December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pintér Sándor majd megmenti a magyar egészségügyet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A DK egy közleményt adott ki, amellyel vélhetően a legtöbben egyetértenek, hiszen témája nem más volt, mint hogy mégis miként sikerült úgy egy tervet összehoznia az egészségügy átalakításáról a kormánynak, hogy egyetlen szakmai szervezettel sem egyeztettek. Pintér Sándor szerint – akit úgy bízott meg Orbán az egészségügy helyrehozásával, hogy fogalma sincs az egészségügyről – nincs szükség társadalmi egyeztetésre, hiszen sürgős elfogadásra van most szükség, amihez kiemelkedő közérdek fűződik. Ez persze annak is a jele, hogy az egészségügy már a kormány szerint is súlyos válságban van, de akkor sincs értelme olyan változásokat hozni, amelyek nélkülöznek mindenféle szakmai konzultációt.

Árnyékkormány: Egy felelős kormány úgy kezdené az egészségügy átalakítását, hogy megkérdezi a szakmát

Friss hír, hogy Pintér Sándor belügyminiszter gyökeres átalakításokat eszközölne az egészségügyben, ám szerinte nincs szükség társadalmi egyeztetésre a tervekről, mert “annak sürgős elfogadásához kiemelkedő közérdek fűződik”. Ezt állítja most az az Orbán-kormány, amely éppen arról esküdözik az EU-nak, hogy minden törvénymódosítást egyeztetni fog az országgal, erről pedig külön törvényjavaslatot is benyújtott az Országgyűlésben. Miközben ezt bizonygatják, egy olyan ügyben nem kérik ki a szakma véleményét, amely több millió magyar ember életét befolyásolja.

Az Árnyékkormány emlékeztet, attól, hogy Pintér Sándor rendőrtisztet nevezték ki az egészségügy kormányzati felelősének, még nem ért az egészségügyhöz. Az Árnyékkormány szerint egy felelős kormány úgy kezdené az egészségügy átalakítását, hogy megkérdezi a szakmát és a betegszervezeteket; azokat az embereket, akiknek a magyar egészségügy a mindennapjaikat jelenti, és közelről ismernek minden problémát. Ha egy kormány enélkül akar bármit átalakítani, akkor az a kormány kormányzásképtelen, és csak tovább fog rontani az egészségügy egyébként is tarthatatlan állapotán.

Dr. Komáromi Zoltán
Egészségügyi árnyékminiszter
Kiadó: Demokratikus Koalíció (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!