznek a kormánypárttól. Sem győzni, sem veszíteni nem tudnak.

Tegnap este már ott tartottunk objektív tájékoztatásilag, hogy az MTI az Origót jelölte meg hiteles forrásként. Nem először fordul elő persze, de én még mindig rá tudok csodálkozni a jelenségre. Ide is teszem a Magyar Távirati Iroda közleményét:

Az Origo brüsszeli értesülései szerint “félretették” a csúcsjelölteket (Spitzenkandidatokat) az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján.

A portál kedd este azt írta: ez azt jelenti, hogy nem automatikusan ők a jelöltek az Európai Bizottság elnöki posztjára, vagyis Manfred Weber és Frans Timmermans helyett új jelöltet keresnek. 
    Mint felidézték: az Európai Unió tagállamainak állam- és kormányfőiből álló testület azért ült össze kedden Brüsszelben, hogy javaslatot tegyen az Európai Bizottság új elnökének személyére. Brüsszeli munkavacsorájukon az uniós állam- és kormányfők a tervek szerint megkezdték az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást.
    A munkavacsora előtt a V4-országok vezetői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal, majd Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztettek – emlékeztetett a portál.

Ebből azt kell érteni a híveknek (segítek, nehogy félre menjen az információ), hogy megint és újra Orbán Viktor akarata érvényesült. Mert ugye ő nem tudja támogatni Weber jelölését, miután az páros lábbal beletiport az érzékeny magyar tömeglélekbe akkor, amikor azt mondta: nem akarna ő Orbán és a fideszesek támogatásával Európai Bizottsági elnök lenni, mert nagyobb gáz annak a brigádnak a támogatása, mint amennyire vonzó a poszt. Ebből persze fideszék nem azt szűrték le, hogy velük van a baj, hanem hogy tízmillió magyart sérteget Weber. Szokás szerint eszükbe sem jut felvenni a méretre szabott inget, inkább megpróbálják ráerőltetni mindenki másra.

Igaz ugyan, hogy nem az én vágyaim vezérlik az EP tárgyalásokat, de nem bánnám, ha Webernél gerincesebb, bátrabb és határozottabb vezetőt lelnének. De az elnök személyénél sokkal jobban érdekel drágajó miniszterelnökúr és az ő személyzetének további sorsa. Miután már mindenkibe belerúgtak maguk körül és azzal próbálták zsarolni a néppártot, hogy akkor majd jól beülnek Salvini ölébe és blokkolják az uniós munkát, most illene beváltani a fenyegetéseket.

– Eleve nehéz egy pártot kizárni a frakcióból. Egyéneket lehet (érdekes, hogy ez éppen a frakciószabályzat hetes cikkelye), de arra nincs szabály, hogy egy egész nemzeti delegációt kizárjanak. Egyénileg hogy zárnak ki? Majd kiállítanak minket a pódiumra, és egyenként szavaznak rólunk? Emberileg ez milyen lenne már?

– Tegyük fel, hogy mégis megtörténik.  – Akkor lehet, hogy komolyabban vesszük majd Matteo Salvini ajánlatát, hogy legyen az Európai Parlamenten belül egy eurókritikus csoport, a Ligák Ligája. És akkor mindenki szembenézhet majd a következményekkel.

– Mik lesznek a következmények?  – Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig megválasztották a biztost. Én elkerülném ezeket a következményeket.

Ezeket Schöpflin György nyilatkozta, még tavaly, a Fidesz EP-képviselőjeként. Tehát a párt (azaz Orbán Viktor) tökéletesen meg volt győződve arról, hogy zsarolni tudja a néppártot is, de az egész EU-t is. Meggyőződésem, hogy egészen vasárnapig így hitték, erre készültek. Nos, semmi nem lett a tervből. Nincs zsarolóképes pozícióban őfényessége, ellenben elég jól láthatóan nemkívánatos lett. Ciki.

Jó hosszúra sikerült a jóreggelt, be is rekesztem magamat. Majd mindjárt folyatatjuk, amint sikerült rendesen felébredni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!