November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Reméljük, ezúttal a magyar adófizetőknek is jut belőle

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter portyázása újabb világraszóló sikerrel járt, ezért szokás szerint be is jelentette, hogy az elhíresült Magyarország-Kína légihídon újabb 4 millió 100 ezer maszk és 100 ezer teszt érkezett az országba.

Ez azért is érdekes, mert a kormányzati kommunikáció szerint maszkot hordani és tesztelni sincs nagyon értelme. Idővel persze rájöttek, hogy ez hatalmas baromság, ezért igazodtak a trendekhez, viszont továbbra is kérdés, hogy ez a több millió maszk és védőfelszerelés vajon hol köt ki? Mert ha már a lakosság számának többszörösét elérő számú maszk érkezett, akkor miért nem jutott még minden egyes háziorvosnak a fővárosban és vidéken?

Természetesen a lakosság számára is fontosak lennének ezek a védőfelszerelések, de a frontvonalban mégiscsak az orvosok, ápolók és nővérek küzdenek, ezért az ő ellátásuk létfontosságú. Egyes vélemények szerint felhalmozunk – illetve külföldre osztogatunk -, hiszen a második hullám ősszel érkezhet.

Ez nagyszerű, csak van aki még az első hullámmal szemben sem védett, hiszen nem tudott maszkot beszerezni magának. De örüljünk együtt a beszerzésnek, biztosan jó helyre megy ez is.

Öt repülőgéppel 4 millió 100 ezer maszk és 100 ezer teszt érkezett Kínából Magyarországra pénteken – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a felvételen elmondta, hogy ezek az eszközök is mind az egészségügyi védekezést szolgálják. Kiemelte, a Magyarország-Kína légihíd továbbra is főszerepet játszik az egészségügyi védekezés sikerében Magyarországon, hiszen az orvosok, ápolók, rendőrök, katonák számára szükséges védőfelszereléseket Kínából szerzi be a kormány, mint mindenki más. “Mivel továbbra is a hosszútávú védekezésre és a szükséges termékek hosszútávú biztosítására rendezkedünk be, ezért az elkövetkezendő napokban és hetekben is folyamatos lesz a légi teherforgalom Kína nagy repülőterei és a budapesti repülőtér között” – fogalmazott a miniszter. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!