Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pofátlan adókönnyítési sikerpropaganda a kormányzati „nemmegszorítások” tengerében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Majd megbeszéljük holnap reggel a mai rendkívüli kormányinfón benyögött rendkívüli benyögéseket (önjelölt sztahanovistáék hétvégén is harcolnak az elemekkel és a józan ésszel), addig is maradjunk abban, hogy a nap legszánalmasabb nem vicces hírét eddig a közepes képességű könyvelőként jegyzett Varga Mihály szolgáltatta, aki a közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány ÚJABB (höhö) adókönnyítésről döntött. Ez azt jelenti Varga tájékoztatása szerint, hogy a cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik.

Azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be, egyszerűsítést hozhat az új szabály. A befizetés lehetősége minden cég számára rendelkezésre áll. Az adminisztráció csökken, az adóbevételek változatlanul befolynak, a költségvetési egyensúly stabil marad.

Fordítsuk le ezt a pár sort a valóság nyelvére, mielőtt eldobnánk az agyunkat attól, hogy már megint mekkora jót cselekszik velünk minden idők legkorruptabb kormánya. Három megjegyzésem van ehhez a sunyi hazugsághoz.

Az elsőt a címben jeleztem. Miután a főnök tegnap odavágta a rezsicsökkentés által rohadtul megvédett pórok fejéhez, hogy ha a rezsicsökkentett átlagfogyasztást meghaladják, akkor így jártak, ergo vagy spórolnak, vagy lesznek szívesek annyit keresni, hogy ki tudják fizetni a piaci árú rezsit, a korrupció kormányának elkeseredetten nagy szüksége van minden jófejségnek tűnő, könnyítést sugalló intézkedésre, amivel ellensúlyozni lehet a brutális nemmegszorításokat, amelyeket a választás utánra tartogattak meglepetésként a populációnak.

A második az, hogy nyilvánvalóan kell a zseton az államkasszába, amit kiürítettek azért, hogy megnyerjék a választásokat, márpedig miután a a forint folyamatosan gyengül, ezzel a cégekre kalibrált jótéteménynek álcázott intézkedéssel a fideszes  az állami költségvetés járhat jól (lesz mit propagandára és a strómanokra költeni), hiszen a befolyó devizát ők válthatják át forintra, és minél gyengébb az árfolyam, egy euró vagy dollár annál több forintot ér.

Harmadrészt pedig tisztelettel kérdezem: ki az a megveszekedett barom, akinek a bevétele euróban vagy dollárban van, és abban akar fizetni? Ha vár reggeltől estig, kétszer annyi forintot kap érte. Befizeti forintban, a maradékból meg berúghat az egész család.

Egészen elképesztő, hogy mennyire kreténnek néznek ezek mindenkit. Egészen elképesztő.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!