December 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor bátran verdesheti magát akár a földhöz is, de azért mindenki szavazzon rá

Úgy tűnik, Orbán Viktor hiába cipelte el a 2,3 millió magyar ember akaratát (mindenféle sérvet kockáztatva) Brüsszelbe, nem hatotta meg a büsszelibürokratákat. Mármint a többi tagország képviselőit. Ez a baj a demokrácia nevű, nálunk ismeretlen fogalommal.

EU-csúcs – Nézőpont Intézet: többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok.

Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint ezen országok úgy látják, a kötelező szétosztás jelenti a legjobb megoldást a menekültválság kezelésére. Példaként megemlítette Franciaországot és Németországot, az EU két vezető hatalmát, amelyek továbbra sem hajlandóak “váltani” a kérdésben.
 Hozzátette, Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnökének helyzete rámutat, hogy aki ki meri mondani az igazságot a kérdésben, komoly támadások kereszttüzébe kerül.
 Ugyanakkor jól látszik az is – mondta az elemző -, hogy Tusk érzi, az uniós polgárok véleménye ellentétes a brüsszeli állásponttal a kötelező kvóta ügyében. (MTI)

A kötelező kvóta egyébként nem azt jelenti, hogy be kell fogadnunk örök időkre huszonszázmillió ellenőrizetlen migránst, hanem azt, hogy Magyarországnak például el kellene bírálnia 1294 menedékkérő kérelmét – mégpedig záros határidőn belül – és akinek jogos a kérelme, tehát valóban menekült, azt védelemben kellene részesítenünk addig, ameddig vissza nem tud térni az országába, ameddig más ország át nem veszi, vagy ameddig állampolgárságot nem kap (ez kérelem és megfelelő feltételek teljesülése esetén lehetséges). A többieket – akik nem jogosultak valamilyen ideiglenes státuszra – vissza kell toloncolni a hazájukba.

Amennyiben a tagországok közösen úgy döntenek, hogy megváltoztatják a dublini szerződést (ennek része a menekültkvóta), akkor Orbán Viktor bátran verdesheti magát akár a földhöz is, nem fog tudni ezen változtatni egyedül. Akkor Magyarországnak is kötelező lesz betartania. Amennyiben azonban a tagországok miniszterei a kvóta ellen szavaznak, akkor nem lesz kvóta.

Ez tökéletesen független az érvénytelen és eredménytelen kvótanépszavazástól, a szavazóképes lakosság egyharmadát érdeklő nemzeti konzultációtól és Orbán Viktor hátrafelé nyilazásától.

Hogy tökéletes legyen a történet, Hidvéghi Balázs rácuppant az ügyre és kampányolt egy erőset a kormánypártnak. Így legalább kétségünk se maradhat, hogy miről szól a Soros-terv-migránsok-kötelező kvóta-háború-megvédés óbégatás.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a pénteken lezárult EU-csúcs jól jelzi, hogy most jönnek a legkeményebb hónapok, amikor meg kell védeni Magyarországot.
Mostantól tehát, ha lehet még nagyobb a tét, hogy milyen kormány alakul Magyarországon a jövő évi választásokat követően – fogalmazott a Fidesz politikusa, aláhúzva, amíg Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, addig továbbra is mindent megtesznek, hogy megvédjék Magyarországot.
Hidvéghi Balázs szerint azonban, ha egy bevándorláspárti kormány alakulna, akkor “Magyarországot könnyedén elmozdítják a Soros-terv útjából”. (MTI)

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.