Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semmi nem történt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Örömmel kell megállapítanom, hogy Magyarországon annyira rendben van minden, még egy valamire való MTI hír sem tudott összejönni mostanáig. Ilyen hírek fontosak jelen állás szerint:

Az azeri Tejmur Radzsabov nyerte az online formában lebonyolított nemzetközi rapid sakkversenyt, amelyen tizenkét nagymester indult.

Izraelben egyre zsúfoltabbak a koronavírus-fertőzötteket ellátó kórházak, és kormányzati beavatkozást sürgetnek a súlyos betegek növekvő száma miatt – jelentette a katonai rádió

Megkezdődött hétfőn az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár által a koronavírus ellen közösen kidolgozott oltóanyag nagy-britanniai alkalmazása.

Bartha István, a Hargita megyei sürgősségi kórház intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvosa megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját 2021. január 4-én.

Sergiu Singeorzan, a Hargita megyei sürgősségi kórház vezető epidemiológusa a megyében elsőként megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját 2021. január 4-én.

Notehát. Valahogy minden máshol történik. Igazán nagy öröm az nekünk, hogy a Hargita megyei akárhol beoltottak akárkit, de talán fontosabb lenne azt tudni, nálunk mikor lehet megkezdeni a tömegesebb oltást? Mert momentán annyit tudunk a dologról – vagy csak én tudok annyit, mert hülye vagyok, és nem láttam a részletes tájékoztatást, amit mindenki más látott -, hogy 35 ezer egészségügyi dolgozó számára van elegendő vakcina a kétszeri oltáshoz, ebből egy hét alatt talán 5 ezer oltást sikerült beadni. Namármost, ha egy egészségügyi intézményen belül sem tud gördülékenyebben menni a dolog, mi a franc lesz akkor, amikor Ludányhalásziban kell oltani?

Az is kérdés persze, hogy mikor lesz elérhető vakcina. Mert egy vak hang nem szól erről. Még november elején mondta a vírus elleni küzdelem élharcosa, országunk bölcs vezére az M1 nevű közpénztévében:

December végén, januárban az EU-ból biztosan, és talán máshonnan is jön majd valamennyi, korlátozott mennyiségű vakcina. Ez arra lesz elég, hogy az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat, a közrend fenntartásában dolgozókat be tudják oltani, és talán a legnagyobb bajban lévő betegeket is.

Nem akarnék kötözködni, de az eddig érkezett oltás töredékesen sem elég. Esetleg az történt, hogy elfelejtettünk rendelni a nyugati gyártóktól, megpróbáltunk csencselni félázsiai rokonainkkal, most pedig se ez, se az nincs? Rászorulunk az Unióra?

Ha így van, akkor is csak el kellene mondani az embereknek, hogy mire lehet számítani. Hibázni lehet, hazudozni azonban nem kellene, mert annak soha nincsen jó vége.

Egyébként a gazdasági válságnak sem lesz jó vége, ha nem kapnak segítséget azok az emberek (nem cégek), akik most nagy bajban vannak. Marhára nagy öröm, hogy elsejétől öt százalékra csökkent a lakásépítés áfája, de a krumpli, hús, tej, liszt, kenyér áfáját kellene inkább csökkenteni. Ugyanis építkezni nem szoktunk naponta, enni azonban szokott az, akinek telik rá. A többiek pedig sorban állnak az ingyen ételért. Már aki teheti, mert főként a fővárosban van erre lehetőség, falun nincs. Vagy ez rendben van így?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!