Június 4,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros megint megtámadott. Védjük meg. Megvédjük. Csak a Fidesz

Könnyű reggelt kívánok mindenkinek! Bár lassan 48 óra is eltelik, mióta az ország első emberének csúfolt figura libabőrös orgazmussal felérő (Kocsis Máté, G. Fodor, B. Zsolt istenítőszemélyzet és a csillogó-hunyorgó szemű tapsolóbrigád nyugodtan magára veheti), 7 pontos szaporodásügyi bejelentését megtette – és valamiért évértékelőnek nevezte a mutatványt -, még nem józanodtam ki teljesen a sokkos állapotból.

Nehéz is lett volna, hiszen egyrészt azóta sem tudom megmagyarázni még magamnak sem, hogy a tejjel, mézzel, kolbásszal valamint felfoghatatlan költségvetési kráterekkel kitapétázott földi paradicsomi állapot beköszöntét miért fekete nájlonfüggöny mögé bújva, a póroktól hermetikusan elszigetelődve volt szükséges bejelenteni. Ha minden annyira rendben van, ha ez nem pusztán egy évtizedes blöff és nem is egy borítékolhatóan tragikus következményekkel járó, a kormányzási kudarcot elfedni és újabb választási győzelmeket előidézni képes pótcselekvés, akkor mivégre bujkált oly nyilvánvalóan és kiszámíthatóan Orbán és udvartartása?

Másrészt Novák Katalin, Orbán kedvenc nője, egyben családügyi mindenes tegnapi, az akcióterv részleteire is kitérő, önfényezésileg megmagyarázó sajtótájékoztatója sem igazán kedvezett a búfelejtésnek. Amellett, hogy az államtitkár asszony szemrebbenés nélkül hazudott a bölcsődei férőhelyek számát illetően (korábban ő maga ígért 2018-ra 60 ezret, most azt állította, hogy ők soha nem tettek ilyen ígéretet), ha nem tévedek, azzal is vagánykodott, hogy ez a 7 pontos csoda – aminek nem mellesleg inkább van kevesebb, mint több köze a családvédelmi nemzeti álkonzultációban feltett álkérdésekhez – annyira fantasztikusan jó dolog, hogy eddig senki más nem cselekedett még hasonlót se. Aki eddig nem esett kétségbe, annak legkésőbb tegnap meg kellett volna tennie.

Természetesen sok okos ember sok mindent leírt már, és várhatóan le fog írni azzal kapcsolatban, ami elhangzott, és ami július elsejétől (fontos, hogy EP-választást májusban kell megnyerni, és ezeknek a parttalan ígérgetéseknek a hátán, az ellenzékkel egyébként nem foglalkozó miniszterelnök példátlanul agresszív ellenzék-gyalázására való tekintettel ez tökéletes mestertervnek tűnik) állítólag valóra is válik, amennyiben nem kevesen lesznek, akik belesétálnak a tízmilliókkal kecsegtető állami hitelfelvétel csapdájába. Mer’ majd elengedik, ha teljesítjük a tervet. Böcskei Balázs politológus véleménycikkében például azt írta:

A bejelentett 7 pontos „családvédelmi akcióterven” kár számon kérni a baloldali társadalompolitikai elveket, ez a kormány ugyanis jobboldali.

Jó, én nem vagyok politológus, de szeretek tanulni, hogy pontosan tudjam, kin mit lehet számon kérni. Eddig kifejezetten úgy tudtam, hogy a jobboldaliság egyebek mellett az állam minimális szerepvállalásának elvében érhető tetten, amely a szabad piac, a szabad verseny elveit hirdeti, és az állami gondoskodással szemben az egyén öngondoskoskodását helyezi a középpontba. Jó lenne tudni, hogy ha ez így van, a Fidesz-kormány egészen pontosan miért is jobboldali?

Csak egyetlen dolog még. Az teljesen világos, hogy Orbán zavartalan kormányzásának, újabb és újabb kétharmadok behúzásának záloga kíván lenni ez a nagyívű történet, de akárhányan is érzik úgy, hogy megfogták az Isten lábát a Fidesszel, azért ha semmi mást nem is, azt a kérdést azért tegyék már fel maguknak: miért van az, hogy ezek a nagylelkű támogatások (állítólag évente 150 milliárd közpénzből meg is van) miért csak a házasságban született gyerekek családjainak jutnak, miközben ma a magyar gyerekek mintegy 40%-a nem házasságban születik? Ha Orbán annyira jól látja: a demográfia kulcskérdés, és ha már semmi mást nem sikerült kitalálni, mint az állami hitelek csecsére kötni a populációt, hátha megjön a kedve a szaporodáshoz, akkor miért nem a gyereket szülő nő kapja a kedvezményeket, miért csak a házasuló nő?

