Január 18,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semmi nem lehetetlen, ha egy feketeöves pávatáncosról van szó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 804,828 forint, még hiányzik 2,195,172 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, most nem rúgom be az ajtót, lábujjhegyen jövök. Szinte. Mindjárt belepancsolok a tutiba, de előtte árulkodni fogok. Vannak nekünk kedvenc és még kedvencebb olvasóink. Az egyikük Luca, akiről azt tudjuk jelenleg, hogy szerencsére nem romlott az állapota. Tehát sikerült közösen megállítanunk azon az úton, melyen elindult. Már csak az kell, hogy rászánja magát és visszaforduljon. Luca, elég volt már, kapd össze magad és ülj géphez, mert nagyon sokan várunk vissza.

A másik szívünk csücske Nemmondommegki, aki időnként megmenti a napunkat. Ráérez, nem tudom, de amikor már fülünk-farkunk lóg, fáradtak vagyunk és elég volt mindenből, akkor derült égből ilyen e-maileket lelünk a postánkban:

Sziasztok! Bizonyára észrevettétek már, hogy mennyi remek konstruktív ötletem van, úgyhogy most szeretnék egy javaslatot benyújtani nektek, mert azok olyan hasznos dolgok. Szigorúan belső használatra persze (nem, Bálint, ebből nem írunk közös cikket :DDD). Pontokba szedtem, mert az úgy jól néz ki állítólag.

1. Javaslom, hogy Gyurcsány nevét SOHA többé ne írjátok le, mert nagyon elszomorítjátok vele a szöveget értelmezni nem tudó szektatagokat, valamint azokat, akik soha nem olvasták/értették meg a Szalonna névjegyében található bemutatkozást, viszont szeretik nálatok a képeket nézegetni. Kerülendő továbbá az “egyforma”, “egyféle”, “ágyfaragó” és “agyfasz” szavak használata is, mivel mindegyikben benne van a GYF (burkolt gyurcsányozás ugyebár).

2. Indítványozom továbbá egy új rovat létrehozását a Nap Kommentje mellett. Az új rovat neve “Ki kérte ki ma magának először?” lenne, a napi nyertes pedig, aki leghamarabb háborodik fel Gyurcsány/Jobbik/Karácsony/Icuka nénik/Pista bácsik nevében.  A nyertes jutalma a Szívlapát díj, ebből rendszeres időközönként kiosztanék azoknak is egyet-egyet, akik odaírják a cikkek alá, hogy “aranyos a mókus/de édes kiscica” stb. A díjért nálam lehetne jelentkezni, szívesen átadom nekik.

3. Nincs harmadik pont, ezt csak ideírtam magyar igazságként, meg hogy többnek tűnjön, mert a 7 ponttól még messze vagyok, de így hétfőn csak ennyi telt tőlem. Köszönöm a figyelmet, remélem szavaim termékeny talajra hullanak és értő fülekre találnak.

:DDDD

Bálint válaszolt is:

Szia! Alulírott Bálint mély fájdalommal vettem tudomásul, hogy sajnos ebből nem írhatunk közös cikket. Rendben. Akkor majd lesz meglepi 😉

És Nemmondommegki még ezt is tudja fokozni. Írt egy másik emilt:

Ha lehozod, véged van!

Itt már nekem is be kellett avatkoznom:

Nem ő. Puszi

Edgar

Bálint jött megint:

Én biztosan nem, úgy megijedtem, hogy nem tennék ilyet 🙂 

És akkor:

Te se! Jézusom, ne szórakozz! Írtam, hogy belső használatra, titeket szórakoztatlak, nehogy kirakjátok, mert szétszednek érte. (Mármint ha engem szednek szét, azt leszarom, de ezért titeket is, azt nem akarom.)

Hát nem imádni kell az ilyen olvasókat? De.

