Szeptember 15,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbanizáció

Halihó! Reggel van, kedd és marhára nincs kedvem mókázni. Szomorú vagyok. Leégett a párizsi Notre Dame. Millió jó dologgal is indulhatna a nap, de ez minden, csak nem jó. Nem függ össze semmivel. Azzal sem, hogy vallásos vagy nem vallásos az ember. Próbálok nem gondolni a kommentekre az élő adás alatt. Kellett nektek Macron… nem véletlen… biztosan migránsok gyújtották meg. Az épület fel volt állványozva. Onnan terjedt el a tűz. És én most ide teszek néhány kommentet. PestiSrácok:

Lebontani nem merték Macronék.

Egy héttel húsvét előtt , igen ! Építkezés miatt , igen ! 6 milliós euró renoválásban nem volt benne a legnagyobb tűzvédelmi figyelem ,igen !! Vigyázzunk magyarok remélhetőleg nem lesz a Mátyás templom felújítva ! ( isten ne adja ,akkor fog elpattani húr )!!!

Mostanában túl sok a késelés és a gyújtogatás.

Kell a hely az új mecsetnek…

Nem tudnak meggyőzni, hogy nem szándékos gyújtogatás.
Háború van.
Pótolhatatlan kultúrkincs.

Lássuk a nyolcaskát:

Nem csudálkoznék, ha pár napon belül at Iszlám állam kijelentené, hogy az ő harcosai gyujtották fel, evvel is mutatva a hatalmukat‼
Ha így van, akkor minden mecsetet fel kell gyújtani Franciaországban és a muszlimok jó részét a tengerbe szorítani‼

A katedrális úgy döntött, hogy átépíti saját magát mecsetté… Transzmecset.

és a libaberráltak elégedetten hátradőlnek.

nem meglepő, hogy a muszlim söpredék a tenyerét dörzsöli

Migránsok tesznek róla hogy eltűnjenek a keresztény jelképek, templomok!

Itt az új muszlim Franciaország!

Kár hogy tovább mennek…..

Jó, befejezem. Csak mutatom azoknak, akik azért sem olvasnak fideszes portálokat. Igen, itt tartunk. Marhára nem leszek meglepődve rajta, ha egy csomó településen úgy vonul be a köztudatba, hogy muszlimok gyújtották fel. És senki ne röhögjön, valóban el fogják hinni sokan és nincs az a hatalom, ami meggyőzhetné őket arról, hogy idióta barmok.

A DK hitet tett a szélhámosság, a pártállam, a korrupció, a trágárság és az erőszak mellett

A fenti mondat egy cikk címe a nyolcaskán. Ha nem olvasom el az irományt, csak a címre koncentrálok, akkor azt gondolhatom – teljes joggal – hogy a DK összebútorozott a Fidesszel. Miután az összes felsorolt jelző annyira kormánypárti sajátosság, amennyire csak lehet. Amúgy nem egyesült a két párt, ezt a cikkben előadott sűrű Gyurcsánynézásokból és egyéb jelekből olvastam ki.

A Fidesznek annyira nincs a világon semmi mondanivalója erről az országról és az Európai Unióról, hogy az egészen elképesztő. Mindenhol, de a világon mindenhol a migránsozás megy. Megállítjuk, megvédjük, nem hagyjuk. Az egyetlen téma ez, emögé állt be minden haderő. Ahogy Orbán Nagy Imre sírjára felkapaszkodva mászott fel a hatalomba, úgy akar most jelentős tényezővé válni az idegengyűlölet szításával. Egészen elképesztő és egyben borzasztóan undorító az európai egység, az európai közösség semmibevétele, az uszítás, a félelem és a gyűlöletkeltés kormányprogramként történő beépítése a köztudatba.

Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most, és ez már nem pártügy, hanem nemzeti tehertétel – nyilatkozta a 168 Órának Udo Bullmann, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. Álláspontja szerint amennyiben Magyarország nem csatlakozik az európai ügyészség rendszeréhez, úgy olyan támogatási struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az unió a magyar kormány megkerülésével önkormányzatokat és vállalkozókat közvetlenül támogathasson. A német politikus, aki az általa vezetett frakció két magyar tagpártjának, az MSZP-nek és a DK-nak a közös kampánynyitó eseményére érkezett Magyarországra, lapunknak azt mondta: az uniónak nincsenek pénzügyi alapjai Orbán Viktor oligarcháinak támogatására.

Érdemes elolvasni a 168 órában megjelent interjút az EP szociáldemokrata frakcióvezetőjével. Szó esik benne az Európai Néppárt orbanizációjáról és ennek várható következményeiről. Ha semmi mást, egy új kifejezést máris adott Európának Alcsút híres felcsúti szülötte. Vagy fordítva. Orbanizáció. De sokkal érdekesebb és fontosabb az az elképzelés, hogy nem Orbán oligarcháit kell az Uniónak pénzelni, hanem meg kell találni a módot arra, hogy fejlesztési források úgy juthassanak el a célzott területekre, önkormányzatokhoz, hogy ahhoz Orbán és bandája ne férhessenek hozzá. A kérdés csak az, ez hogyan lenne kivitelezhető. Hiszen még a norvég alapokra is sikerült rátenni az enyves kezüket. Az önkormányzatok nagy része pártkatonák kezén van. A beruházásokhoz jórészt csak Orbán oligarchái férnek hozzá. Tőle független jelentős vállalkozás nem nagyon maradt.

Az kétségtelen, hogy az Uniónak meg kell újulnia, sokkal határozottabban kell képviselnie az uniós polgárok érdekeit. Hogy ez fog-e sikerülni, az hamarosan kiderül. Ahogy az is kiderül, Orbánnak mennyire sikerült szétrohasztania az Európai Néppártot és hogy a választás után hová fog csapódni a Fidesz.

A végére még egy kis színes: Hoppál Péter, a (figyelj erősen!) kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a közösségi oldalán tegnap bejelentette, hogy ő személyesen Mi Asszonyunk. És mint olyan, lángokban is áll, gondolom.

Csapjunk bele a lekváros pacalba, hátha ez a nap jobb lesz, mint amilyen a tegnapi volt. Zene aztán jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS