December 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senki nem tud úgy adni, ahogy a ő elvesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még nincsen róla MTI hír – majd lesz, és sokszor el fogják szavalni -, de a legfrissebb fejlemény, hogy népünk bölcs vezére bejelentette: nem hagyják magukra a nyugdíjasokat, együtt sírunk, együtt nevetünk és ők nem vesznek el, mint a tudjukkik, hanem adnak! Átlagosan, csaknem félhavi nyugdíjat, bizony! Ennyivel többet fog vinni a postás, mert a miniszterek elnökének mindennél fontosabb a drága idős honfitársaink boldogsága!

Bálint kolléga hirtelen felindulásból elkövetett reagálását idézem szó szerint: senki nem tud úgy adni, ahogy a geci elvesz. És tényleg. Aki éppen nem úszik örömmámorban, az máris érti, hogy mindössze a törvényben leírt kötelezettségét teljesíti a kormány. Mivel a nyugdíjemelésnél az infláció magasabb volt, korrekcióra van szükség – ismétlem, ez nem kegy, hanem törvényi kötelezettség -, lényegében ezt jelentette most be Orbán. És azt, hogy az elmúlt kilenc hónapban a nyugdíjasok hiteleztek az államnak, amit nem köszön szépen nekik senki, kamatot sem kapnak, hanem most egy ilyen kampánypapírba csomagolt szart. Mert ugyanis azért lesz ennyivel több a postás markában, mert kilenc hónapja folyamatosan magasabb a pénzromlás üteme, mint az év eleji nyugdíjemelés, ezért most visszamenőleg kapják meg az elmaradt pénzt (amit ugye eddig az állam használt helyettük), és ezért legyenek szívesek nagyon hálásnak lenni! Hát, ha ez nem gyönyörű, akkor egyáltalán semmi nem az.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!