November 26,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szabadságot a pálinkának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,560,868 forint, még hiányzik 439,132 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Ha ma is fog sütni a nap, az már önmagában öröm. Aztán már csak a tavaszt kell valahogy kivárni. Elképzelhető, hogy előbb fog kinyílni az orgona, minthogy a bölcsek tanácsa el tudná dönteni, hogy mit javasol az Európai Néppártnak a Fidesz kizárásáról, ki nem zárásáról, esetleg adoptásáláról. Orbán pártját tavaly márciusban függesztették fel (mármint a tagságát a pártnak, nem a komplett pártot), úgyhogy hamarosan készülhetünk a szülinapi bulira. Vagy bulikára, már ha Deutsch Tamás szervezi az ünnepséget.

Addig is, ameddig a bölcsek megvilágosodnak, csodálkozzunk rá közösen Stefka Istvánra, aki mindenre a világon emlékszik, csupán a saját múltja ment ki valahogy abból az okos fejéből. A Potyautasok címen megjelent eposz (opusz?) hibátlanul vetíti előre a szép jövőt. Az irományból nem csupán kénkőszag, de puskapor bűze is árad. A főszereplők: Donáth Anna és Cseh Katalin. Idézek néhány sort:

Két magyarellenes senki harcolt hazánk ellen, akikről pontosan azt sem tudjuk, honnan jöttek, hová tartanak.

Ezek a magyarság elleni akciók máig nem szűntek meg. Nyíltan csinálják, és egyre büszkébben. A kérdés az, hogy a magyarok egy kisebbik része meddig támogatja a kollaboránsokat, a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik stb. árulóit, akiknek a legfőbb ellensége Magyarország. Mikor jön el az ébredés?

A potyautasokat, a kéretlen vendégeket le kell szállítani a vonatról. Nincs helyük közöttünk, ne utazzanak tovább velünk. Persze ez mindannyiunktól, a választóktól függ. A magyarságért fizetni kell: hittel, harccal, szellemi odaadással és szeretettel. 

Stefka István vajon mire gondol? Hogyan szállít le, kiket és milyen vonatról? Ő a kalauz? Hogyan kell értelmezni a dolgot? Aki nem tetszik a fideszeseknek, attól egyszerűen csak megvonják az állampolgárságot, netán lincselésre is számítani lehet? Őszintén érdekel, hogy amikor borul a bili – hamarosan be fog következni – a Stefka-féle krónikások beleállnak akkor is, netán utcai harcokra fogják uszítani az olvasóikat? Esetleg villámgyorsan megpróbálják letagadni az elmúlt éveket? Félek hogy tudom a választ.

Az origós Manyika néni is aktív volt hétfőn. Olyan tündérien ártatlan, felháborodott cikket rittyentett abból, hogy a nem-fideszes média nem számolt be a Hír TV nagyszerű felméréséről, mintha már lenne arra vonatkozó törvény, hogy a nem közpénzből zabáltatott média miről számol be és miről nem.

A teljes ellenzéki propagandasajtó (Index, Hvg, 444, 24) egyetlen szót sem vesztegetett arra, hogy beszámoljanak a vasárnap lezáruló Hír TV-s szavazásról. A televízió Magyarország élőben című műsorában telefonos szavazást indítottak a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítéssel kapcsolatban. A kérdés így hangzott:

„Ön kinek ad igazat? Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni vagy a Soros-szervezeteknek, amelyek szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?” (Origo)

Először is mindenki figyelmébe ajánlom azt a túlsúlyban lévő ellenzéki médiát, amit képes volt felsorolni Manyika néni. Sokkal több nincs is, bár néhány azért akad. Másodsorban már miért kellene bárkinek beszámolnia egy magántévé magánszavazásáról? Kit érdekel, miről kérdezték meg a nézőiket? Ez nem országos hír. Arról már egy szót sem ejtek, hogy micsoda sunyi, irányított álkérdésről van szó. A kártérítés azért kártérítés és nem munkabér, mert nem munkáért cserében adják, hanem az okozott kár, hátrány kompenzálására szolgál. Ha munkáért cserében járna, akkor fizetésnek neveznék. A Soros-szervezetet pedig egyrészről bizonyítani kellene, másrészről megindokolni, hogy mi a baj Sorossal? Mondjuk egy Mengyi Rolandhoz vagy Kósa Lajoshoz, Rogán Antalhoz, Tiborcz Istvánhoz, Simicska Lajoshoz (mielőtt elfelejtenénk a drága urat), Mészáros Lőrinchez vagy Orbán Viktorhoz képest.

Magyar György ügyvéd változatlanul ellenség (természetesen), szabadon lehet rugdosni, mocskolni, extra prémiumért hazudozni is lehet róla. A sajtóperek költségeit, bírságait vagy amit fizetni kell, majd állja jómagyar adófizető. Persze tudtán kívül. Annyi haszna van a dolognak, hogy az Ügyvédi Kamara rájött, most ők és a bíróságok kerültek célkeresztbe.

Közben a Kétfarkú Kutyapárt pert nyert, az államnak 2,5 millió forintos fizetési kötelezettsége keletkezett. Mivel további fellebbezésre nincs lehetőség, izgalommal várom a feljeményeket. Kétfarkúék is:

Van jó hír is. Minden különösebb kommentár nélkül idézem Tállai András nemzetmentő gondolatait a Magyar Nemzet című Magyar Időkről:

 A házipárlat-készítés szokása idehaza régi időkre nyúlik vissza, a pálinkafőzés így része életmódunknak, hagyományainknak, tulajdonképpen identitásunknak – fűzte a friss adatokhoz a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András felidézte: a kormány 2010 után – bizonyos mennyiségig – jogszabályba foglalta az adómentes pálinkafőzés jogát, azonban az Európai Unió emiatt kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen.

(…)

– A magyar kormány szeretné eltörölni ezt a csekély terhet is, ezért minden ilyen törekvést támogat – jegyezte meg a pénzügyminiszter-helyettes. Mint fogalmazott, a mai időkben szó szerint létkérdésnek számít, hogy egy-egy nép megtartsa, megtarthassa régi szokásait és hagyományait. Az adómentes pálinkafőzés szabadságáról ezért nem tett le a magyar kormány. Tállai András úgy vélekedett, az adómentes párlatkészítés lehetősége az Európai Unióban mindenkit megillethetne.

Egy apró hozzáfűznivalóm van:Nyeheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Kellemes ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!