Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán olyan, mint Lukasenka? Jól nézünk ki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fehéroroszországban lezajlott a választás, természetesen Lukasenka ismét győzött. Már az is kész csoda, hogy nem 108 százalékkal, kevesebbel is megelégedett. Meg is jelent az MTI hírek között a győzelmi értesítő (többször). Aztán néhány sorban az összecsapásokról is szó esett, amelyek a választás után robbantak ki és melyeket nem biztos, hogy feltétlenül szükséges minősíteni. A PestiSrácok mégis úgy vélte, ideje párhuzamot vonni Magyarország és Fehéroroszország között. Remélem, nem fog feltűnni a baklövés sajtólesőéknek, mert a végén még zokon találják venni.

Mintegy százan sérültek meg fehérorosz elnökválasztást követő éjszakán az összecsapásokban, az országban mintegy háromezer embert vettek őrizetbe  – közölte a BelTa fehérorosz hírügynökség belügyminisztériumi adatokra hivatkozva.  

A belügyi tárca sajtószolgálata szerint az összecsapásokban a rendvédelmi szervek 39 munkatársa és több, mint 50 civil sérült meg.  A minisztérium arról tájékoztatott, hogy a konfrontációnak nem volt halálos áldozata, és valótlannak nevezte az ezzel ellentétes tartalmú, az internetes híroldalakon megjelent állításokat.
    A háromezer őrizetbe vétel egyharmada a fővárosban, a többi Fehéroroszország több, mint 30 településén történt. (MTI)

Hétfőn reggel nyugalom honolt az utcákon, aktivisták azonban újabb tüntetéseket jelentettek be, mivel az ellenzék reménye, Szvjatlana Cihanouszkaja tíz százalékot sem ért el, amit ő nem hisz el. A helyzet ismerős lehet a magyar választópolgároknak is, a hazai ellenzéki sajtó pedig már be is szállt az álhír-versenybe, sejtetéseik szerint a hatalmas előnnyel győztes, hatodszor megválasztott államfő már el is menekült az országból. (PestiSrácok)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!