Július 13,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor demokrata és disznókkal őrizzük a határt

Hahó! Itt a reggel és én is itt vagyok. Ez már önmagában is ok az örömre, de ráadásul vasárnap van és még holnap is az lesz, meg holnapután is, ha ártunk és ormányunk mást nem gondol. Ja, nem. Holanpután már szorgos kedd lesz. De most süt a nap, ordítanak a madarak. Béke van és szeretet. Amibe én majd mindjárt belerondítok.

Tegnap ennyire nem történt semmi:

Mennyire jó kis ország lenne ez, ha minden áldott nap ennyi érdekesség történne összesen. Ezzel együtt különösnek találom, hogy az egész világban ennyi hír van, hogy a Magyar Távirati Irodának semmi más tennivalója nincs, mint sporthíreket közreadni. Szerencsére a hülyék anyja mindig terhes, úgyhogy nem maradtunk fincsiségek nélkül, csak át kell sétálni az MTI Országos Sajtóiroda feliratú ajtaján és már lehet is csemegézni.

   Széchenyi 1845-ben a Közlekedési Bizottmány élére kerül.
A Gróf elnökletével a Tisza vízi rendezésre alakult egyesületek képviselői három alkalommal tanácskoztak. 
Az első ülést 1846. január 20-án tartották. A nyilvánosságról szólóan kimondták, a nyilvánosság őrszemeinek a fontosságát, annak érdekében, hogy a közvélemény kiegyensúlyozottan kapjon tájékoztatást az egyesület munkálkodásáról.  A reális zöldek szerint Államelnökünk kezdeményezésére november hóban harmadik alkalommal Budapesten sorra kerülő Víz Világtalálkozó, hozzájárulhat ahhoz, hogy a Tárcaközi Bizottság által 2002-ben kiadott a folyóinkkal való gazdálkodás eszmeiségétől, miszerint a Tisza folyó duzzasztása ökológiai agressziót okozna, cél az eredeti állapot visszaállítása, tehát teljes mértékben a Duna kör és a Soros Alapítvány által támogatott vízgazdálkodási alapelvek érvényesülésétől a Kormány elhatárolódik. Széchenyi szerint a Tisza völgye a legnagyobb számban élő “Magyar vér” lakhelye. A reális zöldek kérik a Kormányt, hogy gondoskodjon, Széchenyi, Kossuth, Ferenc József király, álmának beteljesüléséről a Homokhátság vízellátásáról. 1900-ban a Párizsi Kongresszus rámutatott, hogy más országokban a folyók szabályozása állami feladatként valósul meg, Magyarországon a Tisza völgy és mellékfolyóinak szabályozására az érdekeltek költenek többet.
Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub

No. Nem, ez nem a Demencia 2000, csak olyan. Külön jutifalat jár azért az emberfeletti mutatványért, hogy sikerült Sorost beletuszkolni a kissé zavaros mondanivalóba. A helyesírás majdnem utoléri a tegnapi csodácskát – az Európai-Független Centrum Párt közleményét, de mégsem. Esküszöm, kiadok én is egy sajtóközleményt valamiről. Majd kitalálom, hogy miről.

A Magyar Liberális Párt pedig azért küzd, hogy Budapesten legalizálják a kannabiszt. Amennyiben a párt jelöltje lesz a főpolgármester, az első dolga lesz rendezni ezt a dolgot. Igaza is van, nem tűr halasztást a kérdés.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár arról tájékoztatta szombaton az MTI-t, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke kedden Kazahsztánba utazik, ahol hivatalos látogatást tesz. Április 25-28. között pedig Pekingben tárgyal majd Kína vezetőivel, és részt vesz a második Egy övezet, egy út fórumon. A kínai miniszterelnökkel kétoldalú egyezményeket is aláírnak majd. Ezt az MTI mondta, nem én. Szerintem menjen csak nyugodtan drágaszépminiszterelnökúr, úgyis mi fizetjük a repülőjegyet. Vagyis a gépet, mert tuti nem normál járattal megy ő. Arra nem férnének fel még a testőrei sem, nemhogy a slepp. Remélem, Mészáros haverját is viszi. Az ilyen zseniális üzletemder ott is biztosan megleli a piaci rést. Szóval menjenek, fizetjük örömmel a dolgot. Akár a dupláját is, ha ott is marad.

És nem, kereszténykonzervék nem fejezték be. Még mindig találnak lehúzni való bőrt a Notre Dame tornyain. Értem én, első a politikai haszonszerzés, éljen Orbán Viktor és csakafidesz. De nem kellene már befejezni? Vagy legalább egyeztetni? Nem velem, hanem a többi nyaloncmédiával. A PestiSrácok nevű szardellapasztán új versenyző bukkant fel – nekem legelábbis új – és más fénytörésbe helyezte a tüzet. Mutatom:

Ha akarnánk, adhatnánk a történetnek egy olyan értelmezést, ami rögvest kiveszi az élét a felvilágosult haladók minden vádjának, amivel most irigykedve és magukat is megalázva estek neki a párizsi katedrális felújítása körüli eseményeknek. Ugyanis Európa példátlanul összefogott, és alig két nap alatt össze is gyűlt a helyrehozatalhoz szükséges összeg.

