Január 27,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pontosan látják és értik, mekkora irdatlan nagy szarban vagyunk? Francot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,192,475 forint, még hiányzik 1,807,525 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahhoz képest, hogy tegnap eldöntöttem, ma fel se kelek, hát tádámmm, itt vagyok. Pedig belefáradtam abba, hogy állandó harc az élet. Ja, nem, pardon. Ez nem az én szövegem. Ez Vajnáné siráma a Maldív-szigetekről, ami – hála legyen – elkerülte a figyelmemet a minap, pedig az nagyon fontos, hogy a nemzet oligarcháinak  hites feleségei milyen lelkiállapotban vannak. Hát jó, végül is érthető, ha az embernek nem fussa minden nap új rucira. Előbb-utóbb megtörik lélekben, és elfelejt mosolyogni. De nem baj, mert van gyógyír is: ha megpróbálunk a jóra koncentrálni, akkor az univerzum megsegít. Ezzel az emelkedett, ezoterikus gondolattal szeretnék jó reggelt kívánni mindenkinek. Egyben megállapítom, hogy ugyan Vajna Tímea nem a legélesebb kés a nemzet fiókjában, legalább ő nem vezet településeket, pláne nem egy országot.

Ellentétben például azokkal a derék fideszes atyafiakkal, akik polgármesterek is egyben, és akik legalább ilyen ócska ezotériában utaznak, mint Tímea. Tragikus szellemi állapotra vall az, amit tegnap a Bálnában előadtak egyenként és együttvéve, megpróbálva túllicitálni egymást abban, hogy ki tud borzasztóbb, apokaliptikusabb, sötétebb jövőképet felfesteni egy leginkább nem létező, de legalább hazugságokra épülő alapvetésre hivatkozva. A Soros-Soros-Soros-mindmeghalunk-nem kérünk-nem leszünk-megvédjük tengelyen kibontakozó többórás semmit- és nagyotmondásból tényleg semmit nem érdemes kiemelni, de azért Kocsis Nembuzeráns Máté lejárt szavatosságú Soros-tervezése (és ebből az emberből még akár belügyminiszter is lehet, akárki meglássa) már megint teljes szomorúságában mutatja meg, hogy mennyire fogyatékosnak nézik a híveiket. Én ezen minden egyes alkalommal képes vagyok kiakadni (nem véletlenül nem vagyok politikus), mert az én fejemben úgy áll össze ez a dolog, hogy az ember nem bassza át a szövetségeseit. Soha. Márpedig a Fidesznek a saját szektáján kívül nemigen maradtak szövetségesei. Nembuzeráns úr nem elédedett meg azzal, hogy egy olyan 2015-ös dokumentumot lobogtatott, ami minden részletében okafogyott és baromság, emellé meg haladó komcsizott is egy öblöset, miközben Szita úr és a Fidesz jelentős részének múltja olyan sötét, mint a csillagtalan éjszaka. De miket beszélek? Hogyan tisztelhetné a kormány az alattvalóit, amikor a saját katonáinak sem kötötte az orrára, hogy 1300 menekültet már befogadtak? Ez az ordenáré színjáték egyre szürreálisabb, szánalmasabb, kínosabb, de nem engedik el. Pedig egyszerű alapvetés, hogy aki tartósan szembemegy a valósággal, az előbb-utóbb taknyolni fog. Legyen az ő bajuk.

Najó, egy példát azért említenék a valóság egy szeletkéjéről, hogy a nagyokosok is értsék. A Magyar Nemzet birtokába került egy 40 oldalas leirat, amit a Szegedi Törvényszék készített azokból a videofelvételekből, amelyek bizonyítékként kerültek az Ahmed H. ellen terrorcselekmény gyanújával folyó büntetőeljárás anyagába. Vagyis miután a kormány, és külön Orbán Viktor csak simán terroristaként emlegette az embert, e dokumentum alapján a képsorok több ponton alátámasztják az első fokon tíz év szabadságvesztésre ítélt férfi védekezését, miszerint nem fenyegette a rendőröket, hanem tárgyalni próbált velük. Ráadásul úgy tűnik, többször is ő nyugtatja meg a zavargókat. Vagyis nem ő hergelte a tömeget se. Ebből persze semmi nem következik, csak az, hogy a hazug, túlzásokba eső, felelőtlen, fröcsögő megvezetésben élen járó fideszes kormánynál nagyobb, aljasabb hergelőket a világ nem látott.

