Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sem a járvány, sem a diktatúra magától nem fog elmúlni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már megint üldözi a boszorkányokat a gonosz brüsszeli bürokraták véleménybuborékban lebegő falkája. Vagyishogy nem a boszorkányokat üldözi, hanem boszorkányüldözést tart. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Fidesz és a lengyel PiS mondta. Mert éberek ők, olvasgatják egymás Facebook-posztjait, tweetjeit és nem tudom még, micsodáit, innen derült ki számukra, hogy az Unió meg akarja büntetni a nemzeti kormányokat.

Úgy tűnik, a gonosz Unió valamiért csak a lengyel és plánesőt a magyar nemzeti kormányt akarja valamiért megbüntetni. De szerencsére a két reménybeli koalíciós partner a szélsőjobbos pártcsaládok peremén éberen figyelt, így időben kikérhették maguknak, hogy a baloldal (A BALOLDAL) pártpolitikai okokból nemzeti kormányokat fenyegessen.

A közleményből nem derül ki egyértelműen, de alighanem azért jajveszékel Deutsch Tamás és az ő lengyel kollégája, mert most úgy tűnik, több uniós tagországnak van elege abból, hogy a közösség pénzéből finanszírozott diktatúrákat még szeretni és fülvakargatni is kötelező legyen. A végéről természetesen nem maradhatott el a mostanában igen nagy előszeretettel alkalmazott fideszes miheztartás: a járvánnyal kéne foglalkozni, nem velük.

Hát, szerintem meg sem a járvány, sem a diktatúra magától nem fog elmúlni. Mindkettő ellen tenni kell valamit.

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt és a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjai pénteki közös közleményükben visszautasították Sophie in ‘t Veld holland liberális EP-képviselő nyilatkozatát, amelyben – mint írták – egy közösségimédia-bejegyzésben közvetetten elismerte, hogy az európai baloldal az uniós jogalkotást a nemzeti kormányok megbüntetésére használja.

A PiS és a Fidesz európai parlamenti delegációi a közös közleményben kijelentették: véget kell vetni a politikai boszorkányüldözésnek.
    Mint emlékeztettek, Sophie in ‘t Veld közölte, a lengyel és magyar kormánnyal kapcsolatos aggályok nem jogi, hanem politikai természetűek.
    Így egy technokrata, jogi válasz nem oldja meg a helyzetet. Politikai válaszra van szükség. Akárhogy is próbálják elkerülni, az Európai Bizottságnak és az Európai Tanácsnak állást kell foglalnia – írta a holland politikus.
    A nyilatkozat kapcsán Ryszard Legutko, a PiS delegációvezetője, az EP Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) nevű képviselőcsoportjának társelnöke úgy fogalmazott: “nem fogadhatjuk el, hogy a baloldal pártpolitikai okokból nemzeti kormányokat fenyegessen”.
    A tagállamok belpolitikájába való beavatkozás messze túlmegy az uniós szerződések Európai Parlamentre vonatkozó rendelkezésein, ezzel gyakorlatilag a tagállamok és az uniós intézmények közötti tisztességes együttműködés alapjait ássák alá. Ez a hozzáállás csak növeli a megosztottságot Európában, amely elfogadhatatlan – közölte.
    Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője az írta: In ‘t Veld nyilatkozata csak megerősíti, hogy a baloldal valódi célja a jogállamisági feltételrendszernek nevezett mechanizmussal nem az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelme, hanem a konzervatív kormányok pénzügyi megbüntetése.
    Európa legsúlyosabb egészségügyi és gazdasági válságának kellős közepén a politikai boszorkányüldözés helyett a szolidaritásnak és az egységnek kellene felülkerekednie – tette hozzá a fideszes politikus. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!