November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor példa lett az EP-ben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, rigófüttyös, flexes jó reggelt mindenkinek! Máris itt a vasárnap, de nem csak itt, hanem Kiskunlacházán és Zalalövőn is. Ez pedig a kormány hihetetlen munkájának, annak a fantasztikusan összehangolt szervezésnek köszönhető, amire kizárólag csak Orbán Viktor képes. Képzeljük csak el ugyanezt a gaz Gyurcsány Ferenc idejében! A belpesti romkocsmákban vasárnap lenne, Kiskunlacházán péntek, Zalalövőn pedig kedd. Ráadásul egy év csak 12 hónapból állna, ami merőben idegen a mi félázsiai létformánktól.

Nade. Nairobi kormányzója segélycsomaggal lepte meg a rászorulókat. A legnagyobb meglepi az volt, hogy a csomagok egy üveg Henessy konyakot is tartalmaznak, amin felhördült a CNN, de még a Henessy gyár is elhatárolódott tőle. Mert a szesz nem véd a koronavírustól. Hát az kétségtelen, hogy nem véd, de a szándékot azért nem ártana díjazni. Ha a mi polgármesterünk küldene ilyen csomagot nekem, én tuti örülnék neki, pedig nem is szeretem a konyakot. Ráadásul Mike Sonko (ez a neve a csomag küldőjének) nem valami olcsó lőrével lepte meg a népet, hanem az egyik legdrágább konyakkal. Legalábbis ahogy én most utána néztem a neten, felakadt a szemem az árától. Mégis elegánsabb egy drága konyakot nem kedvelni, mint a kannás bort. Mennyiben más ez, mint amikor Balog Zoltán egykori emberminiszter szegény gyerekeket hívott meg ebédre valami luxusétterembe? Bocsánat, nem valami luxusétterembe, kifejezetten a Hiltonba. Ott meg calvadossal ízesített mártásban kapták a csirkemellet. Oka is volt erre Balognak (akit néha visszasírok, ahányszor eszembe jut Kásler):

Az a cél, hogy olyan emberek legyetek, ha elmentek az egyetemre, lesz szakmátok, legyen megélhetésetek, hogy el tudjátok hozni a gyereketeket a Hiltonba.

Jó, nem kimondottan Balog Zoltán hívta meg a gyerekeket, hanem a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Balog csak ott volt és okosakat mondott. Itt egy cikk az Origónak abból a korszakából, amikor még hírportálként működött.

A következő remek hír (akinek még nem tűnt fel, azzal közlöm: ma hurráoptimista napot tartok), előkerült Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár. Ő az, akit hiányolunk már egy ideje, mert mintha lenne némi dolga járvány idején. Most kiderült, hogy nem lapít és nem lustálkodik, hanem áll a vártán és éber, mint a fene. Levelezést kezdeményezett a Magyar Kórházszövetséggel és érdeklődik, hogy merészeltek kiállni Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet egy héttel ezelőtt felmentett főigazgatója mellett? Tehát gond egy szál sem, teszi ő a dolgát. Éberség, elvtársak!

Németh Szilárd babletyót (vizuális elemzés alapján úgy vélem, a letyó levest jelenthet) főzött húsvéti maradékból, előtte pedig vaníliapudinggal töltött palacsinta volt csíki áfonyaöntettel, az a felesége kedvence. Már amennyiben Ildikónak hívják a feleségét. Ha már fontos emberek fontos bejelentéseinél tartunk: nálunk tegnap zöldborsós tokány volt rizzsel, előtte rakott krumpli volt, ma várhatóan sárgaborsó főzelék lesz sült virslivel, vagy tojásleves és házi nudli (szintén házi, mert másféle nincs itthon) szilvalekvárral. Még nem teljesen eldöntött a kérdés.

Deutsch Tamás nem főzéssel tölti a drága idejét (vagy ha igen, nem posztolja ki szerencsére), hanem egyszemélyes harci alakulatként küzd a járvány ellen, mert ugye a kormány(párt) ellensége nem az Unió és nem a magyar ellenzék, hanem a koronavírus.

Jó, azt nem kell elvárni senkitől, hogy tisztában legyen vele: nem Magyarországról szavaztak az Európai Parlamentben a képviselők, hanem közös állásfoglalást adtak ki a járvány elleni egységes fellépésről és a gazdasági válság közös megoldásáról. Az kétségtelen, hogy Orbán Viktor időkorlát nélküli rendeleti kormányzóvá avatása is bekerült a szövegbe, mint olyasmi, amit kerülni kell az uniós tagországoknak. Tehát – szokás szerint – senki nem támadta meg hazánkat, a fideszes kormányt és annak vezetőjét véleményezték. Mondhatni: Orbán Viktor példa lett az EP-ben. Elrettentő. Ezen miért kell cirkuszolni? Rendeleti kormányzás van Magyarországon? Az van. Határidő nélküli a rendeleti kormányzás? Az. Szép mese, hogy a parlament vissza is veheti ezt a jogot Orbántól, de ahhoz kétharmad kell. Kinek van kétharmada? A Fidesznek. Ki a Fidesz vezetője? Orbán. Ha a Fidesz elveszíti a kétharmadot, vissza lehet vonni Orbántól a kormányzói státuszt? Nem lehet, mert ahhoz az kellene, hogy az ellenzéknek legyen kétharmada. Egyszóval amennyiben Orbán Viktor diktátorosat akar játszani élete hátralevő részében, meg tudja tenni? Meg. Akkor meg miért nyüszítenek a drága fideszesek? Javasolnám, hogy Deutsch nertárs kuporodjon be Bayer lovagkeresztes költő úr ölébe, az majd mesél neki a brüsszeli hülye bácsikról és hülye nénikről, akik bántják a gazdit. Lehetőleg ezt a négy fal között csinálják, akkor mindenkinek jobb lesz a hangulata.

Én ezennel veszem a kalapomat és átadom a reggeli puszi kiosztásának nemes feladatát. Kellemes ébredezést, jó vasárnapozást mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!