Szeptember 19,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pont ezt a színjátékot ne hinnék el?

Ugyan a fővárosi adók legnagyobb részét a kormány bezsebeli, azért azt elvárja, hogy most vész esetén a főváros segítse ki az ottani dolgozókat és vállalkozásokat. Ha erre nem bólint rá Karácsony, akkor nyilvánvalóan alkalmatlan. A Fidesz terve annyira átlátszó, hogy az nem is mindennapi, de egy országban, ahol a szavazókkal teljesen komolyan el tudták hitetni, hogy létezik a Soros-terv, ott már semmin sem csodálkozhatunk.

A budapesti Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, azonban “Karácsonyék ezt elutasítják” – közölte a nagyobbik kormánypárt fővárosi csoportja csütörtökön a Facebook-oldalán.

Azt írták: “Karácsony Gergely helyettesei még mindig úgy gondolják”, hogy a fővárosnak nincs felelőssége és nincs feladata a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében. “Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal” – tették hozzá. Bejegyzésük szerint “Karácsony hallgat, helyettesei közül pedig egy sort sem írnak válaszukban arról, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak hogyan akarnak segíteni”. A cselekvés helyett a fővárosi ellenzék nyakába akarják tolni a felelősséget – olvasható a bejegyzésben.

A fővárosi Fidesz azt javasolta Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, valamint “sürgősen hívja össze” a fővárosi közfejlesztések tanácsát, illetve kezdjen tárgyalásokat többi között a kis- és közepes vállalkozók képviselővel, a szállodaszövetséggel és a taxisok érdekképviseletével. Megjegyezték azt is: Karácsony Gergely “helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre(…), mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd-projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át”.  Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!