Január 18,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Populisták és propagandisták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 804,828 forint, még hiányzik 2,195,172 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, nyugis napot! Ha igaz, ma megússzuk a hőgutát. Minden másra ott a kormány.

Miután nagyjából már lecsengett az Orbán Ráhel szaros pelenkás sztorija, előkerült (felébredt, magához tért) Bayer Zsolt kereszteslovag és kiállt a szaros pelenka mellett. Teljes mellszélességgel. Mondhatni, felmelegítette a szaros pelust. Hogy minek, azt én meg nem tudom mondani. Talán le kell igazolni a pártközpontban, hogy kiállt heroikusan. Sőt, nem is egyszer, hanem kétszer. Most az van, hogy ha a Szabadság-hídon bulizó rohadék ballibsik szemetelhettek, nehogy már Ráhel ne szemetelhessen. Dögöljön meg minden libsi amúgy is. És természetesen a bűnös is megvan. Idézek a költőtől:

S hogy el ne felejtsem! Tudják, hogy a képeket készítő nyilas-ávós házmester párocska miért állt meg azon a benzinkúton? Azért, hogy a kutyájuk elvégezze a nagydolgát. Míg a kutyus odacsinált, elkészítették a képeket, és elküldték a Nyugati fény nevű gyurcsá­nyista ganédombnak. Kutyaszar rulez, használt pelenka abcúg!

S hogy mit lehet mindezek után üzenni ezeknek? Semmit. Elég, ha tudomásul vesszük, hogy ezek is élnek. Ez van. 

Ilyet nem szoktam, de most: szerintem Bayer nem normális. Vagy részegen irkál, vagy elmebeteg, de hogy valami súlyosan nem stimmel nála, az hétszentség. Nyilas-ávós… Hogy jut ilyen az eszébe valakinek? Az semmi, de hogy le is írja, a szarkupac pártújság meg lehozza. Miközben pontosan tisztában van mindenki vele, hogy honnan kapják a fizetésüket, mi módon és azt is tudják, hogy a Fidesz nélkül éhen döglenének, mert annyian nem fizetnének ezért a fostengerért, amennyibe belekerül a legyártása. Komolyan meg vagyok döbbenve.

Mára virradóra újabb csúcsot döntött a propagandagyár. A Máté T. néven publikálgató szerző – aki régebben még elkötelezett baloldali volt, amennyiben megpróbált indulni a Munkáspárt színeiben az 1998-as választásokon, akkor még ifj. Thürmer Gyula néven, igen kevés sikerrel – a PestiSrácok nevű pártújságban Vadai Ágnest találta meg egy remekmű erejéig. Az alkotás így kezdődik:

„Csuhások! Térdre, imához! Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!” Ezt Vadai Ágnes DK-s valaminek sikerült elmondania. Mit lehet erre reagálni? Én nem találok ilyesmire szavakat. Azt gondolom, erre nincsenek.

És így végződik:

A probléma az értékrendben van. Illetve annak nyilvánvaló hiányában.

Kedves Vadai Ágnes! Nem az a baj, hogy sajátosan értelmezi más emberek meggyőződését. Ez nem utal nyilvánvaló jó modorra, de a maga dolga. Azonban az igazán nagy baj, hogy megsért embereket. Abban, ami fontos nekik.

Magától ennyi telik? Illetve, bocsánat, ennyire sem?

Azt ugyan nem tudom, Vadai mondott-e ilyesmit (a pártlapoknál egyáltalán nem szempont, hogy legyen valóságalapja bárminek, amiről cikkeznek. Legfeljebb elveszítik a sajtópert és közlik a helyesbítést, amit már amúgy sem olvas senki. Ha jól emlékszem, éppen a PS volt, amelyik mostanában egy nap alatt négy helyesbítést volt kénytelen lehozni. Nem önként persze, bírósági ítélet alapján), de ha igen, az bizony egy idézet volt a mostanság vallási őrületbe zuhant fideszes képviselők szájából. Ugyanis ők hörögték ezt a parlamentben abban az időben, amikor ifj. Thürmer megpróbált apuci hátán feljebb vergődni a politikában, mint meggyőződéses (szélső) baloldali.

Az MTI valamiért elérhetetlen, úgyhogy ha az éjszaka folyamán lemondott is Orbán Viktor, erről én is csak a pártlapokból fogok értesülni. Átnézve a propagandasajtó termését egy valami szúrt szemet: már nem a lengyelek és nem is Amerika leghülyébb elnöke a legjobb cimborája Orbán Viktornak, hanem az olasz Matteo Salvini. Együtt fognak hőbörögni hamarosan. Az majd nagyot lendít Európa jelenén és jövőjén, szó se róla.

Mi belevágunk a mai napba, ami a jóreggeltből kimaradt, arról nap közben majd beszélünk. Vagy nem. Ma egy napos őszt tartunk, talán hogy szokjuk a gondolatot. Aki teheti, használja ki a mai napot lustálkodásra, pihenésre, vagy amire szeretné. Hamarosan jövünk az első cikkel.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!