November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rogán beledőlt a kardjába, ezért nincs ki eligazítsa a rezsimszolgákat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még nem is dőlt el, hogy ki nyerte meg az ellenzéki előválasztás fordulóját, de máris hatalmas a fennforgás és a zűrzavar a napos oldalon. Amelyik ugyan egyetlen előválasztásban közvetlenül érintett ellenzéki arcot nem tartott fontosnak meghívni a közmédiába, de mivel elhallgatni nem sikerült a dolgot, szakértőknek nevezett fideszes szekértolók szakértései révén igyekeznek elmagyarázni a rajongótábornak, hogy amit látnak, az mit jelent.

Az mondjuk feldolgozhatatlanul fura, hogy bárki Deák Dánielt, Schmidt Mária beosztottját elemzőnek tartja, és tőle óhajtja megtudni, hogy a pártállamilag lesajnált, körberöhögött, széttrollkodott, lejáratott ellenzéki előválasztásról mit kell gondolni, de hát mindenki abból a humánerőforrásból dolgozik, ami rendelkezésre áll. Deák Dániel márpedig napi 24 órában rendelkezésre áll, ha Orbánt és az orbánizmust védelmezni kell, a többi mellett internetes trollokat megszégyenítő kitartással kommentel oda helyeslőleg, elismerőleg az állampárt nagykutyáinak közösségi médiás bejegyzései alá, mintha az élete múlna rajta.

Ma viszont mindenek előtt a fideszes Kossuth Rádióban volt jelenése, ahol a Vasárnapi Újság című propagandaműsor egyik meghívottjaként arról értekezett, hogy

kommunikációs fogás csupán, hogy Márki-Zay Péter konzervatívnak mutatja magát, valójában több szavazatot remél ettől.

A terror nagyasszonyának hűséges, a XXI. Század Intézetnél alkalmazott beosztottja úgy okoskodott – mintha valami elemi erejű leleplezést teregetne ki -, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester a baloldalon kívüli szavazókat akarja megnyerni, azt gondolván, hogy pusztán az ellenzéki táborral nem lehet választást nyerni. Mielőtt azonban a stúdió mennyezete a leleplezés erejétől a fejére omlott volna, pengeéles tisztánlátással megfejtette, hogy a miniszterelnök-jelölti vitából különben is már kiderült, Márki-Zay Péter egyáltalán nem gondolkodik jobboldali programban, egy régebbi nyilatkozatában pedig még összefogást szorgalmazott Gyurcsány Ferenccel, és elismerően nyilatkozott a hírhedt őszödi beszédről.

Nos, ahhoz képest, hogy mindeközben Deák főnöke, Schmidt Mária értelmezni sem tudja az ellenzéki előválasztást (nem csodálom, a klímaváltozást sem érti, tehát mindegy is), és egyéb egetverő, riasztó baromságok mellett azt állítja, hogy Márki-Zay Péter meghekkelte (?) az egészet, Danika semmi rendkívül nem mondott. De mégis van itt valami. Senkinek nem ajánlom ugyan, én viszont végighallgattam azt a Spirit FM-es interjút, ami csütörtökön készült, amelyben egyéb ijesztő értetlenkedések mellett a NER történelemhamisításért felelős ideológusa azon hüledezett, hogy mi az, hogy Karácsony visszalépett, és ha visszalépett miért nem Dobrev Klára javára lépett vissza, és mi az, hogy egy olyan kívülálló figura akar itt bármit, aki nem is rakott pénzt az ellenzéki előválasztásba.

Egy adott ponton ezt mondta Deák Dániel feljebbvalója, Dózsa László védőszentje:

Eddig az a műsor ment, hogy ez egy baloldali ellenzék, amit én sose gondoltam, hogy így van (tán szólni kellene Rogánéknak és a propagandagépezetnek, akik következetesen baloldali előválasztásoznak – szerk.), mer’ énszerintem a DK egy neoliberális párt, de ez most mindegy.  Én külső ember vagyok, nem számít ebből a szempontból, hogy mit mondok róluk, mer ez egy öndefiníció kérdése, de ők magukat baloldalinak állították be. Most az egész baloldal csont nélkül átáll a jobboldalra? Hát ez mit fog okozni azokban az emberekben, akik ezeknek elhitték, amiket mondtak? 

Baj lesz még ebből, nertársak és nertársnők! Deák Dániel nem egyeztette a propagandakottát Schmidt Máriával? Egyik sem egyeztetett a Rogán-központtal? Rogán már beledőlt a kardjába, és nincs ki eligazítsa a rezsimszolgákat? Most akkor MZP valójában csak tetteti, hogy jobboldali, vagy pont az a baj, hogy jobboldali? Ahelyett, hogy ezeket az egymásnak frontálisan ellentmondó vinnyogásokat akárcsak értelmezni próbálnám, röviden felvázolom, mi a probléma, mi az állampárti összefosás oka, miért van az, hogy egyik szavukkal a másikat leköpve keltik a zavart és a feszültséget. Mert ők is tudják, talán még Schmidt és Deák is tudja, és a társadalom ébredő része is kezd rájönni. És ha elég sokan rájönnek, az az orbánizmus elkerülhetetlen végét jelenti:

Jövő áprilisban a választást nem a demokrácia szabályai szerint rendezik meg Magyarországon. És az egyenlőtlen feltételek között, az egy irányba lejtő pályán nem a baloldal és a jobboldal mérkőzik meg egymással. Ehelyett egyfelől a demokrácia bal- és jobboldali hívei, másfelől a korrupt önkényuralom haszonélvezői és félrevezetett szavazói állnak szembe egymással. (Sükösd Miklós szociológus)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!