Na, komolyodjak el sürgősen, mert az élet nem tejszínhabos lazac, hanem szigorú realitások végeláthetetlan sora.  Mondjuk van ezzel egy aprócska problémám, mert például nem lelem a realitást abban, hogy egy (pláne több) alkotmánybírának miért szükséges a munkája elvégzéséhez egy (pláne több) luxusterepjáró. Közpénzen persze, mert ha maguknak vesznek a saját zsebpénzükből, fizetésükből ilyen merőben felesleges, de legalább csilivili játékokat, ahhoz nekem a világon semmi közöm nincsen. De nem abból vettek, mert mi vettünk nekik az adónkból. Ahhoz meg már van közöm nekem is és mindenki másnak is. Honnan és hová kell utaznia egy alkotmánybírónak, amihez ilyen járművek szükségesek? Miért kell nekünk úgy tenni, mintha ez így teljesen rendben lenne?

Tegnap a kétharmados szolgasereg átnyomta a parlamenten az orosz bank teljeskörű ellenőrizhetetlenségét biztosító javaslatot. Tehát jöhet Putyin segítsége hűséges csatlósának, már létre is jött egy aprócska Oroszország Magyarország területén. Igény esetén ezt majd csak ki kell terjeszteni és jók is vagyunk.

Igény pedig elképzelhető, hogy lesz rá. Vagy ha igény nem is feltétlenül lenne, szükség még lehet. A Bild című német lapnak adott interjút kedden Manfred Weber. A lap ma fog megjelenni, az MTI szemlézte az interjút. Az Európai Néppárt  európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje kijelentette, három feltétele van annak, hogy a Fidesz a pártcsaládban maradhasson:

Az első feltétel az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke “azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát”.

A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.

A harmadik feltétel az, hogy biztosítja “a Soros György által támogatott” Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten, és azt is, hogy az intézmény “ismét ki tud adni amerikai diplomákat” a magyar fővárosban.

Semmi nem lehetetlen. Főleg akkor, ha Orbán Viktor feketeöves pávatáncosról van szó. Ez három olyan feltétel, amely a legérzékenyebb pontján támadja Felcsút géniuszát. És nem arra gondolok, hogy Orbán büszkeségből nem hátrálhat ki ezekből az ügyekből, mert kihátrált ő már elég sok mindenből, ha az érdeke úgy kívánta és még csak a szeme sem rebbent.

Nem tudom, Manfred Weber milyen támogatottságot tudhat maga mögött, mert egy párt kizárása a pártcsaládból nem egy ember döntésén múlik, hanem a tagpártok szavazatán. Azt én nem tudom, a pártcsaládban milyen a hangulat, mennyien támogatják a Fidesz bentmaradását és mennyien ismerik fel az ezzel járó veszélyeket. Vannak olyan vélekedések, hogy a Fidesz kizárása Orbánnak tenne jót, mert akkor immár leplezetlenül a szélsőjobbhoz csatlakozhatna és akár az élére is állhatna a kedves kicsi náciknak. Ebben kétségtelenül van igazság, de az a tömörülés jóval gyengébb, mint a jelenlegi pártcsalád, tehát a Fidesz mindenképpen veszítene a súlyából. Ha Európa népei időben észbe kapnak, nem is lesz nagyobb a szélsőjobb. Egy viszonylag gyengébb pártcsaládból is lehet ugyan hepciáskodni, de az nem hallatszik túlságosan messzire. Az pedig kérdés, hogy Orbán mekkora valószínűséggel tudná átvenni a szélsőjobb irányítását. Vannak ott hozzá hasonlóan elvtelen törtetők éppen elegen.

Mindenesetre tegnap este kilenckor Deutsch Tamás haladéktalanul betrappolt az ATV stúdiójába és ott elmesélte Rónai Egonnak, miért is hülye szegény Weber.

A kizárásig vagy nem kizárásig van még egy kis idő, előtte még itt lesz az egyik legnagyobb fideszes ünnep fideszes kokárdákkal, hermetikusan elzárt helyen a sajátjainak szónokló miniszterelnökkel és egyéb nyalánkságokkal. Mert mi így szeretjük.

Mivel már bőven túlcsordultam a reggeli időkereten, most veszem a búcsúmat, keresek egy almát reggeli céljából aztán belecsapunk a napba, ahogy évek óta minden áldott nap tesszük.

Hát lehet ezt kihagyni? Nem hát! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!