Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Révedjünk a múltba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Érdemes felnézni Szent Istvánra, hiszen ezekben a sorsdöntő időkben, amikor is egy olyan Európában élünk, amely néha úgy tűnik, mintha elvesztette volna az identitását és keresné a gyökereit, ez fölöttébb fontos. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára a közpénztévén elmondta, boldogjaink és szentjeink voltak azok, akik a „jó harcot megharcolták”, valamint a hitüket megtartották, ezért a keresztény magyarok számára erőt adnak. 

Fontos ezekről a témákról beszélni, különösen azokban az időkben, amikor Orbán Viktor keresztény államot kíván létrehozni. Hogy az emberek többsége egyébiránt nem hívő, az nem jelent problémát, hiszen a NER is körülbelül annyira keresztény, mint Lenin volt anno, de a lényeg, hogy a múltra építve megprobáljanak valami olyat létrehozni, amivel a jelenben meggazdagodhatnak. Úgy tűnik, a vallásosság mantrázása bevált, ezért hát kitartanak ezen az úton.

MKPK-titkár: Szent István számunkra elsősorban példakép

Szent István király számunkra elsősorban példakép – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Tóth Tamás úgy fogalmazott: a boldogok és szentek tiszteletének egyik legfontosabb ismérve az, hogy példaképeket állítanak elénk, akik “a jó harcot megharcolták”, a hitüket megtartották, és éppen ezért a keresztény emberek számára erőt adnak.

Szent István király személye közülük is azért különleges, mert ő egy nemzet számára adta meg azt az utat, amelyen “több-kevesebb sikerrel, de ma is járunk” – mondta. Beszélt arról is, hogy a katolikus egyházban Szent István, a keresztény magyar állam megalapítója Magyarország fő védőszentje. Elmondta: az ortodox kereszténységben Szent Istvánt apostolként tartják nyilván, hiszen a tizenkét apostol mellett apostoloknak hívják azokat is, akik egy nemzetet a kereszténységre elvezettek, és a nyugati kereszténységben is kiemelt tisztelet övezi emiatt.

Tóth Tamás kitért arra: ma egy olyan világban, egy olyan Európában élünk, amely néha úgy tűnik, mintha elvesztette volna az identitását és keresné a gyökereit. Egy ilyen társadalmi kontextusban még inkább fontos az, hogy legyenek olyanok, mint államalapítónk, akikre fel tudunk nézni – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!