Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig csak egyszerűen orvoshoz kellene vinni

Hejjhó! Hát itt a hétnek az ő vége, drágakedves olvasóink! Én önök helyett is örülök ennek a remek történésnek, ki se keljenek az ágyból, korán van még ahhoz. Majd szólok, ha megint jönnek a hétfők, és cselekedni kell.

Addig is szögezzük le, hogy nőtt a kereslet a tojás iránt, és rohadjak meg, hogy ez hír a Fidesz nevű párt hivatalos internetes oldalán. Jó tudom, hogy tegnap volt a tojás világnapja és különben is tavaly január elsejétől az előző Fidesz-kormány csökkentette 5 százalékra a tojás áfáját, de már annyira hozzászoktam, hogy az állam pártja kizárólag Orbán dicsőítésében és a világ elleni harcban utazik, hogy elröhögtem magam, amikor két hőzöngés között ezt a hírecskét megláttam. Mi lesz itt még? Ma például melltartómentes világnap van (egyébiránt egész október a mellrák elleni küzdelem hónapja normális helyeken!), gondoltam segítek, hátha van valami értelmes ötletük a nőket csak foltokban tartalmazó kormánypártoknak ezzel kapcsolatban.

Addig is elmesélem, hogy a rémhíreket és a veretes hazugságokat gyártó és terjesztő egyik propaganda-üzemegység (az, amelyik a Matolcsy-klánhoz köthető igen közvetlenül) szintén meglepő tartalommal állt elő két migránsokkal való hisztérikus riogatás között. A cím:

Különleges, egyedi foteleket, székeket mutat be a Balaton Bútor a 15. Design Héten

És igen, megcsinálták! Képesek voltak a Matolcsy Rómeó fia, Matolcsy Ádám által megkaparintott, és azzal a lendülettel kormányszolga lappá züllesztett Origóban lehozni egy ótvar reklámcikket a gazdájukhoz köthető Balaton Bútor nagyobb dicsőségére úgy, hogy a gazdájuk nevét egyszer sem írták le. Káprázatos! De hogy ettől miért forog az ember gyomra? Mert mint ismeretes, bár elfelejtődött bizonyára, a Matolcsy Ádám (ez a kisebb Matolcsy ded) érdekeltségébe tartozó – szépségipari berendezések, elsősorban fodrászati székek és kellékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó – Glamorous Kft., amelyben a tehetséges Ádámka 80%-ot tulajdonol, 2015-ben a Matolcsy-rokon Szemerey Tamás bankja által nyújtott hitel segítségével kaparintotta meg a Balaton Bútor nevű patinás céget. Amely attól kezdve aztán a magyar közbeszerzéseknek és némi uniós pályazatnak köszönhetően nem bír félreállni a siker útjából. Ez a marketingfogás olyan szinten zseniális, hogy én kérek elnézést, amiért egyáltalán még lélegzem, és keresem az erkölcsi alapvetéseket ott, ahol már csak elvetemült, gátlástalan, mocsadék maffiózók osztják a lapokat, és saját családi bizniszeiket reklámozzák közpénzen.

Mondjuk az évente 80 milliárdnyi közpénzből működő MTVA péntek esti híradójához képest (ITT az 1 perces mellbevágó összefoglaló, kötelező megnézni), így is van még hova fejlődni, de azért gratulálok az origós különítménynek. És a migránssorosbrüsszelezésre idomított, hírhamisító közpénzmédiát irányító politikai csürhének is. Ehhez: afgán menekültek kaptak lakhatási támogatást Budapesten.

Közben úgy látom, hogy egyik Orbán sem volt képes meglepetést okozni Görögországban (leszámítva, hogy újabban görög neonácikat simogat az egyszemélyes országvezetés). Sem a miniszterelnök valószínű jelenléte (az egészen biztos, hogy tegnap délután Csányi Sándor magángépe leszállt Athénban, hogy Orbán is rajta volt-e, arra most inkább nem veszek mérget, bár nagyon nem tudnék mellényúlni), sem a csapat Willi Orban nevű újonca nem volt elég a bravúrhoz, mármint a Nemzetek Ligája-csoport élére ugráshoz. Sebaj, ameddig nemzeti alapokon áll a magyar állam, addig bármi is előfordulhat. Például hinni és bízni kell, mert mindenképpen mi vagyunk a győztesek, vagy valami ilyesmi.

Ide is rakom Frusztrált Viktor receptjét az úgynevezett győztes viselkedéskultúráról, amit még Schmidt Mária kirakatgáláján adott elő, ahol saját korrupt személyét meghosszabbította Garancsiig. Najó, Havasi Bertalanka szerint nem is erről van szó (mekkora trollok ezek, édesjóistenem). Tehát szóval Orbán nem csakazértis geciségből tüntette ki Garancsiékat (akik pofátlanul híznak a közösből és a közpénz lenyúlásában nyújtott politikai hátszelet luxusrepkedésekkel honorálják), neeeeeem. Hanem amikor Orbán Viktor elfogadta a felkérést, még nem tudhatta, hogy ki lesz a díjazott, a vállalat egyébként is egy szakmai zsűri döntése alapján nyert. Ez így teljesen más. Szerintem is életszerű, hogy a fő tudatrepedés csak úgy spontán módon fogad el meghívásokat anélkül, hogy tudná, mi vár rá a helyszínen. Undorítóság.

