Május 25,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pártutasításra lihegő csinovnyikok tekerik visszafelé az idő kerekét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,461,961 forint, még hiányzik 1,538,039 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, drága embertársaim! Hogy telik a nagyon hosszú hétvége? Kialudták magukat? Én se. Akkor jó, mert van egy olyan népszerű tévhit, miszerint (fél)kómásan elviselhetőbb az, ami józanon és éberen nehezebben. Vegyük át még egyszer: szerintem ez egy méretes nagy baromság, akkor is, ha brit tudósok esetleg bebizonyították, hogy nem az. Nem, ezt itt, ami körülöttün történik krészegen, józanon, felébredés után 2 perccel egyaránt nehéz elviselni.

Úgyhogy annyit jegyezzünk meg pillanatnyilag, hogy szombat van és az MTI-nek nyilatkozó elemzők szomorúak és csalódottak: nem változott Magyarország államadósság-besorolása, bár szerintük teljesen indokolatlan a felminősítés elmaradása. Vagy ha úgy jobban tetszik, propagandául és jegybankhurráéljenül ez így hangzik: megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek BBB mínusz/A-3 szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor’s, és a magyar szuverén osztályzatra változatlan pozitív kilátást hagyott érvényben. Minden fasza és még faszább lesz. Szerintem is az van egyébként, hogy ezek a sorosista hitelminősítő intézetek semmit nem értenek semmiből, pláne a magyar tündérmeséből, másfelől mégsincs ok az elkeseredésre, a hiba nem a mi készülékünkben van. Harmadrészt augusztus 31-én a Fitch Ratings amúgy is felülvizsgálja a magyar BBB- besorolást, hátha azok jobb belátásra térnek.

Negyedrészt pedig – és talán ez a legfontosabb – nyújtson vigaszt a csalódásban, hogy Karcag fideszes önkormányzata végre megcselekedte az elkerülhetetlent: Karcag díszpolgárává avatta a fideszes Varga Mihály közepes képességű, nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplőt. Aki

szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel.

Ez semmihez nem kapcsolódik sem szervesen, sem szervetlenül, az alábbi képernyőfotográfiát tegnap készítettem, és csak azért pakolom ide, mert nagyon szép és mert önmagáért beszél. Sőt, ordít bele a pofánkba. Azt nem tudom, hogy ezt még meddig lehet ezen a hőfokon pörgetni, de úgy tűnik, bármeddig:

Mészáros Lölö nevét például sehol nem találtam ugyanott, a migránsozásba oltott kétpofára hergelések közé nem fért bele őzsenialitása, pedig ha van magyar siker, amiről érdemes volna szót ejteni, hát minden mangalicák szerelője igazán példát statuálhat. Hogy a hónap végi sárga csekkekkel sakkozás helyett igenis lehet univerzális mindenhez értőként az élet minden területén hasítani, és csak az nem képes erre, aki nem akar.

Újabb négy évig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft.-től veszi a „nyári védőitalokat” a MÁV-csoport. Egyszerűen annyira finom az a rohadt ásványvíz, hogy a MÁV-nál nem bírnak lekattanni róla. Úgyhogy meg is kötötték az 1,22 milliárdos szerződést a felek, a Vivienvíz részéről a leköszönő felcsúti polgármester lánya, a közbeszerzéseken taroló Homlok-Mészáros Ágnes (aki nem Vivien) írt alá. Két viccesség is van a dologban. Miközben a világ normálisabb felén éppen leszámolnak eldobható palackokkal, Vivienék és Ágnesék most álltak elő a 2,5 decis eldobható palackos kiszereléssel. Másrészt meg (höhö) Vivienék és Ágnesék Lupilu nevű termékében a nyár elején baktériumot találtak, ezért visszahívták a Lidl-üzletekből a finomságot. De tök jó, hogy ez sem a MÁV-ot nem zavarja, a Nébihet meg pláne nem zavarta eddig se. Jó étvágyat.

A másik jó hír a milliárdossá avanzsált bárgyú felcsúti félistenről, hogy már laptopokat is csak tőle lehet vásárolni. Az E.On legalábbis feltétlenül csak tőle tud. 1,6 milliárd + áfa (közel 5 millió euró) értékben már be is rendelték az eszközöket a 4iG Nyrt.-től, amiről azt kell tudni, hogy Lölö június végén szerzett közvetlen irányítást benne. Így kell ezt csinálni. Ettől csak az E.On gigarendelést magyarázó dumája a röhejesebb: terepen dolgozó szakembereik így az eddig különböző felületeken végzett munkafolyamatokat egyetlen eszközön, kényelmesebben, hatékonyabban végezhetik el. Az az egyetlen eszköz meg Lölö laptopja. Kerek.

Aztán volt itt még egy gyalázatos történés, kicsit távolabb, igaz, de sose felejtsük el, hogy a NER ragacsos végtagjai bármeddig elérnek. Széles Tamás tavaly kinevezett Los Angeles-i főkonzul, diplomáciai tapasztalatokkal nem, de Halász János és Kósa Lajos forró barátságával rendelkező izé megpróbálta kirúgatni egy helyi civil szerveződés alelnökét, amiért az magánemberként, egy Facebook-hozzászólásban kritikus véleményt fogalmazott meg a magyar kormányról. A NER-katona azonnal telefont ragadott és a Los Angeles-i magyar ház elnökét (ez a szóban forgó civil szervezet) arra utasította, hogy rúgja ki az alelnököt. A sztori minden elemében elképesztő, aki még nem tette feltétlenül olvassa el. Én csak a szervezet elnökének megdöbbenését idézném:

Mindenkit megillet a véleménynyilvánítás szabadsága, és ezt az alapjogot mi Amerikában nagyon-nagyon komolyan vesszük. (…) 1956-ban nem azért mentek ki az emberek, hogy elhallgattassák őket.

Ennél a történetnél semmi nem mutatja meg tisztábban, hogy mi itt NERisztánban mennyire távol vagyunk mindentől, ami normális, ami máshol alapvetés, itt félanalfabéta csinovnyikok pártutasításra lihegve és tekerik visszafele az idő kerekét. Pfejjj.

Itt egy személyiségzavaros, korrupt önjelölt látnok osztja egyszemélyben a lapokat. Az megvolt amúgy, hogy az egyik legnagyobb haverjáért, Benjamin Netanjahuért rendőrök jöttek pénteken? A rendőrség az idén már négyszer, tavaly pedig hétszer hallgatta ki a kormányfőt jeruzsálemi rezidenciáján a Bezeq nevű távközlési cég korrupciós ügyében, illetve két másik ügyben, amelyek a milliárdos oligarcháktól kapott nagy értékű ajándékok elfogadására, illetve médiabefolyásolási korrupciós ügyekre vonatkoznak.

Ehhez képest Lölö üzleti parafenomén és nemstróman kebelcimborája most azzal nyomul, hogy eddig csak elhallgatta, most meg titkosíttatta is, hogy mennyibe kerültek  kormányát szállító repülőgépek. Azt valakinek felfogja az agya, hogy ebben mi a kurvaélet a titkolnivaló? Hogy kurvára nem lehet megtudni a Honvédség által beszerzett, két Airbus 319-es típusú utasszállító repülőgépnek a vételárát, amit kormánygépként használ a tudatrepedés és bandája? Hát ha egyszer egy csődbe ment német légitársaságtól vették meg ezeket, akkor mégis mennyibe kerülhettek, hogy nem tartozik a nyilvánosságra?

Rengeteg mondanivalóm lenne még, de megelégszem azzal, hogy elmondom: tegnap Kásler Miklós emberierőforrás és miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető Lázár-utód, továbbá Rétvári Bence, az EMMI nem sok mindenhez értő államtitkára is állami kitüntetéseket osztogatott augusztus 20-a alkalmából. A lista remekbe van szabva: bukott fideszesek (pl. Menczer Erzsébet választáson alulmaradt fideszes képviselőjelölt), volt fideszesek, Patyi András, Mága Zoltán, és így tovább. Ugye már semmit nem kell mondanom? Akkor pihenjenek jól, nem lesz kánikula, ha valakit érdekel, mi itt leszünk ma is.

Ezzel pedig még tartoztam; egy nagyszerű zenész, egy nagyszerű ember volt:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!