Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pontosan mi is a toporzékolás tárgya?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lássuk be, ahhoz képest, hogy nemzeti gyásznap van, meg mint kiderült, október közepéig 1634 külföldi embercsempészt engedett ki a magyar börtönökből a fegyveres embercsempészekkel riogató kormány, meg ahhoz képest (vagy éppen azért?), hogy már megint olybá tűnik, hogy a korrupció kormánya miatt távolabb kerültek az uniós pénzek, mint közelebb, meg ahhoz képest, hogy a főnöke még  mindig nem számolt el a lélegeztetőgép-bizniszt érintő külügyminisztériumi darálással, szerintem szép nagy arca van Menczer Tamás államtitkárnak. Aki körülbelül egy hete azzal hívta fel becstelen személyére a figyelmet, hogy környezetvédelemhez értő szakembereknek rontott neki, és fakereszt miatt egyenesen modern kori keresztényüldözéssel vádolta őket.

Ma más feladatot akasztottak a nyakába a bukott sportriporternek. Az volt az ukáz, hogy megint Ukrajna ellen hergelje a híveket egy olyan hazug lebegtetéssel, miszerint nagy kérdés, hogy miközben Brüsszel már megint pénzt kér a tagállamoktól, hogy soktízmilliárdokkal és fegyverekkel támogassa Ukrajnát, talán már a mimagyarok pénzét is odaadták nekik (ez már hónapokkal ezelőtt is hazugság volt, most is az), pedig nekünk jár a pénz és azonnali tűzszünetet és legyenbékét akarunk. Úgyhogy itt a nagyszerű lehetősége a mimagyar embereknek, hogy a nemzeti konzultáció során elmondják a véleményüket erről az egészről. Az egy dolog, hogy és akkor mi lesz, ha a nemzeti konzultációt másfél millióan kitöltik, hanem hogy. Valaki emlékeztesse Menczert is, a híveit is, hogy egy bő héttel ezelőtt Orbán Viktor úgy állt fel a brüsszeli asztaltól, hogy aláírta azt a dokumentumot, amely szerint

az EU továbbra is megingathatatlanul „támogatja Ukrajna függetlenségét, a nemzetközileg elismert határain belüli szuverenitását és területi integritását, valamint Ukrajna természetes jogát az önvédelemre az orosz agresszióval szemben”.

Az EU „erőteljes pénzügyi, gazdasági, humanitárius, katonai és diplomáciai támogatást fog nyújtani Ukrajnának és népének, ameddig csak szükséges.”

Következésképpen mi a toporzékolás tárgya? És ha a magyar kormány mindenáron békét akar (mint ahogy mindenki más is), miért nem lehet semmit tudni arról, hogy Menczer Tamás főnöke Pekingben volt olyan bátor, hogy felszólítsa az orosz elnököt, hogy hagyjon fel az agresszióval? Tényleg semmi remény arra, hogy befejezzék annak a gusztustalan narratívának a teregetését, amely azt sugallja, mintha a háborúért Brüsszel lenne felelős, nem a moszkvai elvetemült? Mintha azért lenne háború, mert Európa háborúzni akar, nem azért, mert Putyin lerohant egy szuverén országot? Mondjuk azok után, hogy Menczer főnöke Asztanában azt az Erdogan török szultánt magasztalta, aki szerint a Hamász nem terrorszervezet, és annak az azeri Alijev diktátornak gratulált, aki az örmény keresztényeket elüldözte Hegyi-Karabahból, nagyjából minden kérdés felesleges.

Brüsszel újabb 50 milliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát, és ezt a pénzt a tagállamokkal akarja kifizettetni, Magyarországtól is plusz befizetéseket kér. Erről is elmondhatják véleményüket a magyar emberek a nemzeti konzultáció során – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalára szombaton reggel feltöltött videóban.

Menczer Tamás kiemelte: Brüsszel több tízmilliárd euróból akar fegyvereket vásárolni, ezeket a fegyvereket Ukrajnába akarják küldeni, és „a brüsszeli kalkuláció szerint a háború a szomszédságunkban még legalább négy évig tartani fog”. A magyar kormány ezt nem akarja, hanem azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar.

Ráadásul Brüsszel úgy kért Magyarországtól plusz pénzt, hogy időközben és ezzel párhuzamosan évek óta visszatartja az országnak járó uniós forrásokat. „Nagy kérdés, hogy a nekünk járó pénz megvan-e még, vagy már ez is Ukrajnában van”.

A kormány természetesen minden humanitárius módon és eszközzel segíti a háború elől menekülőket, de azt nem hagyja, hogy Magyarországot belepréseljék, belesodorják ebbe a háborúba. „Egy újabb, rendkívül fontos kérdés van az asztalon. Mondja el véleményét!” (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!