Visszatérve a győztesekhez, Schmidt nagysága szennylapja ezt adta a főnök szájába, tehát biztos ezt is mondt ő:

A „győztesek viselkedésmódját” négy mondatban foglalta össze Orbán Viktor. Győzni nem szégyen, hanem dicsőség. Veszíteni nem erkölcsi fölény, hanem kudarc. Ha nem akarunk vesztesek lenni, nem fogadhatjuk el az ellenfél mércéjét. Végül pedig a sikereinket meg kell becsülnünk, mert aki nem becsüli saját győzelmét, az ki fogja érdemelni a kudarcot.

Arról egy szó nem esett, hogy és azokkal mi van, akik nem képesek veszíteni, akik akkor is győznek, amikor veszítenek. Hogy csak egy-két példát mondjak: lebőgnek egy érvénytelen népszavazással, vagy éppen pofára esnek egy kétharmados EP-többséggel szemben, majd elkezdik ordítani, hogy ők győztek. Majd legközelebb ezt is megválaszolja a bölcs dakota. (Ja, nem.)

Miközben Kásler nem csupán közveszélyes, ezotériával határos hagymázas víziókkal nyomorítja az egyébként is megnyomorított, de az ő piszkos körmeiről felismerhető kezébe adott szakterületeket, hazudik is, mint a vízfolyás. Miután a névtelen házmesterek által megfúrt Prőhle Gergelyt végül sikerült eltávolítani a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről (nehogy véletlenül akár egy olyan ember a helyén maradjon, aki valamit jól csinál), az onkológia professzora azt hazudta a Magyar Időknek, hogy

pályázatot írtunk ki, és az lesz a nyertes, akinek a munkáját a szakmai bírálóbizottság a legjobbnak ítéli.

Az állítás stimmel, leszámítva, hogy az álláshirdetésnek nyoma sincs sehol, ahol lennie kellene. Sem a kormány honlapján, sem a közszféra állásportálján, de még az érintett intézménynél sem tudnak semmiről. Az Emmi pedig kussol. Így kell ezt csinálni. Dilettáns, szellemi árvízkárosultak és erkölcsi hullák ameddig a szem ellát.

Valaki látta Rogán Bűnöző Antal propagandafőnököt, az államot milliárdokkal megkárosító letelepedési kötvény-biznisz felelősét a HírTV-ben önfeledten lubickolni tegnap este két vérprofi mikrofonállvány társaságában? Én se, de szerintem arról nem esett szó, hogy átkúrta a nemzet agyát Habonyárpival együtt és még a pénztárcájukban is kotorászott. Az viszont elhangzott, bár sem térdek harsány csapkodásáról, sem a mennyezet spontán aláhullásáról nem szólnak a hírek, hogy:

Mi soha nem hoztunk meg egyetlen fontos döntést sem anélkül, hogy ne fordultunk volna az emberekhez. 

Még egy kicsi és Antonio is eléri a főnöke által Strasbourgban felvázolt paradicsomi állapotot, ami úgy kezdődik, hogy Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat

Közben a Lázár János által pórázon rángatott hódmezővásárhelyi fideszes képviselő-testület bevonult a történelembe. 2 óra 20 percet faszakodtak tegnap, ameddig sikerült megállapodniuk a napirendben. 11 témát töröltek a napirendről, érdemi munka nem történt, személyeskedésből viszont nem volt hiány. Részletek ITT. Újra megállapítom: ehhez az ócska cirkuszhoz és politikai izmozáshoz, az emberek szemen köpéséhez egyetlen Lázár János nem lenne elegendő. Nagyon sok ember felelőssége, hogy egyre csak süllyedünk a mocsokba.

És végül, tényleg mindenféle kommentár nélkül  iderakok egy vérfagyasztó mozzanatot az Orbán-család háza tájáról. Az Orbán Gáspár nevével fémjelzett keresztény szektáról van szó.

„Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként” – hangzott el csütörtök éjjel a keresztény ifjúsági szervezet rendezvényén. A közösség vezetői megerősítették, befejezik a Felház alkalmak szervezését és keret nélküli mozgalommá alakulnak. A Felház átalakulásának alapjait is lerakták. A szervezet szerint Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet Magyarország, nagyobb, mint a reformáció. A folyamatok pedig Európára is hatással lesznek.

Pedig csak simán orvoshoz kellene vinni. Sűrű hidegrázások által kísérve kívánok mindenkinek jó hétvégét!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS