Március 3,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Siker, amiről csak a kormány tud

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 125,885 forint, még hiányzik 2,874,115 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ITM államtitkára, Schanda Tamás szerint Magyarországot kevésbé viselte meg a koronavírus-járvány, mint más, akár gazdagabb országokat, ennek oka pedig az elmúlt évtized eredményes gazdaságpolitikája. Nyilván Schandának maradt ereje egy kis gyurcsányozásra is, de ezzel most ne foglalkozzunk.

Nézzük meg inkább azt, hogy Magyarország mennyivel viselte jobban a járvány pusztítását. 2020 első negyedévében a magyar gazdaság 0,4 százalékkal csökkent, ez a második negyedévre 14,6 százalék lett, amivel az Európai Unió harmadik legsúlyosabban érintett gazdaságává vált. Nálunk rosszabb mutatókat csak a spanyolok és a horvátok értek el. Ezt követte a harmadik negyedéves adat, ami már plusz 11,4 százalék volt. Ez utóbbi adat alapján gondolhatnánk, hogy ez egy nagyszerű teljesítmény, de annyira azért nem az. Ugyanis a nálunk korábban rosszabbul teljesítő spanyolok ez idő alatt 16,7 százalékos javulást értek el. Ez lényegében azt jelenti, hogy az Európai Unión belül csak a horvátok teljesítettek rosszabbul, mint a magyar gazdaság.

Ehhez képest úgy beszél Schanda, mintha nagyszerű sikereket értünk volna el, köszönhetően egyrészt Matolcsy utóbbi tíz évben eldurrogtatott bölcsességeinek (különösen a járvánnyal összefüggésben tett jóslatai jöttek be egytől egyig), másrészt pedig a gazdaságvédelmi akciótervnek. Ki hiszi még el ezt?

Magyarország eredményes gazdaságpolitikát folytatott az elmúlt évtizedben, éppen ezért a világszerte válságot okozó koronavírus-járvány is kevésbé viselte meg, mint más, akár gazdagabb országokat – hangsúlyozta Schanda Tamás közösségi oldalán pénteken megjelent írásában.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerint ezt támasztják alá a legfrissebb statisztikák és a lakosság, valamint a piaci szereplők megkérdezésén alapuló elemzések is. A magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni, és ezt a 2010 óta eltelt időszak eredményei is bizonyítják. Közel egymillió munkahelyet hoztunk létre a járvány kitöréséig – tette hozzá.

“A koronavírus azonban nemcsak az emberek egészségét, hanem a megélhetését is veszélybe sodorta, ezért indítottuk el a soha nem látott volumenű gazdaságvédelmi akciótervet, amelynek segítségével több mint egymillió munkahelyet sikerült megvédenünk, 26 ezerrel azonban még mindig kevesebb van, mint a pandémia előtt volt. Ezeket nem csak pótolni fogjuk, hanem további újakat is létrehozunk, ez ugyanis a magyar emberek és az ország érdeke” – fejtette ki az államtitkár. A baloldal semmi perc alatt romba döntené ezeket az eredményeket – írta Schanda Tamás, aki szerint “őket mindig is csak a hatalom és a pénz érdekelte, nem a magyar emberek élete. Gátlástalanul kiszolgálták a külföldi cégeket, fillérekért eladták a magyar tulajdont, tisztes munka helyett segéllyel szúrták ki az emberek szemét. “Azt is láttuk, ők hogyan próbálták kezelni a válságot: sorozatos megszorításokkal, a családok, a nyugdíjasok és a vállalkozások megsarcolásával. Ha újra kormányra kerülnének, Gyurcsány és a csatlósai a 12 évvel ezelőtti állapotokat hoznák vissza. Ne hagyjuk!” – figyelmeztetett az ITM államtitkára. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!