Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerintem nem én vagyok a kereszténységet megtagadó, elfajzott csőcselék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejjhó! Jó reggelt, drága olvasók! Jelentkezem a feladatra, kezdődik a műsorszolgáltatás, itt a nyár, a politikai megélhetési elmehábor rajta ül a nyakunkon. Ez utóbbi legalább független az évszakok váltakozásától. Is. Ez egészen biztosan konstans, kiszámítható és tökéletesen megbízhatóan VAN. Tudom, hogy emellett még hétfő is van, meg reggel korán, meg az embernek ilyenkor még levegőt venni is nehezére esik, de sajnos kénytelen vagyok még jobban megmerényelni ezt az egyébként is súlyos helyzetet. Már sokan sokszor szóvá tették, hogy nem kellene elrettentő fotókkal ábrázolni a tartalmainkat, de most sajnos megint nem tudom teljesíteni ezeket a kívánságokat. Egyszerűen vannak fotográfiák, amelyek többet mondanak még Németh Szilárd lecsóreceptjénél is. Bayer Zsolttal körítve. Ha valaki nem tudná, de esetleg érdekli, a mekdáneldsz-mentes keresztény magyar gasztronómia hazug birkozóbajnoka a pacalpörköltet füstölt nyúljával (borda porcos alsó része), csülökkel, vagy velővel eszi, de soha nem főtt krumplival; a marhapörköltet sertészsírral készíti, étolaj nála szóba sem jöhet; a virslit semmi pénzért nem zabálná meg, a lecsót csak kolbásszal, szalonnával tudja elképzelni. Meg is látja magát benne.

Szóval ilyen beszédes fotók. Mint például az alábbi. Könyvet lehetne írni róla. Azok az ábrázatok, az a jobbról támadó idétlen testtartás, és úgy egyáltalán az egész egyházi tenyérbemászás. Az átszellemülés, az örök hála, a derű és a jókedv, hát hiszen bejött az élet. Végül is az van, hogy az úr kegyelméből megújult a templom, ezért az örök hála a minimum. Majdnem olyan, mintha a sajátjából adta volna, nem igaz?

Orbán Csák Zsolt főgondnokkal (b) és Veres Gábor lelkésszel beszélget a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentisztelet előtt 2019. április 7-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Ráhel nevű nagyságos asszony 1 millió forintos cirkuszi Dior táskája mellett meg sem kottyant. Amennyiből felújították ezt a templomot, gondolom annyiért Lölö fel sem kel hétfőn reggel, úgyhogy ha már az úr ilyen nagyon kegyes volt, feleresztették a szószékre is, mert rég volt az ideje annak, amikor a szószékről kampányolt és a legújabb rögeszméjének hangot adva gyalázta Európát. Najó, ne hazudjak, a szószékre nem ment fel, megelégedett az Úr asztalával. Ja, a másik úrról van szó, aki nem akart sose Orbán Viktor lenni.

Orbán Viktor miniszterelnök a felújított pesterzsébeti Klapka téri református templom felavatása alkalmából tartott istentiszteleten 2019. április 7-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az, hogy választási kampányok idején a kormányzati propaganda és a prédikáció (vagy éppen mise) igencsak összemosódik, szerintem akkor sem normális, ha a főgondnok úr meg a lelkész úr ilyen kedélyesen és nyájasan cseverészik egy olyan emberrel, aki rászabadította erre az országra a gyűlölet elmebaját. De ezek egyenesen odainvitálták a templom mikrofonjához, hadd ecsetelje a bűzös, rögeszmés mesketéit arról, hogy

ma sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. De mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra (…) minden erő forrása, az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság és nincs európai élet sem.

Úgy vélem, a lőtéri kutyára is durva lenne ráfogni, hogy tagadja Európa keresztény jellegét, nemhogy mimagyarokra. Mindazonáltal mégis ténykérdés, hogy mimagyarok elsöprő többsége nem járunk szervezetten és rendszeresen egyházi intézményekbe, és igencsak távol esünk az életvitelszerű kereszténységtől. Példának okáért akkor sem élünk együtt a különféle templomavatásokkal, ha ott a kereszténységgel öblögető politikai farizeusok szórják az igét. Ezt a választási csoportképet és az elmúlt nyolc év utáni elmúlt kilencet szemlélve, meggyőződésem, hogy itt nem én vagyok a kereszténységet megtagadó, elfajzott csőcselék. Mert ha ezek állítólag keresztények, és szemrebbenés nélkül belefér nekik a törvényesített lopás, a főállásban uszítás, hergelés, gyűlölködés, a felebarátaink elleni hangulatkeltés és minden, aminek vajmi kevés köze van ilyen-olyan parancsolatokhoz és erkölcsi alapvetésekhez, akkor áldott kurva szerencse, hogy semmi közünk egymáshoz. Én el tudok számolni a lelkiismeretemmel, de ezek az urak vajon milyen alapon hirdetik az igét naponta, ha közösséget vállalnak az erkölcsi rothadással? Az egyház és a politika ilyetén összekapaszkodása akkor is simán gyomrot forgató lenne, ha a kereszténység önjelölt védelmezői nem ápolnának napi kapcsolatot bűnözésgyanús cselekedetekkel. Undorítónak tartom ezeknek az egyházi figuráknak a szervilis behódolását a politikai elitnek. Ők is bűnrészesek abban, hogy a gonosz felzabálja a moralitás és normalitás szövetét, és nem marad semmi, csak az ökölbeszorulás, a puskapor, a felfokozott idegbetegség és a szószékről felböfögött hazug, agymosó mesketék.