Azt nem tudom, hogyan alakult Orbán vacsorája az amerikai külügyminiszterrel, akinek vajon sikerült-e a jogállamiság és a demokrácia állapotát szóba hoznia a táplálkozás közepette, ahogyan a magyar civileknek megígérte, mindenesetre bármennyire játszotta a diplomatát Szijjártó a Pompeóval közös sajtótájékoztatón, az a kölcsönös udvariaskodás dacára is kiderült, hogy a Kína és Oroszország ügyében fennálló nézetkülönbségeket nem lehet szőnyeg alá söpörni.

Nem hagyhatjuk, hogy Vlagyimir Putyin éket verjen NATO-szövetségesek közé

– fogalmazott a lehető legfinomabban Pompeo, akit vélhetően nem nyugtatta meg különösebben az, hogy Szijjártó azt állította: a kormány Moszkvához és Pekinghez dörgölőzése nem befolyásolja, hogy közben Magyarország NATO- és Amerika szövetséges. Pompeo úgy érvelt: Magyarország túlságosan jól tudja, hogy Oroszország soha nem lesz a kisebb országok függetlenségének a barátja, hozzáfűzve, elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok a közelmúltban túl gyakorta hiányzott Közép-Európából, ezt a vákuumot ugyanis a vetélytársai, Oroszország és Kína tölti ki. Elmondta, Szijjártó Péter előtt felhívta a figyelmet annak a veszélyeire, hogy Kína Magyarországon épít hidat az EU felé.

Elvárjuk, hogy Magyarország tartsa magát a 30 évvel ezelőtti kötelezettségvállalásához, és őrködjön Európa szabadsága felett

– jegyezte meg.  Hát ha a Fidesztől valaki azt várja, hogy tartsa magát az ígéreteihez, akkor szépen vagyunk. Ha ez csak az udvariaskodás része volt, akkor az sem kecsegtet semmi jóval.

Miként az sem, hogy Soros György Európát féltő publicisztikát tett közzé, és ezzel várhatóan újabb muníciót szolgáltatott a Soros-gyalázásból élő Fidesz számára, hogy felpörgesse a propagandát. Ha a helyzet akár egy pillanatra is vicces lenne, akkor mondhatnám, hogy végre Orbán és Soros közös nevezőre került a Brüsszel=Moszkva téma tekintetében. Soros szerint ugyanis

az EU jelenlegi vezetése leginkább az összeomlás előtt álló Szovjetunió vezetésére emlékeztet.

Nem tudom, hogy ez a hasonlat mennyire állja meg a helyét, abban viszont biztos vagyok, hogy a kormányzati csaholást nem fogja összezavarni, hogy Soros ezt bírálatnak szánta. A gonosz milliárdos tudniillik igen rossz véleménnyel van az Európai Néppártról is (igen, Juncker a Néppárt politikusa), amely szerinte elrugaszkodott azoktól az elvektől, amelyeket korábban magáénak mondott,

bizonyítja ezt az is, hogy Orbán Viktor és a Fidesz még mindig a Néppárt tagja.

Összehasonlításul Soros azt állítja: az Európa-ellenes erőknek legalább vannak elveik, még ha azok szörnyűek is. Nem nehéz előrelátni, mi lesz ebből. Soros megint megtámadott, védjük meg, csak a Fidesz.

Ami az egyebeket illeti, Kövér László köszöni szépen, jól van, a saját nevében tiltja le az ellenzéki képviselők fizetését, és sikerrel járt Demeter Márta nemzetbiztonsági felüvizsgálatával kapcsolatos kezdeményezése is: az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatnak találta az LMP képviselőjét. Ezért azonnal meg kell szüntetni Demeternek az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt. Nem fog amellett dönteni, mindenki megnyugodhat.

Innen indulunk tovább hamarosan, mindenkinek elviselhető napot kívánunk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.