Szeptember 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szemforgatás helyett ki kéne próbálni, milyen az, amikor az ember vállalja a felelősséget a tetteiért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek, aki ébren van! Aki nincs ébren, az jól is teszi. Nem tudom, honnan kezdjem, de pitypangnyílás hiányában ragadjuk meg az abszurd jelen bulvárabbik végét. Végül is szombat van, és egyébként is végeláthatatlan móka és kacagás az élet mifelénk.

Azt írja az újság, hogy 2985 forint perselypénz ellopásáért másfél év börtönre ítéltek egy párt. A szóban forgók a nyíregyházi főtéren álló római katolikus templomból nyúlták le ezt az összeget, megrövidítve ezáltal az anyaszentegyházat. Lazán nem kapcsolódik a témához, de Mészáros Lőrinc egyik cége a kismillióból mindeközben kariaji gyanánt 9,5 milliárdért építheti meg a Keleti és Kőbánya közötti harmadik vasúti vágányt, mert ehhez is csak ő ért. A magyar társadalom meg már annyira belefásult ebbe, hogy az újabb és újabb csilliárdokra már legyinteni sincs kedve.

Mindeközben a költségvetési csalással és egyéb bűncselekmények elkötvetésével vádolt, papíron, vagyis a hivatalos bevallása szerint gyakorlatilag földönfutó Simonka György (Fidesz) pedig köszöni szépen, még mindig szabadlábon van. Miután nem sikerült neki a megfelelő adóhatósági embert lefizetnie 24 millió forinttal (=kenőpénz), hogy leállítsák a NAV ellene indított eljárását. Most ott tartunk, hogy  szabadlábon lévő Simonkára az ügyészség 850 millió forint erejéig vagyonelkobzást, továbbá nyolc és fél év fegyházat kér.

Rögzítsük akkor még egyszer a 2985 forintnyi ellopott perselypénz és a másfél év börtön kontextusában: Simonka és 32 társa ellen – köztük a politikus családtagjai és más fideszes parlamenti képviselők rokonai – bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények (köztük hivatali vesztegetés) miatt emeltek vádat, miután a vádhatóság szerint az elkövetők 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Biztosan nem én vagyok az egyedüli, aki szerint valami rendkívüli módon el van cseszve ezzel az országgal, az arányokkal, a józan ésszel, a jóérzéssel és egyebekkel. És nem azért, mert 2985 forint ellopása rendben van, vagy akármennyi pénz ellopása rendben van. Nem, nincs rendben. Sem a kevés, sem a sok. Hanem minden másért.

Milliók, százmilliók, milliárdok, százmilliárdok tűnnek el nyomtalanul évek óta anélkül, hogy az érintettek egyetlen nyomorék haja szála görbülne (aki hallott valamit arról, hol tart a Farkas Flórián elleni nyomozás, kérem ne tartsa magában), ellenben 3000 forint perselypénzért másfél év böri jár. Miközben egy másik vérkorrupt, mellékállásban homofób (a Boldog István nevű szintén fideszes), akinek legközelebbi munkatársát uniós pályázatokkal való visszaélés miatt tartóztatták le, azzal zsibbasztja sértődötten a sajtót, hogy a kérdezés és a nyilatkozás kultúrája hogy néz ki, és mihez tartsa magát a munkáját végző újságíró. Tehát ő lopta meg az országot, de ő oktat ki kultúrából, baszki.

Szóval itt vannak ezek a végtelenül romlott erkölcsi salakanyagok – remélem, mindenkinek megvan, milyen meggyőződéssel tolták a sorosozást a Fidesz országhülyítő nemzeti kamukonzultációs és választási kampánykörútjain -, akik mindennel visszaélnek, amivel állítólag felruházták őket a választóik (lehet, hogy a bizalom szót keresem), akiket minden józan ésszel szembemenve is megvédenek a migránsoktól és attól, hogy valaha is emberhez méltó, európai színvonalú életet élhessenek, és ők vannak megsértődve. Nem az a közel másfél millió polgár, aki havonta kevesebbet keres, mint a létminimum összege, hanem a korrupt szarházi van megsértődve, és ő kéri ki magának. 2018-ban a zsinórban harmadik fideszes kétharmad évében mindössze 2,9 millió embernek volt éves szinten minimálbérnél magasabb bevallott jövedelme, miközben a dolgozói társadalom felső 10 százaléka változatlanul annyit keresett, mint az alsó kétharmadba tartozók. Valami nagyon nincs rendben itt az arányokkal, és a számok se úgy vannak, ahogyan harsogni méltóztat tizedik éve a propaganda. És ha ez nem elég beszédes, akkor tegyük hozzá a cifra nyomorúság másik súlyos bizonyítékát: 2020-ban sem emelik a minimálnyugdíj tíz éve változatlan 28 500 forintos mértékét.

