Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Sem a Fidesztől, sem a KDNP-től nem érkezett válasz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Oktatás: így válaszoltak a szülőknek a pártok. 

Sajtóközlemény — 2018. április 3.
Kiadó: Szülői Hang Közösség

  • A Szülői Hang Közösség kérdőíves felmérést végzett a szülők körében az oktatás elmúlt nyolc évéről, mely lehetőséget nyújtott a szülők és a pártok közötti közvetlen párbeszédre is.
  • A felmérés eredményeit a következő nyolc ellenzéki párt véleményezte: DK, Együtt, Jobbik, Liberálisok, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd. A pártok véleményét honlapunkon tettük közzé. A Fidesztől és a KDNP-től nem érkezett válasz.
  • Az ellenzéki pártok túlnyomó részt egyetértenek a szülők kritikus véleményével az oktatás elmúlt nyolc évéről, bár egyes esetekben megfogalmaznak eltérő véleményt is.

A Szülői Hang Közösség kérdőíves felmérést végzett a szülők körében az oktatás elmúlt nyolc évéről, mely lehetőséget nyújtott a szülők és a pártok közötti közvetlen párbeszédre is. Felmérésünk célja, hogy felszínre kerüljenek a szülői vélemények az elmúlt nyolc év oktatáspolitikai intézkedéseivel kapcsolatban. Az online felmérésen az oktatási kérdések iránt érdeklődő szülők, nagyszülők önkéntesen vettek részt, és saját tapasztalataik alapján adtak választ. Összesen 11826 válasz érkezett, a válaszokkal együtt pedig a két kifejtő kérdésre összesen 15501 szöveges hozzászólás is. Az eredmények lesújtóak: a válaszadók 92%-a szerint az elmúlt nyolc évben romlott az oktatás színvonala Magyarországon. Az állami intézményekből a szülők többsége kimenekítené a gyermekét.

A Szülői Hang Közösség számára az oktatás az országgyűlési választás egyik kulcskérdése; kérdőívünkkel szeretnénk a valódi társadalmi párbeszédet elősegíteni. Az eredményeket elküldtük a számottevő támogatottsággal rendelkező pártoknak. A pártok válaszait honlapunkon olvashatják.

A felmérés eredményeit a következő nyolc ellenzéki párt véleményezte: DK, Együtt, Jobbik, Liberálisok, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd. Az eredmények véleményezésére a kormánypártokat is felkértük, de sem a Fidesztől, sem a KDNP-től nem érkezett válasz. Az ellenzéki pártok túlnyomó részt egyetértenek a szülők kritikus véleményével az oktatás elmúlt nyolc évéről, bár egyes esetekben megfogalmaznak eltérő véleményt is: a Jobbik a mindennapos testnevelés valamint a kötelező hit- illetve erkölcstan kérdésében fogalmazott meg a szülői felméréstől eltérő álláspontot, amit meg is indokoltak. A pártok ismertetik programjuk legfontosabb elemeit is. Több párt is kiemelte, hogy támogatja az ellenzéki pártok által kidolgozott Oktatási Minimumot.

Fontosnak tartjuk, hogy valamennyien közösen gondolkodjunk oktatásunk jövőjéről; mondjuk el tapasztalatainkat az oktatásról azoknak is, akik ezekkel nem találkoznak. A pártok visszajelzései segítenek abban, hogy a pártok terveinek ismeretében adjuk le voksunkat, és az általuk tett ígéreteket később számon kérjük. Adjunk az oktatási kérdéseknek olyan fontosságot választási döntésünkben, mint amennyire gyermekeink jövője fontos számunkra!

Sajnáljuk, hogy a kormánypártok nem tartották fontosnak a szülőkkel való párbeszédet. Az oktatás jobbítása közös jövőnk szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír, és csak úgy elképzelhető, ha a fontos szereplők, köztük a szülők is, nyíltan megbeszélhetik a problémákat az oktatáspolitika irányítóival. A gyermekek számára példát mutatunk azzal is, ahogyan a társadalmi problémákat kezeljük. Ahol a felnőttek nem tudják a társadalmi kérdéseket kulturált módon, egymás véleményének tiszteletben tartásával, megbélyegzés nélkül megvitatni, ott a gyerekek sem fogják elsajátítani az együttműködés képességét, és a magunk előtt görgetett megoldatlan problémák az újabb generációk életét is megkeserítik.

Szülői Hang Közösség
szuloihang.hufacebook.com/szuloihang

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!