Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Répássy Róbert: az alaptörvény maradandó értékeket hordoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Répássy fenti kijelentése nem vicc, egészen komolyan ezt gondolja az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az alaptörvényről. Sőt, odáig megy, hogy az alaptörvény párhuzamaként a Szent Koronát és a Parlament épületét említette. Szerinte ugyanis a folyamatos bírálatok ellenére az alaptörvény hordozza az egyetemes és magyar értékeket, védelmezi az emberi jogokat és a szabadságot. Hogy ezt mégis miért gondolja így, azt nem tudni, mindenesetre az egyesült ellenzék egyik célja, hogy választási győzelmük esetén az alaptörvényt kivágják a kukába, mivel annak ott van a helye. Egy olyan alkotmányra van szüksége ennek az országnak, amely garantálja azt, hogy egy Orbánhoz hasonló diktátor mégegyszer nem kerülhet hatalomra és azt is megfogalmazza, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, vallási, szexuális és politikai hovatartozástól függetlenül. Répássy védheti ezt a fércmunkát, de ennek az irománynak a kukában van a helye, nem pedig a történelemkönyvekben.

Répássy Róbert: az alaptörvény maradandó értékeket hordoz

Budapest, 2022. január 10., hétfő (MTI) – Az alaptörvény maradandó értékeket hordoz – mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az alaptörvény hatálybalépésének 10. évfordulója alkalmából kibocsátott bélyegek ünnepélyes forgalomba helyezésekor hétfőn Budapesten. Répássy Róbert az alaptörvény párhuzamaként a Szent Koronát és a Parlament épületét említette. Azt mondta, az alaptörvény a jogfolytonos történeti alkotmány része, tiszteleg a Szent Korona és az általa kifejezett magyar államiság előtt. Hozzátette: a több mint 120 éves Parlament épületét a maga korában kritizálták, de idővel a magyar közélet méltó centruma lett. A kortárs bírálatok ellenére az alaptörvény is meg fogja kapni azt az elismerést, amelyet a Parlament, ugyanis az alaptörvény minden kritika ellenére hordozza az egyetemes és magyar értékeket, védelmezi az emberi jogokat és a szabadságot, tiszteleg a magyar múlt és a történelmi alkotmány előtt.

Hende Csaba (Fidesz), az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke arról beszélt, hogy bár a 20. század bővelkedik magyar alkotmányozási kísérletekben, az 1944-es nyilas hatalomátvétellel Magyarország elvesztette szuverenitását, így az után egyetlen alkotmányos szabály, például az 1949-es kommunista alkotmány sem lehetett jogállami. A 1949-es alkotmány örök szégyene az akkori politikai vezetőknek, mert lényegében az 1936-os sztálini alkotmány fordítása volt – jegyezte meg. A korábbi igazságügyi államtitkár arra figyelmeztetett, hogy az 1989-es alkotmányreform sem felelt meg a jogállami követelményeknek; egyrészt mert az ország nem volt szuverén, területén szovjet csapatok állomásoztak, másrészt pedig nem előzte meg szabad választás. Az első igazi lehetőség 2010-ben jött el arra, hogy valóban a múlt, a jelen és jövő magyarjainak szövetségeként jöjjön létre az alkotmány – jelentette ki.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke elmondta, hogy a Magyarország sikerét hosszú távon szolgáló alaptörvény 2012. január 1-jei hatálybalépésének 10. évfordulója előtt tisztelegve bélyegszettet bocsátottak ki. Ez tartalmazza az alkalmi bélyegblokk perforált, vágott és egyszínű változatát. A blokkon az Országház belső kupolacsarnoka és a Szent Korona látható. A perforált alapváltozat 50 ezer, a vágott 6500, a harmadik, úgynevezett feketenyomat pedig 2500 példányban jelenik meg. Az első kettő külön-külön is megvásárolható 2010-2010 forintért, a harmadik csak a teljes, exkluzív szett részeként, 8890 forintért. A rendezvényen bélyegzéssel és aláírással ünnepélyesen forgalomba helyezték a 10 éve lépett hatályba Magyarország Alaptörvénye elnevezésű bélyegszettet. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!