Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szégyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elég baj az nekünk, hogy a délelőtt híre annak találgatása volt, hogy Orbán ott lesz ma este Münchenben a magyar válogatott németek elleni sorsdöntő Eb-meccsén, vagy nem lesz ott. Ahelyett, hogy mondjuk a magyar csapatról és az esti mérkőzésről szólna minden, az van terítéken, hogy mi lesz minden jogászok legeszelősebb futballistájának szerda esti programja. Szükségszerű fejlemény ez ott, ahol a futball és a politika természeténél fogva nem keveredik, mert az rossz.

De akkor egy pár szót ejtsünk mi is erről, miután nem azért érdekes sokaknak a kérdés, mert Orbán Viktor Európa egyik legnagyobb tiszteletben álló vezetője, és ezért övezi hatalmas érdeklődés. Hanem sajnos azért, mert a Fidesz pedofilía elleni fellépésnek álcázott, szégyenletes homofób- és transzfób törvényének híre jóval hamarabb Münchenbe ért, mint hogy Orbán odaérhetett volna, ha egyáltalán oda merészkedik.

A reggeli órákban még a Die Welt – utólag tévesnek bizonyult – értesülését olvastam, miszerint Orbán ott lesz a ma esti meccsen. A lap azt is tudni vélte, hogy magángépe délután fél 6-kor száll le Münchenben, az éjszakát a Bayerischer Hof szállodában tölti, és holnap tér haza.

Aztán jött a DPA német hírügynökség, illetve a Zeit.de (és mások) homlokegyenest ellenkező beszámolója, amely szerint Orbán az Allianz Aréna szivárványos kivilágítása körül zajló vita miatt nem tolja oda magát a helyszínre, ehelyett – ez már a Politico híre – Giorgia Melonival, az Olasz Testvériség nevű posztfasiszta párt vezetőjével találkozik egy kellemes vacsora erejéig Brüsszelben.

Még akkor sem nyugodtam meg, amikor az Index Orbán programját firtató kérdésére Havasi Bertalan azt az egyenválaszt bírta kipréselni magából, hogy

Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek.

Lehet oszlásnak indulni. Persze tök jó, hogy Orbánnak magánprogramjai vannak, amelyekhez senkinek semmi köze, de a magánkülönrepülőt ki fizeti? Mert a hivatalosan bevallott jövedelméből vagy futja rá, vagy nem. Mivel papíron szegény, mint a templom egere, valószínűleg nem futja, ergo a magánútját az adót fizető polgárok állják, tehát biztosan nem magánprogramról van szó.

De mindegy is, jött a pártújság a vörös breaking nyúzzal, amitől aztán mindenki megnyugodhatott, hiszen ha a pártújság írja, az biztos úgy van:

A Magyar Nemzet értesülései szerint Orbán Viktor kormányfő nem lesz jelen a mai német–magyar meccsen Münchenben. Ennek információink szerint az az oka, hogy a magyar miniszterelnök Brüsszelbe utazik az EU-csúcsra, és onnan szurkol majd a magyar válogatottnak. A német sajtó Orbán Viktor lépését ezzel szemben úgy értelmezi, hogy a magyar kormányfő egy újabb szintre emeli azt a vitát, amely arról szól, hogy szivárványszínekbe borítsák a német stadiont.

Akkor zömítsük a tudnivalókat: Brüsszelben semmiféle EU-csúcs nincs ma, ami esetleg meggátolhatná a szenvedélyesen, eszelősen futballrajongó Orbán Viktort, hogy ott pöffeszkedjen a müncheni aréna VIP-páholyában. Soha semmi nem gátolta meg ebben, harminc éve is így utazott, ezután is így fog. A pártlap által emlegetett EU-csúcsra holnap és holnapután kerül sor, tehát a bennfentes magyarázkodás igen gyenge lábakon áll. Vagyis ez azt jelenti, hogy Orbán ugyan előzetes szándékával szemben valóban lemondta a helyszíni szurkolás lehetőségét, de kurvára nem a brüsszeli csúcs miatt, vagy Meloni asszonyság két szép szeme miatt. Hanem pontosan azért, amit a német sajtó is valószínűsít.

Mert nem az a lényeg, hogy az Allianz Aréna ki lesz világítva a szivárvány színeiben, vagy nem lesz kivilágítva –  pontosan tudjuk, hogy nem lesz kivilágítva -, hanem ez: önmagában az szégyen, hogy van európai ország a 21. században, amelynek kormánya bűnözökkel mossa össze a meleg és transznemű polgárait néhány mocskos szavazat reményében. Ezért van az, hogy nem elsősorban a franciák ellen hatalmas bravúrt bemutató magyar válogatott, hanem Orbán Viktor és az ő kormányának gyalázatos gyűlöletpolitikája áll a nemzetközi közvélemény érdeklődésének középpontjában. Nem csodálom, hogy a bátor utcai harcos ebben a helyzetben inkább egy feltörekvő szélsőjobbos olasz politikussal vacsorázik, mint hogy a helyszínen szurkoljon a magyar válogatottnak. A helyszínen, ahol Manuel Neuer, a németek csapatkapitánya szivárványos karszalaggal játszik majd, és ahol a nézők a lelátókon készülnek tiltakozni a szexuális másságot megbélyegző, Európában vállalhatatlannak minősülő magyar kormányzati ámokfutás ellen. Ezt még az UEFA sem tudja megakadályozni. (Érdemes közben egy pillantást vetni Orbán Facebook-oldalára is, ahol árad a tisztelet, a szeretet és a csí.)

Csak annyi a lényeg, hogy Orbán ma esti programjától teljesen függetlenül – valóban szar lenne Orbán Viktornak Orbán Viktorként feltűnni a müncheni stadionban – hatalmas szégyen és blama ez, amely nem mellékesen beárnyékol egy kivételes sportteljesítményt. Ez akkor is méretes szégyen, ha azt a célját már mindenképpen elérte a kisformátumú gyáva nagyember, hogy vele foglalkoznak, vele van tele a sajtó. A nemtérdelésre lehetett joggal azt mondani, hogy nem voltunk gyarmattartó ország, térdeljenek, akiknek baj van emiatt a lelkiismeretükkel, de ezt a gyermekek védelmét kampányeszközzé silányító homofób kirohanást semmire nem lehet ráfogni. Legfeljebb és kizárólag a politikai megélhetési gyűlölködésre és primitívségre. Ahogy von der Leyen bizottsági elnök fogalmazott a homofób hangszerelésű fideszes botránytörvénnyel kapcsolatban, sajnos semmi más nem jut eszembe nekem se: ez egy szégyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!