Ezek a szívderítő jó hírek nem nagyon fognak szembeköszönni a jobboldali morális fölényben, ahol állandó álerkölcsi küzdelem zajlik a balliberálisok, a Gyurcsánynék, a Sorosok, a migránsok, a hazaárulók, vagy akár mezei polgárok ellen, akik nem azt gondolják a dicső magyar múltról és jelenről, mint ők. A habzó szájú őrjöngések közé tíz éve nem férnek be a mindennapok valóságáról szóló tudósítások. Valószínűleg azért, mert szerintük a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy félig iskolázott disznószerelőnek még szénerőműve is van az összes többi remek vállalkozása mellé. Világ szégyene leírni is, hogy a Mészáros&Co. már akkor is nyert a Mátrai Erőművön, ha nulla forintért adják tovább az államnak. Márpedig az állam, vagyis a magyar adófizetők nem nulla forintért fogják megvásárolni tőle, úgyhogy szerintem tényleg megérdemli itt mindenki, hogy a Fidesz legyen a legnépszerűbb párt és hogy neki, mindent is nagyvonalúan finanszírozó polgárnak fát hasogassanak a hátán. Ezek tuti könnyesre röhögik magukat, amikor egy-egy ilyen ügyletet tető alá hoznak.

Nade bulvárt ígértem, és nem annyira jött össze, úgyhogy. Lázár János okosságainak (2022-ben az elmúlt harminc év legdurvább, legvadabb és legfontosabb választási kampánya jön) kommentálását most kihagyom, néhány szót ejtenék Gréczy Zsolt pornográf fotókról elhíresült botrányáról. Nem azért, mert nemzetileg fontossága van neki, hanem mert jó lenne rövidre zárni a dolgot. Szerintem ennek az ügynek ez volt az egyetlen lehetséges végkimenetele, még akkor is, ha Ungár Péter szerint Gréczy Zsolt semmi olyat nem tett, ami miatt távoznia kellene a parlamentből. Márpedig Gréczy távozni fog, december 31-ével lemond parlamenti mandátumáról. Én ezt egy jó döntésnek tartom, egyenesen üdvözlöm. Azért is, mert soha semmilyen körülmények között nem kell etetni a kormány lakájait és trolljait, zabálnak azok maguktól is. Azzal egyetértek, hogy a hisztéria álszent, de nem elsősorban ez a baj vele. Hanem az, hogy a történet megborkaizására ment ki a dolog. Márpedig Gréczy akkor sem Borkai, ha az egész fideszes médiamocsár egy emberként üvöltötte napok óta, hogy bezzeg Borkai ellen tüntettek is, most meg kussolnak. Nos, ennek itt és most vége. Igaz, nem látom, hogy a közpénzszolgák üdvözölnék Gréczy döntését, pedig a korábban bemutatott éktelen moralizáló sopánkodásuk után ez elvárható lenne. Igen, álszent a hisztéria, amennyiben a világtörténelemben egyáltalán nem Gréczy az egyedüli, aki ilyen fotókat készít(tet) magáról. Viszont egy közszereplőnek, egy politikusnak, egy parlamenti képviselőnek, aki komolyan gondolja, hogy a Fidesz nevű maffiának a komoly ellenfele, ilyen baromságot nem követhet el. Gréczy elkövette, ám Borkaival ellentétben rövid idő alatt megértette, hogy saját magával együtt a pártot is elássa, ha nem vonul vissza. Mindent összevetve: lehetne valamit tanulni, elvtársak és elvtársnők ott a Fideszben! Szemforgatás helyett ki kéne próbálni, milyen az, amikor az ember vállalja a felelősséget a tetteiért.

Najó, ne álmodozzak tovább. Inkább tisztelettel megköszönöm a figyelmet, és jó hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!