Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pofáraesés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 890,629 forint, még hiányzik 2,109,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Aki tegnap nem hallgatott Robi kollégára, az most rohanjon kitolni a kukát, mielőtt rábüdösödik. Úgy tűnik, az Európai Néppártra már rábüdösött a Fidesz, de még most sem adták fel, húztak rá egy másik szemeteszsákot, hátha akkor megillatosodik. Nem fog.

Az történt tegnap, hogy az EPP közgyűlése 190 igen, 3 nem szavazattal úgy döntött, hogy felfüggeszti a Fidesz néppárti tagságát. Azonban az utolsó pillanatban sikerült kibulizni, hogy a szövegezésbe bekerüljön: a Fidesz önként függeszti fel a saját tagságát addig, ameddig a Bölcsek Tanácsának elnevezett formáció kivizsgálja ennek a kedves pártnak a viselt dolgait és az ő döntésük alapján teszi meg a néppárt akövetkező lépést.

Szépségtapasznak elmegy ez az önkéntes önfelkötés, de azért a nagyon elvakult híveken kívül mindenki tisztában van vele, hogy mit jelent. Kulturáltabb kidobóemberek is alkalmazzák ezt a módszert. Megkérdik a delikvenstől hogy távozik önként vagy igényli, hogy kibasszák?

Mondanom sem kell, a tehetséges propagandisták azonnal akcióba lendültek. Nyolcaska:

Jár a kakasos nyalóka a nyolcaskának is, Manyika néninek is. Az Origo jótékonyan elfelejtett szót ejteni arról, hogy konkrétan mit is fog vizsgálni a Bölcsek Tanácsa. Nem, nem a migránskérdést. Nem is Soros György kártékony befolyását. Hanem a jogállamoság helyzetét Magyarországon. Ugye azt, amivel semmi probléma nincs az égegyadta világon.

Orbán Viktor sajtótájékoztatója annyira parádés volt, hogy arról biztosan fogunk ma még beszélni. Én most csak kiemelném Szarvas Szilveszter egészen elképesztő, nyíltszíni seggnyalását, mert szerintem sajtótörténeti mérföldkő, az teljesen biztos.

Azt bátran kijelenthetem bármiféle jóstehetség nélkül is, hogy az EP választások soha nem látott brutalitással fognak zajlani. A Fidesznek eddig is, de ezután hatványozottan élet-halál kérdése lesz. Nincs olyan aljasság, nincs olyan törvénytelenség, amit szemrebbenés nélkül meg ne tennének.

A pártmédia teszi a dolgát, tolja a fostalicskát. Óriási Fidesz győzelemről, a bevándorláspárti erők lebőgéséről hadoválnak. Sőt, megpróbálják Orbánt a jó lovag szerepében feltüntetni, mint aki megküzdött a hétfejű liberláis pártokkal és heroikus győzelmet aratva megőrizte a néppárt egységét.

Közben pedig azt történt, hogy első avagy diadalmas Orbán Viktor nem mert belemenni egy nyílt szavazásba. Ugyanis a szélsőjobbal folytatott tárgyalások – kétségünk ne legyen, voltak ilyen tárgyalások – nem hozták az elvárt eredményt. Valószínűleg beintettek Európa reménybeli urának és nem engedték, hogy ő álljon a koalíció élére. A nyílt megmérettetés – hogy a többség a kizárás mellett voksol-e – ezek szerint eléggé egyértelműen a kizárás javára dőlt el. Ha nem így lett volna, Orbán simán belemegy, hogy aztán diadalmasan és megerősödve jöjjön ki a konfliktusból: no lám, csak néhány ballib pártocska akarta kitúrni a Fideszt, de a nagy és erős pártok továbbra is kiállnak mellettük. Győztek, mindenki bekaphatja! Miután nem mert belemenni ebbe, hanem kisírta, hogy az kerüljön a szövegbe: önként függesztette fel a tagságát, ez iszonyatos arcvesztés. Óriási pofon. Attól függetlenül, hogy mit hazudoznak össze a saját híveiknek.

A másik oka a meghunyászkodásnak az lehetett, hogy a fideszes keménymagon kívül – ez néhány százezer szavazó, akik akkor is Orbán nevét hörgik aléltan, ha a bálvány élő adásban csecsemőket zabál – sok olyan szavazója van a pártnak, akik jobb híján szavaznak rájuk. Nagy valószínűséggel azért, mert hisznek vagy legalább hinni akarnak a Fidesz konzervatív keresztény hazugságaiban. Azonban annyira nem stabil szavazók, hogy akkor is kitartsanak, ha a párt nyíltan is oda áll, ahová tartozik: a szélsőjobboldali nácik mellé. Márpedig a Fidesz nem bukhatja el az EP választást. Mert ha elbukja, az önkormányzati választásokon is meggyengül. Ha pedig ott túl sok körzetet veszítenek, akkor buknak mégakkor is, ha kormányon tudnak maradni.

A néppárt adott egy esélyt Orbánnak. Mármost meglehet jósolni, hogy rossz döntés volt. Valószínűleg a párt ki fog lépni a néppártból, de így marad ideje kiépíteni a menekülő útvonalat, annyi kártokozni belülről, amennyit csak tud. Végül diadalmenetben, sértett hősként fog távozni. A mantra az lesz: a néppárt elveszítette az identitását, ezt a tiszta erkölcsű Orbán Viktor nem tűrte és otthagyta őket. Önként.

Végül néhány érdekesség. A tegnapi nap elméletben nem a magyar kormányról, csak egy Fidesz nevű pártról szólt. Elméletben és jogilag a kettő nem azonos. Ennek fényében érdemes elgondolkodni azon, hogy a Fidesz nevű párt vezetője és tagjai, plusz Havasi Bertalan pelenkahordozó vajon kormánygépen, közpénzből kavarogtak Brüsszelben, vagy a pártkasszát fosztogatták ebből a célból. Csukott szemmel is merem állítani: közpénzből finanszíroztuk a cirkuszt. Miután én soha életemben nem voltam, nem vagyok és amennyiben az előrehozott időskori demencia ki nem simítja az agykérgemet, nem is leszek soha fideszes szavazó, az én adómat egy szaros párt ne használja a saját céljaira!

A mocsármédia sikerjelentései ellenére ez most egy kurvanagy pofáraesés Orbánnak. A legalább két számjegyű IQ-val rendelkező szavazók is megértik, a többinek meg teljesen mindegy. A pávatáncos megöregedett, elgyengült és rosszul lépett. Bár a propagandisták erősen kussolnak a dologról, de azért az idő nem fog megállni és hosszasan toporogni a csúti zseni kedvéért sem. A Fidesz meggyengült az Unióban, pozíciót vesztett. Így nem fogja tudni kiharcolni a lehető legtöbb ellopható forrást. Pénz nélkül a jelenlegi maffiahálózat nem tartható fenn. Akik érdekből támogatják a Fideszt, azok zabálni akarnak. Amint ez nem lesz lehetséges, elfordulnak. Azok fognak a végsőkig küzdeni, akik olyan szinten belekeveredtek a korrupt geciségekbe, hogy a bukás számukra vagyonelkobzást, nyomozást és börtönt jelent. Nem csak számukra, de családtagjaik számára is. Mostantól már ez a tét. Ezért minden létező mocskos aljasságra fel lehet készülni.

Már megint túlcsorogtam az időkeretet. Most veszem is a búcsúmat, hamarosan jövünk az első beszólással. Addig is jó ébredezést.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!