Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sikeres EU-t akarunk, de folyamatosan azért teszünk, hogy ez ne valósulhasson meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter szerint fontos biztosítani, hogy az Európai Unió a világgazdaságban és a világpolitikában kedződő új korszak nyertesei között legyen. Ez szépen hangzik, csak hát a magyar kormány mit sem tett az elmúlt években, mint teljes mellszélességgel szembement az uniós irányelvekkel és politikával. A magyar kormány egy egészen más jövőt képzel el az EU-nak, mint az EU tagországainak többsége, amely mostanra mély megosztottságot hozott. Állandó jelleggel vétózzuk az Európai Unió kiállásait elnyomó hatalmakkal szemben, de egységet és sikereket akarunk. Értem én, hogy a magyar kormány nem hisz az Európai Egyesült Államokban, ami önmagában még elfogadható is lehetne, azonban azt meg kellene érteni, hogy többségi döntésekre van szükség a blokkon belül. A harsány magánakciók pedig ártanak az egységnek.

Fontos biztosítani, hogy az Európai Unió a világgazdaságban és világpolitikában kezdődő új korszak nyertesei között legyen, ehhez pedig mindenekelőtt erős tagországokra van szükség – szögezte le szerdai felszólalásában a külgazdasági és külügyminiszter a Globsec biztonságpolitikai fórumon Pozsonyban.

Szijjártó Péter a visegrádi államok (V4) külügyminisztereinek panelbeszélgetésén rámutatott, hogy a nemzetközi erőviszonyok sokat változtak az utóbbi időszakban, és látható, hogy a kialakulóban lévő új világrend egy a jövőt meghatározó, nagyon kemény versennyel kezdődik. Kiemelte: biztosítani kell, hogy az EU a győztesek között lehessen a politikai és gazdasági dimenzióban is, a közösség megerősítéséhez azonban fontos magukat a tagállamokat megerősíteni. “Soha nem hittünk az Európai Egyesült Államok koncepciójában, mindig is az erős tagállamokon alapuló, erős Európai Unióban hittünk” – fogalmazott. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!