Ám ez korunk kommunistáit végtelenül felháborítja: tetszés szerint láthatjuk a Notre Dame fotója mellé biggyesztve az afrikai éhezőket, haldokló bálnákat. Igazából furcsa, hogy még nem számolták át a helyreállítás költségeit lélegeztetőgépekre, de ami késik nem múlik.

Ők egyszerre a korrupt, kiürsedett és hanyatló Birodalmak bürokratái, a forgószemű szanszkülottok, a dühödt kommunisták, a vérszomjas nácik és mindazok, akik irigyek voltak arra, hogy míg a kereszténység civilizációt épített, ők azt csak rombolni voltak képesek. Az ő utódaik nem csoda, ha dühödt haraggal támadnak ma is mindenre, ami keresztény, legyen az a hívő személye, vagy a szentély amiben imádkozik.

Hádeszép. Ez az igazi keresztényi gyűlölet, ez a mindent átható tehetetlen düh, egészen fenomenális. Én nem tudom, ki ez a Dobó István Péter és hány éves. De arra kíváncsi lennék, ha esetleg ötvenen innen van ő, vajon a saját szüleit is ilyen engesztelhetetlenül gyűlöli? Mert ugye van rá némi esély, hogy találódik a ládafiában némi tagkönyvecske, ami nem narancssárga. De ha nem találódik, akkor is. Mire ez a habzó pofájú fröcsögés? Ha már keresztény a lelkem – a bűzös hányásból ez világlik ki -, nem akar esetleg inkvizíciót? Nincs is szebb, mint egy vidám, húsvéti máglyán égetés. Esetleg kerékbe törés. Szigorúan a keresztényi szeretet jegyében persze.

Horst Seehofer német belügyminiszter szerint nem kérdés, hogy Orbán Viktor demokrata. Merthogy:

Figyelemreméltónak tartom az életrajzát. Amikor mi itt mind kényelmesen üldögéltünk a karosszékben, ő harcolt a kommunisták ellen. És ezt keresztény meggyőződésből is tette. Nem vagyok hajlandó Orbánt, mint demokratát megkérdőjelezni.

Nem lenne olyan nagy baj, ha Seehofer úr alaposabban utánajárna a dolgoknak, mert félinformációkból teljesen nagy hülyeségek szoktak kisülni. Sőt, az azóta eltelt időszakot sem kellene figyelmen kívül hagyni. Például azt a tényt, hogy amikor a nagyszerű Orbán Viktor Nagy Imre koporsójára felkapaszkodva harcolt, akkor még nem annyira volt neki keresztény meggyőződése. Amikor meg lett ilyenje, akkor még Nagy Imre szobrát is eltüntette szem elől, ezzel szemben Horthy Miklóst mosdatják nagy erőkkel fideszék. Vagy Horthy is demokrata volt? Mert akkor nem szóltam egy szót sem.

Jó hírünk a világban. Nem csak a fideszes propagandamédia terjeszt hazugságokat és hamisít képeket a pillanatnyi célnak megfelelően, ez máshol is szokásban van. Az Index tegnap este számolt be arról, hogy terjed a neten egy álhír, miszerint a magyarok disznókkal őrzik a határt. Az AFP hívta fel a figyelmet a hazugságra, mert az ő fotójukat hamisította meg valaki.

Ez az eredeti kép, ebből készült ez a csodás fotó:

Itt a tavasz, kezdődik a javeszékelés a Balaton partján. Nincs munkaerő, pedig a Propeller szerint:

Tavaly a nagyobb éttermek akár havi 800 ezer-1,2 millió forintot is kínáltak internetes hirdetéseikben egy szakácsnak havonta – plusz szállást és ellátást –, a szakképzett pincérek pedig 500-700 ezer forinttal kalkulálhattak jobb helyeken. Úgy fest, idén sem lesz jobb a helyzet.

Szerintem meg ez már tavaly sem volt igaz és kötve hiszem, hogy az idén igaz lenne. Meg nem tudom mondani, mi a francnak kell ilyen ökörségeket terjeszteni, de ez minden évben visszatérő téma. Ha van olyan olvasónk, aki dolgozott a Balatonnál és ilyen bért kapott, mesélje már el nekünk is, hadd örüljünk vele.

Már megint túlcsordultam. Nem maradt más hátra, mint jó ébredezést kívánok és távozom, de nem örökre. Hamarosan beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.