Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pénzért cserébe bármit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aki az alábbi híren meglepődik, annak bátran ki lehet osztani az Okleveles Naiv megtisztelő címet. A Fidesz agresszív választási kampánya a határon túl, meglehetősen sok embernél kiverte a biztosítékot. Magyaroknál és románoknál is. Nem véletlen, hogy a románok többsége ellenséges országnak látja Magyarországot és az sem véletlen, hogy úgy gondolják sokan, Magyarország így vagy úgy, meg akarja szerezni Erdély irányítását. Egyébként éppen Szlovákiában kampányolnak a fiúk, tehát ott is megvan az esély arra, hogy nemhogy az EP-be, még a parlamentbe sem jut be a favorizált magyar párt.

Képviselet nélkül maradhat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson az IMAS közvélemény-kutató intézet legfrissebb, szerdán közzétett felmérése szerint.

Az Europa FM kereskedelmi rádió által megrendelt, május 2. és 20. között készült országos közvélemény-kutatás adatsora szerint a megkérdezettek alig 3,8 százaléka voksolna az RMDSZ-re. A bejutási küszöb 5 százalékos.

Az IMAS korábbi két – márciusi és áprilisi – felmérése még 5 százalék feletti eredményt jósolt a magyar szövetségnek. Az RMDSZ-t más közvélemény-kutatások is a bejutási küszöb alatt mérik, amióta Klaus Iohannis államfő népszavazást is kiírt május 26-ára igazságügyi témákban. A referendum meghirdetése mintegy tíz százalékkal emelte a részvételi hajlandóságot a román választók körében. (MTI)

Soltész Miklós Révkomáromban járt, ahol is elszajkózta a kormánypropagandát, amely szerint meg kell védeni a keresztény Európát. Véleménye szerint nem csak hogy meg kell, de meg is lehet ezt tenni, ehhez csak az kell, hogy a bevándorlásellenes erők összefogjanak. A sajtótájékoztatót a Magyar Közösség Pártjának EP képviselőjével, Csáky Pállal közösen tartotta, aki szintén csak a választás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Noha én még eddig nem igazán hallottam az MKP-ről, a beszámoló végén azonban hamarosan kiderül, mi ennek a hatalmas együttműködésnek a valós oka. Az MKP ugyanis kegyetlenül harcol a brüsszeli bürökratákkal szemben, hiszen mint azt Csáky elmondta, érkeznek a támogatások bőséggel Magyarországról. Óvodafejlesztés, templomfelújítások és miegymás, amelyeket köszönnek szépen. Ezért cserébe pedig felhívják a felvidéki magyarok figyelmét arra, hogy kire is érdemes szavazni vasárnap.

Soltész: meg lehet állítani az EP-választáson a Brüsszel által támogatott migrációt 
Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

Az e heti európai parlamenti (EP-) választáson meg lehet állítani a Brüsszel által támogatott migrációt, és meg lehet védeni az európai keresztény kultúrát – jelentette ki Soltész Miklós, a a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyet Csáky Pállal, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti képviselőjével és képviselőjelöltjével közösen tartottak a választás tétjeiről.

Az államtitkár a – Szlovákiában szombaton tartott – voksolást az eddigi legfontosabb EP-választásnak nevezte, tekintettel arra, hogy azon olyan “visszafordíthatatlan folyamatok megállításáról” születik döntés, mint a bevándorlás.”Nem döntöttek még az emberek olyan dologról (az EP-választáson) sosem, amely egy visszafordíthatatlan folyamat megállítását szolgálja” – hangsúlyozta Soltész Miklós. Rámutatott: segíteni kell a bevándorlásellenes erőket, így az MKP-t is, amely a Fidesz-KDNP természetes szövetségese, s amellyel nagyon jól működtek együtt az EP szintjén is az elmúlt években.

Csáky Pál az EP-választásról szólva külön örömnek nevezte, hogy a küzdelemben az MKP nincs egyedül, mivel egy Kárpát-medencei magyar-magyar szövetség részese, s így “egy csapatért küzd”.

 Az MKP listavezetője célkitűzéseikről azt mondta: cél, hogy sikerüljön továbbvinni a klasszikus kereszténydemokrata értékrendet az EP-ben, és az is, hogy úttörői legyenek a kisebbségi jogok megvalósításáért folytatott igyekezeteknek. Csáky köszönetet mondott a magyar kormány által a felvidéki magyar közösségnek az elmúlt években nyújtott segítségért, ezek sorában említve a Kárpát-medencei óvodaprogramot, illetve az egyházi intézményekre fordított fejlesztési forrásokat. Hozzátette: a szombati voksolással a felvidéki magyar választók új lendületet adhatnak ennek az együttműködésnek.

Tárnok Balázs, az MKP EP-választási listájának negyedik helyezettje rámutatott: az EP választásokon rendszerint tapasztalt alacsony (legutóbb csak 13 százalékos) szlovákiai részvételi arány miatt kulcskérdés, hogy milyen arányban mennek el szavazni a felvidéki magyarok, hiszen magas részvételi arányuk akár komoly pozíciókat is juttathat számukra. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!