December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Százmilliárdos közmédia: semmi jelentősége az előválasztásnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bár ők tagadják, de látványos, ahogy recsegve ropog és önmaga szerencsétlen paródiáját alakítja most már napok óta a rogánista állampárti gyűlöletkonyha Gurcsány-ellenes propagandája, bár arra azért valószínűleg kevesen fogadtak volna egy fél éve mondjuk, hogy a Magyar Nemzet nevű zászlós bugyor egy szép napon Dobrev Klárát fogja címlapon rommá dícsérni (a férjét éppen petíció útján próbálják megállítani), miközben lányos zavarában még gyurcsánynézni is elfelejt az ügyeletes szalagmunkás.

Ugyanez a kincstári zavarodottság érhető tetten az évi százmilliárdos közmédiában is, amelynek internetes oldala (az egyik kedvenc olvasmányom) ma órákon keresztül címlapont tolta, hogy ellenzéki elemzők is elismerik: semmi jelentősége az előválasztásnak, úgyis Gyurcsány diktál majd. Úgy tűnik, szerintük is annyira hatásos Rogán félresiklott agymosása, hogy már úgynevezett ellenzéki elemzőkkel  (bármit is jelentsen ez) kell alátámasztani, hogy bárhogy szavaznak is a polgárok, úgyis Gyurcsány lesz a góré, és mindmeghalunk. Jó, akkor rakjuk ezt össze.

Azt el kell ismernünk, hogy nem igaz az a vád, hogy a százmilliárdos fideszszolgálati médiagyár nem foglalkozik az ellenzéki előválasztással, amit következetesen baloldali előválasztásként emlegetnek. Dehogynem, itt a példa, a főműsoridős híradóban is elhangzott, ezt idézi cikkében a hirado.hu is:

Már tart a baloldali előválasztás második köre. A napokban több, a kormánnyal egyébként kritikus „gondolkodó” (ezek szerinta gondolkodás a jobboldalon idézőjeles kategória, igaz, dolgozni is idézőjelben szoktak – szerk.) arról értekezett, hogy jogilag semmi jelentősége az előválasztásnak. Mert az új miniszterelnököt – a mostani jelöltektől függetlenül – az új parlament képviselőinek többsége választja majd meg, és az már gyakorlatilag az első fordulóban eldőlt, hogy Gyurcsány Ferencnek lesz a legnagyobb frakciója a baloldalon.

Forrás: hirado.hu

Ez a hírolvasói szerepéből nem ritkán kizuhanó beszélő fej felkonfja, ezután jön az ellenzéki elemzőre, Bod Péter Ákosra való hivatkozás az alábbiak szerint:

Szappanoperához hasonlította az ellenzéki előválasztást Bod Péter Ákos az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken. A közgazdász szerint a szereplők egy része elfelejtette, Magyarországon nincsen közvetlen miniszterelnök-választás. Úgy fogalmazott: mindegy, ki nyeri a második fordulót, úgyis az lesz a kormányfő 2022-ben, akit majd az akkori parlamenti többség megválaszt. „Tehát közjogi jelentősége nincs annak, hogy a következő szakaszban ki lesz a miniszterelnök-jelölt” – húzta alá. Vagyis az MDF-kormány egykori tagja elképzelhetőnek tartja, hogyha a baloldal nyeri az országgyűlési választásokat tavasszal, akkor nem az lesz a miniszterelnök, aki az előválasztást megnyeri.

Azt hagyjuk, hogy Bod Péter Ákos mennyire baloldali, és azt is hagyjuk, hogy az valamiért kimaradt a hiteles közszolgálati tájékoztatásból, hogy Bod Péter Ákos nem mellesleg Orbán Viktor első kormányfősége idején a Miniszterelnöki Hivatal gazdasági főtanácsadója volt, vagy hogy a 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök őt ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek. A kérdés az, hogy a nyilvánvalón kívül mit leplezett le a közmédia?

Véletlenül pont láttam ezt a bizonyos műsort, és nem igazán ugrott be olyasmi, hogy Bod Péter Ákos amellett, hogy a nyers tényeket közölte – miszerint nem választunk Magyarországon közvetlenül miniszterelnököt, ezzel szemben a mindenkori parlamenti többség választja meg a mindenkori miniszterelnököt – bármit sugallt volna Gyurcsánnyal kapcsolatban. Pláne azt, amit már a hergelő címben sugall a közszolgálatilag hazug média: tökmindegy, kire-mire szavaznak az emberek, úgyis Gyurcsány lesz a főnök. Aki az előválasztáson el sem indult.

Ezért aztán az idézett gondolat az előválasztás KÖZJOGI jelentőségéről (nem az ÁLTALÁBAN VETT jelentőségéről), amit az M1 híradója hazug címben úgy tálalt, hogy az előválasztás szart sem ér, semmi jelentősége, a teljes kontextus ismeretében érdekes. Kár, hogy erről a kizárólag a közmédiából tájékozódó hívek nem értesülhetnek, másrészt gyalázatos, hogy évi százmilliárdból még akkor is hazudnak, amikor pontosan tudják, hogy pár perc alatt kideríthető: a hivatkozási alapul felhasznált figura nem egészen azt mondta, amit a szájába adtak.

[…] A miniszterelnököt majd 2022-ben az akkori parlamenti többség fogja megválasztani. Tehát ha ezeknek a pártoknak, amelyek most összeálltak, lesz 110 képviselőjük, és azok megneveznek egy miniszterelnököt, az lesz a miniszterelnök, és addig lesz miniszterelnök, amíg ez a 110, 106, 125 mögötte áll. Tehát közjogi jelentősége nincs annak, hogy a következő szakaszban ki lesz a miniszterelnök-jelölt. Annyiban, hogyha lenne mondjuk egy Orbán-vita a tévében az M1 – asszem van egy ilyen televízió a pénzünkből fenntartva, már régen láttam -, akkor ki fogja képviselni az ellenzéket. Na most persze lehet fogadást kötni, hogy mi a valószínűsége annak, hogy lesz egy ilyen vita. […] Magyarországon nagyon régen volt már, amikor a politikát ilyen közelről lehetett látni. Kádár János idején ez úgy dőlt el, hogy előhúzta a KB-tagok névsorát, és megmondta. Most is valami ilyesmi van sajnos, azt kell mondanom. Most pedig egy futballstadionnal szembeni kis háznak a konyhájába hívják oda a jelölteket, és ott dönti el az első számú vezető. Most a szemünk előtt zajlott, egy kicsit olyan mint egy soap opera, minden nap volt egy forduló, volt egy kis érdekesség, hát higgyék el a nézők, hogy a politika az pont olyan, mint egy lakóközösségi értekezlet, körülbelül ilyenek a viták […] ezen a héten (az elmúlt hétről van szó – szerk.) nem kell annyira meglepődni. Regisztrálni kell az első menetnek a szépségét, mert ez nagyon emelkedett, nyugodt és nagyon szép menet volt.

Mintha kicsit mást jelentene ez így, mint amit kihoztak belőle a közszolgálati propagandagyárosok, nem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!