December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Polt Péter természetesen mindent rendben talált saját magával és a sóhivatalával kapcsolatban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kevés arcátlanabb, vérlázítóbb gazemberség van annál (pedig Szijjártó és az általa irányított minisztérium is elfelejtett beszámolni  a botrányosan túlárazott lélegeztetőgép-beszerzési bizniszről, végül is csak 517 milliárd forintról nem tudjuk, hogy mi lett vele), mint amikor Polt Péter, a rothadó magyar jogállam rothadásában megkerülhetetlen szerepet játszó Orbán-káder évente megállapítja, hogy kurva jó munkát végzett már megint. Ezt most onnan tudjuk, hogy a rendszerváltás utáni legkorruptabb rezsim legfőbb ügyésze immár benyújtotta az Országgyűlésnek is az általa irányított ügyészi szervezet 2020-as munkájáról szóló éves beszámolóját, melyben leszögezte sok egyéb hangzatos hazugság mellett, hogy

az ügyészség a világjárvány ellenére, a jogi és technikai újításoknak köszönhetően hatékonyan működött.

A Polt Péter nevű Orbán-szolga videóüzenetben is elalélt saját magától és sóhivatalától, miközben a jelentés legfontosabb állításait foglalta össze a hülyére vett közönségnek. A brutálhosszú ömlengés kvintesszenciáját nehéz lenne megragadni, néhány passzust mégis ideteszek, hátha felidegesítem vele azokat, akik most azon vannak kiakadva, hogy az elnyomórendszerekben bevett gyakorlattal szemben a demokrácia bizony fárasztó, súlyos vitákkal jár, de a végén mégiscsak mindenkinek jellemzően jobb lesz egy kicsit, nem csak annak az egy ember által irányított bandának, amelynek egy stratégiailag betonba öntött másik ember sikálja el a mocskos ügyeit kétharmadtól kétharmadik. Tehát Polt szerint a világ:

– A 2020 márciusában bevezetett veszélyhelyzet a büntetőeljárási törvényben foglaltaktól eltérő eljárásjogi szabályokat határozott meg. Az ügyészség szerepe rendkívüli módon felértékelődött, hiszen amellett, hogy a nyomozásokat felügyelte és a vádat képviselte a bíróság előtt, segítette az eljárások gyors és járványügyi szempontból minél kevesebb kockázatot jelentő módon való befejezését is. Hatalmas siker e tekintetben, hogy az összes vádemelés csaknem 72 százalékában büntetővégzés meghozatalára tett javaslatot az ügyész, így kevesebb az ügyhátralék a bíróságokon, az ügyészség pedig tartja a maga diktálta tempót.

– A jogalkotói akarattal összhangban, továbbra is kiemelt célja az ügyészségnek a gazdaság KIFEHÉRÍTÉSE, így nagy figyelmet fordít a költségvetési csalások felderítésére. Bár csökken az ilyen jellegű bűncselekmények száma, továbbra is jellemző, hogy ezek az esetek szerteágazóak, bonyolult ténybeli és jogi megítélésűek, és évről évre új elkövetési formák jelentkeznek. A korrupciós bűncselekmények miatt iktatott büntetőeljárások száma kismértékben csökkent 2020-ban.

– A 2020-as év ügyészségi munkájának is szerves része volt a nemzetközi együttműködések erősítése: Polt Péter legfőbb ügyész még a járvány miatti korlátozások bevezetése előtt, 2020 januárjában találkozott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójával, Ville Italával Budapesten. A két szervezet hagyományosan kiváló munkakapcsolatát az uniós szervezet legfrissebb adatai is alátámasztják. A 2020-as éves jelentés szerint a magyar ügyészség az uniós átlagot – ami 37 százalék – jelentősen meghaladó mértékben, az OLAF által kezdeményezett ügyek 67 százalékában emelt vádat 2016 és 2020 között. A sikerek továbbfejlesztése érdekében készülő együttműködési megállapodás aláírás előtt áll.

– Az említett év eseménye, hogy megkezdődött a szakmai egyeztetés az Európai Ügyészséggel (EPPO). Ennek eredményeként idén tavasszal a magyar ügyészség a nem csatlakozó országok közül elsőként – és eddig egyedüliként – kötött kölcsönös előnyökre épülő munkamegállapodást az EPPO-val, ezzel is kinyilvánítva együttműködési szándékát.

– Polt Péter bízik a képviselők támogatásában és abban, hogy pártállástól függetlenül a magyar igazságszolgáltatás törvényeknek megfelelő, az igazság keresése szellemében történő működésében érdekeltek. (via MTI)

Hát tényleg hátra lehet dőlni, ez a sikeres bűnüldözés valóban lehengerlő. Ezek szerint az OLAF által költségvetési csalással és szervezett bűnözéssel kapcsolatba hozott Tiborcz István ezúttal is kimaradt abból az uniós átlagot meghaladó 67 szalékból, amiről a kormányzati korrupció elsikálásában élen járó Polt a mellét döngeti. Holott a Polt-féle ügyészség kiváló munkájának bizonyítéka az is, bár erről nem ejtett szót a fő elsikáló úr, hogy öt év sem volt elegendő az ügyészség számára, hogy elvégezzék a szükséges vizsgálatokat a különösen nagy kárt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt indult, Farkas Flóriánhoz és a romákat a munka világába visszavezetni hivatott hídhoz kapcsolódó bűnügyben.

Ez csak két példa, de szügyig állunk az olyan gigaügyekben, amelyek valahogy nem igazolják ezeket a bokros sikerjelentéseket, amelyeket a fideszes pártkatona készít magáról évente. Akiről azt lehet tudni, hogy vagy hosszú ideje nyomoz mindenféle eredmény nélkül, vagy  bűncselekmény hiányában lezárja az alig elindított eljárásokat, vagy egyszerűen el sem kezd vizsgálódni. Az Eliostól Szijjártó korrupciótól bűzlő lélegeztetőgépes bizniszéig, a 4-es metrótól a Budapest-Belgrád vasútvonalig, a Mátrai Erőmőtől a tápiószentmártoni lószoláriumig rohadtul hosszú és siralmas a sor. Ha a felcsúti TAO-támogatásokat nem is vesszük figyelembe.

Az meg egy másik szemenszedett hazugság, hogy Polt munkásságának nemzetközi megítélése pozitív lenne, miután az általa lezárt, elhúzódó vagy el sem indított nyomozások zömében közös, hogy legalább egy ismert politikus, vagy annak valamilyen rokona, esetleg haverja vagy egyéb retyerutyája érintett bennük. Ja, és elsöprő többségében fideszes politikusokról beszélünk. Aki nem hiszi, járjon utána Polt Péter tekintélyes bűnlajstromának, az általa elszabotált ügyeknek, minden dokumentálva van. A kérdés tehát nem az, hogy miként fér rá ennek az alaknak a pofájára minden évben előadni a következmények nélküli, korrupcióban fuldokló ország tömjénfüstös sikerjelentését, hanem az, hogy még meddig teszi ezt lehetővé számára a közönség. Még meddig lesz érdekelt abban, hogy Polt Péter romlott szelleme keresse az igazságot a fideszes törvények előtt hajbókolva, vagy időnként még azokat is telibeszarva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!