Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Péter boldog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter boldog, ugyanis a WHO bejelentette, hogy engedélyezi a Sinopharm vakcina vészhelyzeti használatát, ami szerinte annak a bizonyítéka, hogy véglegesen összedőlt a kínai oltóanyaggal szembeni liberális propagandahadjárat. Az nem vitás, hogy ez egyébként siker a magyar kormánynak, viszont azért azt sem szabad elfelejteni, hogy egyre sürgetőbb, hogy a világ számos részére el tudjanak juttatni megfelelő oltóanyagot, ezzel gyorsítva a lakosság immunizációját. A COVAX programba ugyanis messze nem érkezett eddig elegendő oltóanyag, hiszen a gazdagabb államok azzal vannak elfoglalva, hogy a saját lakosságukat oltsák be első körben, aztán ha azzal megvannak, talán majd juttatnak elegendő mennyiségű oltást a programba is. Azzal, hogy a WHO engedélyezte a Sinopharm vakcinák felhasználását is, talán végre növekedni fog a programban felhasználható vakcinák száma is.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a kínai vakcinának nincsenek súlyos mellékhatásai, az egyedüli probléma az oltás hatékonyságával kapcsolatban merült fel, amely nem egy összeesküvés-elméletnek köszönhető, hanem annak, hogy nem végeztek elegendő klinikai tesztet, illetve amit el is végeztek, annak sem közölték az adatait. Most a WHO azt mondja, hogy a 18 és 60 év közöttieknél 79 százalékos védettségről lehet beszélni. Amennyiben ez a szám valós, úgy valóban nagy segítséget nyújthat majd a szegényebb országok beoltatásához ez a vakcina is.

Azzal, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken globális jóváhagyást biztosított a Sinopharm-vakcina számára, véglegesen összedőlt a kínai oltóanyaggal szembeni liberális propagandahadjárat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos ülésének szünetében.

A politikus magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, a WHO jóváhagyásával, illetve a G20-as országok közelgő globális egészségügyi csúcstalálkozóját megelőzően új helyzet állt elő a világjárvány elleni küzdelemben. Innentől kezdve a Sinopharm oltóanyagával szembeni, illetve a Sinopharm-vakcinát használó országok elleni hadjáratnak ideje véget vetni, és véget vetni annak a rendkívül felelőtlen politikának, amivel megpróbálták emberek tíz- és százezreit elbizonytalanítani az oltások felvételétől – mondta Szijjártó Péter.

“A WHO döntése világosan mutatja, hogy azok döntöttek helyen az elmúlt hónapokban, akik ideológiai, vagy geopolitikai kérdésként tekintettek a kínai oltóanyagra, hanem úgy, mint ami: vagyis emberéletek megmentésére alkalmas eszközként” – fogalmazott. A WHO döntése komoly zavart kelt Brüsszelben, a jóváhagyással szemben azonban nem lehetséges érvelni – tette hozzá. Kiemelte, a kínai vakcina segítségével Magyarországon az elmúlt hónapokban sok százezer ember életét sikerült biztonságba helyezni. Kizárólag az oltással lehet megvédeni az emberek egészségét. Mindazok, akik az elmúlt hónapokban az oltóanyagok ellen hergeltek, emberéleteket tettek kockára – húzta alá. Hozzátette: a szerződések szerint még további 1,7 millió adag Sinopharm-vakcina érkezik még Magyarországra.

Az oltóanyagellátottsággal összefügében azt mondta, a keleti partnerségben részt vevő államok, és a Nyugat-Balkán országai sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint az Európai Unió. Magyarország felelősségteljes szomszédságpolitikát folytatva, a Lengyelország segítségével összegyűjtött oltóanyagokat légiúton szállítja a keleti partnerországok számára. A Nyugat-Balkán esetében Magyarország egyebek mellett a migráció megállításán dolgozó észak-macedón határőrség minden tagjának beoltásához elegendő, legkevesebb hatezer vakcinát biztosít – közölte.

Bejelentette azt is, hogy kedd hajnalban újabb 200 ezer adagos Szputnyik V orosz oltóanyagszállítmány érkezik Magyarországra. Az oltóanyagok a korábban első adaggal beoltottak ismétlő oltásához szükséges készletet biztosítják majd. A kedd hajnalban érkező oltóanyagok az Oroszországgal kötött, vakcinabeszerzésről szóló szerződések utolsó, maradéktalan szállítmánya. Ha Magyarország nem vásárolt volna Szputnyik-vakcinát, illetve, ha Oroszország nem szállított volna a megállapodásnak megfelelően, akkor egymillióval kevesebb magyar ember kaphatott volna védőoltást – tette hozzá Szijártó Péter.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!