Közel 500 csatornáról mindenféle formában öntik a pofánkba a kereszténység megmentéséről szóló ócska propagandát, miközben – ahogy a fideszkeresztény autokrácia egyik legnagyobb kortárs ellensége, a liberális Guy Verhostadt mondá – a politika romjain a gonosz és az önkény uralkodik. Ez szó szerint így van, pedig én nem vagyok Verhofstadt szavazója és rajongója sem. A magát törékeny, sebezhető embernek álcázó gonosz így hálálta meg tegnap, hogy meghálálták neki a templom felújítását:

… az igazság úgy áll, hogy minden egyes jó szóra, biztatásra, és különösképpen minden egyes imára szükségem van ahhoz, hogy a munkámat végezni tudjam. Persze az is a munkám része, hogy úgy kell csinálnom, mintha nem is emberből lennék, és meg se rezdülnék. De azért jó, ha mindenki tudja, hogy azért ez nem egészen áll így. A miniszterelnök is emberből van, és szüksége van támogatásra, mert egyedül aligha tudná állni azokat a viharokat és azt a sarat, amit munkájából következően állnia kell. Ezért én hálás vagyok mindenkinek, aki a személyes jókívánságaival, az ölelésével és az imáival segített az elmúlt időszakban. És kérem önöket, hogy ne hagyják abba, hanem tegyék ezt a jövőben is.

Jó, rendben, akkor ölelgessük és imádkozzunk érte. Állja a viharokat, a sarat, a mocskot, a megpróbáltatást, meg kell a szívnek szakadni. Közben gyalázza, megfélemlíti, ellehetetleníti, összeköpködi a ragacsos nyálával mindazokat, akik nem aggatják magukra elég harsányan a keresztény plecsnit, akiknek hite és identitása nem a Fideszben gyökerezik. Szép ez. A kereszténység nevében szórja a pénzt a haveroknak, Ráhel&Co. ki sem merészkedik az utcára, ha a magára rántott szerelés nem éri el a több (tíz)millió forintot. Keresztények ezek, mint a kurvaélet. Garancsi keresztény addig reptette a főkeresztényt a luxusgépein, ameddig az ölében nem landolt 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő ajándékpénz. Kastélyt és hotel kell építeni belőle. Csányi Sándor másik keresztény OTP bankja meg több mint félmilliárd forintos, szintén vissza nem térítendő ajándékot azért, hogy háromcsillagossá varázsoljon egy szállodát, amely már most is háromcsillagos. Rászorultsági alapon kapták, hát persze. Mint Schmidt Mária azt a szaros 4 milliárdot, amiből Puskás-kiállítást szervez. 4 milliárd egy tetves kiállításra. Hát ezért kell ide minden egyes jó szó, biztatás és ima. Mert jó helyre megy. Emberből vannak ezek is, van nekik lelkük, miféle keresztény lennék én, ha sajnálnám tőlük.

Nekik a keresztény kultúra minden erejük forrása. Mennyivel jobb a keresztény kultúrára hivatkozva kifosztani egy országot, és szellemi nyomorba süllyeszteni, mintha csak simán a saját pofájukkal takaróznának. És se vége, se hossza a félmilliárdonként, 3 milliárdonként, 4 milliárdonként, 20 milliárdonként széthordott országnak. Csak a migránsok ne jöjjenek, elleszünk mi itt a drótkerítések iránti nemzeti erkölcsösségben és keresztényi szeretetetben. Orbán Viktor akaratából. És nem ég le a bőr senkinek a pofájáról, aki ehhez asszisztál, hanem sőt. De majd jön valaki megint és elmagyarázza, hogy ezeket már mindenki tudja. Valóban? Akkor miért van jól így is, ha már mindenki mindent tud?

Kőszeg Ferenc (a trollhadsereg aktivizálta magát, fújjjaszadesz) azt mondta a minap egy interjúban, hogy reméli, nem kell világháború ahhoz, hogy Orbán megbukjon. Én már régóta nem reménykedem abban, hogy a csúnya vég elkerülhető. De abban biztos vagyok, hogy a fenti, példaként hozott milliárdok a Fidesz belső erózióját hivatottak késleltetni. Mimagyarok jelentős része csorgatja a nyálát, és pontosan így van jól neki. A harcostársakat meg zabáltatni kell, meg kell vásárolni a hűségüket és akkor a vállukon tartják a vezért. Egyszerű ez. Jó, befejezem, hétfő reggelre ez több mint rengeteg. Az alábbi nótáról valójában én se tudom, mit gondolok, de nem baj, legyen ez. Kellemes hetet mindenkinek! Majd még jövünk, ha tudunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!