Február 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rátámadnak mindenre és mindenkire, aki jobb, okosabb, szabadabb, mint ők

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 33,409 forint, még hiányzik 2,966,591 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, kellemes szombati motoszkálást, jó lazulást mindenkinek, aki teheti. Lehetőleg mindenki vigyázzon magára, de vigyázzon a többiekre is, mert nagyon divatba jött a nyomorult vírus megint. Majdnem 460 új fertőzésről szóltak a tegnapi hivatalos adatok, de hogy abban a számban ki van benne és ki nincs, azt nehéz lenne megtippelni. Miután nem lehet random tesztet kérni – vagyis lehet, ha valaki rá tudja szánni azt a nem kis összeget, amibe egy teszt belekerül -, gondolom, a fertőzöttek száma jóval magasabb lehet a valóságban. Az első hullámban jellemzően kórházak és idősotthonok jelentették a gócpontokat, viszonylag kicsi volt az esélye annak, hogy elkapjuk az utcán vagy az üzletben, mostanra ez a helyzet megváltozott. Ha jól gondolom, már bárhol hozzá lehet jutni a vírushoz, úgyhogy érdemes óvatosan járkálni a nagyvilágban. Most fiatalok között terjed, ezért nincs tragédia, de korai lehet az öröm. El fog jutni mindenhová. Lesznek áldozatok. Tegyük meg, amit tudunk. Maszk. Akár a legolcsóbb, bármilyen. Ha két ember találkozik és mindkettőn van, akár papírmaszk, az drasztikusan csökkenti a fertőzés esélyét. Igaz, első sorban nem a maszk viselőjét védi, hanem a másik embert, de ha az a másik ember is visel, ő már minket véd. Ha magunk miatt nem, akkor a másik miatt vegyük fel. Ne dőljünk be az ábráknak, hogy mekkora a rés a szálak között és mekkora a vírus. A vírus nem ugrál magában. Nyálcseppbe, váladékba kapaszkodva utazik, azt már ki tudja szűrni a szövet. Tartsuk a távolságot. Viseljünk kesztyűt, ha lehet, mossunk alaposan kezet. Vigyázzunk magunkra és egymásra, amennyire csak tudunk.

Nem csillapodnak az indulatok a határ nem annyira váratlan, mint amennyire teljes lezárása miatt. Valószínűleg ebben a helyzetben nem annyira jó ötlet, hogy miközben gyakorlatilag ránk zárta a kormány az országhatárt, sok család életét nehezítve ezzel, Szijjártó Péter nem annyira halaszthatatlan ügyekben szaladgál külföldre, és posztolja (nyilván nem személyesen ő) a Facebookra a sikerjelentéseket, mikor, hol, kivel tapogatták össze maszk nélkül. Ha néha benézne a saját közösségi oldalára – ahol persze még nem járt a sikabrigád – csodát láthatna. A megélhetési kommentelőkön kívül kevesen emlegetik szeretettel a nagyszerű külügyminisztert és a kormányt. Bár Romániába legalább beengedték Szijjártó Pétert. Nem volt ennyire szerencsés Potápi Árpád János államtitkár, aki Ukrajnába szeretett volna egy magyar adófizetői pénzből felújított iskolát felavatni, de a járványhelyzetre való tekintettel nem kapott beutazási engedélyt. Tegnap este váratlanul bejelentette a kormány, hogy változtat a határátlépés szabályain. Például elfogadják a többi schengeni országban készült tesztet. Azt mondják, áttekintették a helyzetet. Három nap alatt. Aha, szokásuk. Az Uniónak elege lett. Szóltak a főkipcsaknak, vegyen vissza az arcából. Uniós szinten fogják összehangolni a járvány miatt életbe lépő korlátozásokat, hogy ne sérüljön több uniós jog, mint amennyi szükséges. Erről van szó. És nem most jött el az ideje, hogy Orbán újabb frontot nyisson. A meglévő frontokon is bukásra áll.

Tegnap tüntetés volt a Színművészeti elfoglalása ellen. Vidnyánszky annyit értett meg az egészből, hogy valamiféle nemzetközi háttérhatalom akarja őt megakadályozni abban, hogy végre beleülhessen abba a vezetői székbe, melybe annyira vágyott. Természetesen külföld, természetesen jól szervezett háttérhatalom. Nem érti és nem hiszi el, hogy nem kell háttérhatalom, egyszerűen sok embernek elege van a lánctalpas nyomulásból. A pártmédia még szundikál, amikor ezeket a sorokat írom. Csak a PS-en láttam egy gúnyos mocskolódás-kezdeményt arról, hogy a baloldali Iványi Gábor és az elfeledett Pa-dö-dö is ott uszított. Ma bizonyára teljes erőből ugranak neki az egyetemistáknak és mindenkinek, aki ebben a virágba borult demokráciában tiltakozni merészel a zsarnokság ellen. Beindul az átkozódás, mert mindig beindul. Ez a rendszer így működik. Agresszív módon, hangosan, aljasul, mocskosan. Mint minden diktatúra, és annak minden fizetett propagandistája, ezek is rátámadnak mindenre és mindenkire, aki jobb, okosabb, szabadabb, mint ők. Most is így lesz.

Végül minden kommentár nélkül egy tegnap délutáni MTI hír.

Házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezi a bíróságnál Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla – közölte maga az üzletember és felesége az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A dokumentum szerint a házasság felbontásáról szóló döntésüket közösen, együttes akarattal hozták meg. Az eljáráshoz szükséges kérdésekben vita nélkül, egymást segítve, becsülve és tisztelve állapodtak meg – tették hozzá.
    Az érintettek a válásuk részleteiről nem kívánnak nyilatkozni, és kérik a sajtó képviselőit magánéletük tiszteletben tartására – áll a közleményben. (MTI)

Akkor most nem kérdezem meg, hogy mi a cafrangos, bús francot keres ez az MTI-in. Azt sem kérdezem meg, hogy ezentúl Mészárosné Kelemen Beatrix a vagyonka rá eső részével vizsgálható lesz-e egy esetleges kormányváltást követően, vagy ő már teljesen denagyon civil milliárdos. Azt sem feszegetem, hogy ki a francot is érdekelne egy gázszerelő és felesége magánéleti lírája alapesetben, mármint akkor, ha nem iszonyatos mértékű közvagyon környékén sertepertélnének évek óta. A magánéletüket a magam részéről teljesen tiszteletben tartom, de még ívesen teszek is rá. A zsákmánnyal azonban már más a helyzet, az nem része a magánéletüknek. Remélem, soha nem is lesz része. De picit izgulok azért, hogy melyiküknek jut az osztozkodásnál az országnak az a fele, ahol én élek.

Jó ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!