Január 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor tegye helyre a Facebookot, kéri a Mi Hazánk Mozgalom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint az talán már köztudott, az NVB elmeszelte az RTL Klubot amiatt, hogy a csatorna kisípolta a Mi Hazánk Mozgalom kampányfilmjéből a cigánybűnözés szót. Ez az NVB szerint a választási eljárásról szóló törvény megsértése, ellentétben a köztévé 1 perces „híradójával”, amelyben a Fidesz kampányfilmjének nagy részét adták le. A kormány által távirányított NVB tehát a Mi Hazánk szerint jól működik, azonban a Facebookkal már annál nagyobb gondok vannak, ezért úgy gondolják az ellen a magyar kormánynak is fel kellene lépnie. Igen, bizony-bizony.

Szerintük az, hogy a nyíltan szélsőséges Toroczkai László Facebook-oldalát törölték, a választások kiemenetelét is befolyásolhatja. Ez persze nem gátolja meg abban a Mi Hazánkat, hogy Törökszentmiklóson ők is részt vegyenek a cigányellenes megmozduláson, amelyet a rendőrség kétszer is betiltott.

Az RTL Klub jogellenesen próbálta cenzúrázni a Mi Hazánk európai parlamenti (EP-) választásra készült kampányfilmjét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozata alapján – mondta Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. 

Az országgyűlési képviselő kifejtette, az NVB egyértelműen kimondta, a választási eljárásról szóló törvény megsértésének számít, hogy a csatorna politikai reklámjuk tartalmának megváltoztatását kérte. Az RTL Klubnak tehát mérlegelés nélkül, a “cigánybűnözés” szó kisípolása nélkül is közzé kellett volna tennie a Mi Hazánk hirdetését – tette hozzá. 

Dúró Dóra elmondta továbbá, kérdéseikre adott válaszában a Facebook közölte, a napokban tudatosan törölte a Mi Hazánk elnökének, Toroczkai Lászlónak 207 ezer követővel rendelkező hivatalos oldalát, magyarázatot ugyanakkor nem mellékeltek. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, mindezt az RTL Klub által elkövetettnél is súlyosabb, akár a választás kimenetelére is befolyással bíró törvénytelenségnek tartják, ezért úgy gondolják, a magyar államnak is fel kell lépnie a Facebookkal szemben. 

A Mi Hazánk elnökhelyettese kérdésre válaszolva kijelentette, a jövő héten törvényes keretek között kívánják megtartani Törökszentmiklósra tervezett demonstrációjukat. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!