Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó szerint Magyarország nyomás alatt áll. Kivételesen igaza van. Még ha nem is úgy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország egyszerre áll nyomás alatt keletről és délről

– kongatta meg a Rogán-központ sorvezetője szerint a főnöke által érdemi kormányzás helyett már tegnap megkongatott kommunikációs-pszichológiai-elmaszatolási vészharangot a papíron külgazdasági és külügyminiszter a pártállami közpénzszolgálati médiában ma reggel. A szokásos migránsozás, pánikkeltés, határvadász egységek, semmi újdonság. Végül is minek? Ha kormányozni nem tudnak, ha ötletszerűen kapkodnak, ha holnap már nem igaz, amit tegnapelőtt állítottak, legalább az eddig mindig eredményes elterelő propaganda legyen következetes, hiszen abból élnek.

Ennél alig valamivel érdekesebb, amit a NATO-ról hablatyolt össze Moszkva nagy becsben tartott, államilag kitüntetett alászolgája, bár amennyi egymásnak ellentmondó marhaságot összehordtak ketten a főnökével az elmúlt fél évben a NATO kapcsán, nem hiszem, hogy érdemes komolyan venni, hogy ezúttal miket delirált össze a NATO-ban uralkodó háborús hangulatról és egyebekről. Ami érdekes, abból amit Szijjártó elmondott, hangsúlyozott, kiemelt és felidézett, az ez:

Tavaly őszig elképzelhetetlen volt Európában, hogy nem áll majd rendelkezésre elég energiahordozó, aztán beköszöntött az energiaellátási válság, amelyet a háború még tovább súlyosbított.

Korábban elképzelhetetlen árak alakulnak ki a világ energiapiacán, ezért a jövőben azok az országok lesznek biztonságban, amelyek saját maguk is elő tudják állítani az elfogyasztott energiát. Magyarországnak ebben a paksi atomerőmű bővítése jelent majd hatalmas segítséget.

Továbbra is folyamatosan gyorsíttatják a beruházást, hogy 2030-ra az új blokkok kereskedelmi használatba állhassanak, mert akkor az ország – a napenergia-beruházásokkal együtt – nagyon közel lesz az önellátáshoz a villamos energia területén.

Pár napja Isztambulban tárgyalt Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával annak érdekében, hogy szeptemberben el lehessen kezdeni a konkrét építkezést. A szankciók semmilyen módon nem akadályozzák ezt a munkát, hiszen az Európai Unió a háború kitörésekor kimondta, a nukleáris energia békés célú felhasználása semmilyen módon nem esik a szankciók hatálya alá. (via MTI)

Nekem az a kérdésem – túllendülve azon az apróságon, hogy a háború nem kitört, hanem Szijjártó moszkvai tartótisztje megtámadta Ukrajnát -, hogy ha most 2022. július 3-át írjuk, és ehhez képest 2030 nyolc év múlva lesz, amikor állítólag, ha minden jól megy, ha netán esetleg szeptemberben elkezdődhetnek a munkálatok, amelyeknek már régen be kellett volna fejeződniük, akkor a következő nyolc évben pontosan mekkora hatalmas segítséget fog jelenteni Magyarországnak egy meg sem épült, a háborús bűnös Oroszország úri, elmebeteg kényének-kedvének kiszolgáltatott atomerőmű?

Egyáltalán hogy nem szégyelli magát Szijjártó propagandára használni ezt a gyalázatos projektet, amelyről a szerződést – nem lehet ezt elégszer hangsúlyozni – még 2014-ben írta alá STIKÁBAN Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin. Mikor sül le a bőr a pofájukról legalább annyira, hogy meg se próbálják az önellátásra berendezkedett magyar villamos energia szektort egyáltalán szóba hozni azok után, hogy a második kétharmad előtt néhány hónappal, 2014 januárjában még azt hazudták, hogy a két új paksi blokkból 2023-ra az elő már termelni fog. Amihez képest, most abban bíznak, hogy idén ősszel már el is kezdődik az építkezés. Milyen biztonságot, energiafüggetlenséget és önellátást nyújt itt és most, jövőre és öt év múlva az az atomerőmű, amelyik orosz hitelből, orosz alkatrészekből, orosz tervek alapján, orosz reaktorral épül, amit csak egy másik orosz reaktorra lehet cserélni?

Egyvalamiben egyet lehet érteni ezzel az állandóan harci lázban égő teremfutballistával. Abban, hogy Magyarország nyomás alatt áll. 13. éve konstans nyomás alatt. Nem annyira keletről és délről, mint a legmagasabb kormányzati szintekről. Ha a nyomás még sokáig tart, alighanem bele is döglik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!