Október 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rogán Antal és a törvényesség

Miközben Rogán Antal azon dolgozik, hogy Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, addig arról sem feledkezett el, hogy a turisztikai területhez tartozó szektorok “tisztán és adózottan működjenek”. Mondja ezt az a Rogán, akinek nevéhez legalább egy tucat olyan gyanús ügylet kapcsolódik, amelyek egy jogállamban egyenként is elegendőek lennének arra, hogy minimum lemondassák. Itthon azonban nem. Főnökéhez hasonlóan – akinek 3,5 millió forintos tartozás mellett belefért több magánrepülős utazás is – úgy élt már 2016-ban is egy luxuslakóparkban és helikopterezett, hogy akkori adóbevallása szerint 500 ezer forint megtakarítás mellett 44 millió forintos adóssága volt. Akkor vajon mégis miről beszél Rogán?

Azt is elmondta továbbá a kabinetiroda vezetője, hogy a hazai szálláshelyek és fürdők megyfigyelése – amely megfigyelési adatokhoz a rendőrség is hozzáférhet bármikor – a bejelentési rendszer kifehérítését szolgálja. Ez történik hát, amikor egy bűnözőgyanús illető mondja meg, hogyan is kellene törvényesen élni.  

Zalaszabar, 2019. április 13., szombat (MTI) – A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, és ehhez minden hazai és európai uniós forrást megad. 

Rogán Antal szombaton Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark több mint egymilliárd forintos fejlesztésének átadásakor azt mondta: a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

“Zalaszabar megelőzte Budapestet”, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban – közölte Rogán Antal.

A turizmus hozzájárul a GDP-hez, a nemzetgazdaság erősödéséhez, de nemcsak arról szól, hogy idejönnek a külföldiek, hanem arról is, hogy “mi is felfedezzük a saját hazánkat”. Az elmúlt három évben töretlen volt a turizmus fejlődése, a vendégéjszakák száma az utóbbi két évben mintegy 10 százalékkal haladta meg az előző évit, nagyjából fele arányban a külföldi, illetve a hazai vendégeknek köszönhetően – ismertette a miniszter.

Azt mondta: a turizmus stratégiai ágazat, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megalapításával is olyan csúcsszerv létrehozása volt a cél, amely a turizmus koordinálásában és fejlesztéseiben is részt vesz. A kormányzat egyszerre akarja a szálláshelyeket, az éttermeket, a turisztikai attrakciókat, a kalandparkokat, a gyógyhelyeket és az infrastruktúrát fejleszteni, erre pályázati lehetőségek vannak, néhány stratégiai régiót külön is megjelölve – sorolta.

Rogán Antal nagyon fontosnak nevezte, hogy a turisztikai területhez tartozó szektorok “tisztán és adózottan működjenek”, hiszen akkor maradhatnak az adók is alacsonyak, ha mindenki tisztességesen fizet. A vendéglátásban idén végrehajtott áfacsökkentés következtében például a tavalyihoz képest 40-60 százalékkal nőtt egy-egy hónapban a szektor forgalma, a szálláshelyek digitalizációjának nyáron induló programja pedig a bejelentési rendszer kifehérítését szolgálja. – MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!