December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sok csodát nem érdemes várni ettől az együttműködéstől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az NMHH, vagyis a fideszes médiahatóság támogatni kívánja a hazai és külhoni médiaműhelyeket, szerintük ugyanis nagyon fontos, hogy a szakma fejlődni tudjon. Az a szakma, amelynek idehaza olyan képviselői léteznek, mint a Pesti Srácok, vagy az Origó, amely lényegében nyílt propagandát képes közvetíteni több millió magyar ember számára Orbánék megbízásából, de ezt tétlenül nézi a médiahatóság. Még a szabályozás sem megy nekik, akkor mi a céljuk azzal, hogy támogatják és a szakma fejlődését tűzik ki célként? Teljesíthetetlen feladatok ezek egy olyan hatóság részéről, amely nem több, mint a Fidesz kiszolgálója.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSz) együttműködik a hazai és a külhoni magyar médiaműhelyek támogatásában, többek között a szakmai fejlődést elősegítő fórumok és rendezvények szervezésében.

Az NMHH által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint ezek közé tartozott a november 11-13-án rendezett II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó is, amelyen a hatóság elnöke is előadást tartott. A szakmai, technikai innováció elősegítése, a szakmai műhelyek és újságírók magas színvonalú munkájának támogatása, valamint a médiát és az információs társadalmat érintő aktuális kérdésekre való reagálás közös célként fogalmazódik meg az NMHH és az MNMSz tevékenységében, ezért ezek hatékonyabb megvalósítása érdekében a két szervezet együttműködési megállapodást kötött – írták. A hatóság és a szövetség elsősorban közös kutatások megvalósításában, tanulmányok, kiadványok létrehozásában és közös szakmai rendezvények szervezésében kíván együtt dolgozni – közölték. Emlékeztettek: az együttműködés keretében az NMHH támogatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága és az MNMSz együttműködésében Visegrádon rendezett II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó létrejöttét is.

A találkozó egyik kiemelt céljaként határozták meg, hogy szakmai támogatást nyújtson a hazai és a határon túli magyar újságírók és szerkesztők munkájához és továbbképzéséhez, továbbá fórumot teremtsen a közös gondolkodásnak, párbeszédnek. Közölték: a kárpát-medencei magyar anyanyelvű régiók legfontosabb médiaszereplőinek aktív részvételével a háromnapos rendezvény programjában fontos szerepet kapott a Kárpát-medencei magyar média jelenlegi helyzetének és fejlődési lehetőségeinek vizsgálata. A nemzetpolitika és médiaszabályozás összefüggéseiről Koltay András, az NMHH elnöke előadásában elmondta: “A médiaszabályozás nem lehet igazán hatékony a társadalomban meglévő kohézió nélkül. Ennek az is a része, hogy itthonról egyetértésben kell támogatni a határon túli magyar közösségeket és újságíróikat” – áll a közleményben.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!