Közben egy másik nem túl éles kés tegnap egyenesen odáig fajult, hogy azt mondta valamelyik közpénz mikrofonállványnak: a tavaszi választás sorsfordító lesz, akár száz évre is eldőlhet az ország sorsa. Na, végre. Hát nem egyetértek Tuzson Bence kormányzati kommunikátorral? Hát de. Szerintem is így van. Ha a Fidesz újabb esélyt kap arra, hogy a közpénzes vályú közelébe kerüljön (márpedig ez nem tűnik valószínűtlennek), akkor ennek az országnak reszeltek. A kerítésüket, a démonaikat, a tudathasadásos rögeszméiket a hajukra kenhetik. Csak az a baj, hogy mi is.

Addig is vegyük tudomásul, hogy jön a törvénycsomag, a Soros elleni törvénycsomag mármint, jövő héten már tárgyalják is a kormányülésen. Úgyhogy nem aggódom amiatt, hogy mi lesz velünk áprilisig. Remélem, ezzel összefüggésben jön a csilliárdos felvilágosító kampány is, hogy tudjuk, merre nyílik a totális elmebaj ajtaja. Ezeken a kreténeken már az ufók is röhögnének. Ha évek múltán valakik majd visszanézik a Magyarországról készült filmeket, tuti, hogy megrogggyan a hitük az emberiségben. Már ha akkor még lesz egyáltalán emberiség.

Én nem pontosan értem, hogy Gyurcsány és Bokros, azaz a DK és a MoMa vitája pontosan miről szól és miért kell ezt a nyilvánosság elé teregetni, de hogy nézni is rossz, az egészen biztos. Lehangoló látni, hogy a ki kivel nem akar összefogni és miért típusú nyomorúságos, elkeseredett csatározások folynak még mindig, és annak bizonygatása, hogy ki ütött vissza először. Másfelől ott van a Bangóné-Juhász Péter, azaz az MSZP-Együtt marakodása Csepel kapcsán, és egyre nehezebben tudom meggyőzni magam arról, hogy itt bárki is komolyan gondolja – nem a Fidesz leváltását, mert arról szó nincsen! – legalább annak megakadályozását, hogy megint ne nyerjék rongyosra magukat. Ja, bocsánat, az kimaradt, hogy az egyszemélyes liberális párt, azaz Fodor Gábor meg egyenesen feljelenti Bokros Lajost, aki azt állította, hogy Fodor Gábor pártja a Fidesz teremtménye, a Fidesz támogatásával pénzelik, nem ellenzéki párt, hanem az önkényuralom csatlósa. Fodor ezen berágott, mivel Bokros Lajos nyilvánvalóan hazugságokat állít. Itt tartunk, és ezek után jöjjön valaki és hányja a szememre, hogy miattam nem lesz kormányváltás, mert én nem mondom meg, hogy mit kellene csinálni, én hajtom a Fidesz malmára a vizet, én nem bízom a nagyszerű, fényes jövőben, és én sugallom azt, hogy semminek semmi értelme. Hát bassza meg, így mégis hogy? Kinek hazudjam, kit áltassak és főleg milyen alapon azzal, hogy ezek a pártok képesek és főleg hajlandóak az ország érdekében cselekedni, hogy pontosan látják és értik, mekkora irdatlan nagy szarban vagyunk?

Nem így terveztem, de legyen ez a végszó. Egyfelől az elmebajjal, az ezotériával, és a sci-fi-vel kokettáló, elszabadult hajóágyúként romboló, pusztító Fidesz, a másik oldalon meg a rövidlátó, megélhetési balfaszkodás. Hát ezek után én is csak azt remélem, hogy legalább a pokolban jó társaságunk lesz. Ennél szebb napot, jókedvet, jó pihenést mindenkinek! Csókpuszipacsi.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!