Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán népe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Miután tudom, hogy senkit nem érdekel, elhencegek: tegnap délután meglocsolták fentről a nem nagy, de már nagyon szomjas kertünket. Köszönöm az illetéseknek, legfőképpen ártunk és ormányunk minden tagjának, kiemelten a tulajdonosának. Nem kellett locsolnom. Rezsicsökkentés kimaxolva. És akkor már meg is ragadom az alkalmat, hogy hálát rebegjek Németh Szilárdnak, aki ugyan valamilyen ismeretlen okból még nem miniszter, de ő a rezsicsökkentés koronázatlan királya, ezt el kell ismernem. Meghatottan el is trappoltam megnézni a közösségi oldalát ennek az áldott embernek, hátha van fent valami jó kis takarékos kaja recept. Például hogyan csináljunk kőkeményre száradt penészes sajtból szilvásgombócot, vagy valami hasonló. Sajnos semmit nem találtam – nem először kell feldolgoznom ezt a csalódásból fakadó lelki traumát -, egyszerűen túl van hajszolva a rezsiharcos. Csak Orbán Viktor tekintetes úr oldaláról osztotta meg a hímzett maszk könnyesbús történetét, és mintegy mellékesen Gulyás Gergely köszönő szavait mindenkinek, aki segített lebirkózni a vírust. Konkrétan az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, katonáknak. Biztos nagyon fognak örülni, bár nem kizárt, hogy némi fizetésemelésnek több hasznát vennék. Igaz, én nem nagyon vagyok híve az egyenruhások túl (vagy meg) fizetésének. Nem jó az, ha hálásak a kormánynak. Legyenek inkább elégedetlenek, az hasznosabb.

Az egészen,de naggggyon cukker tud lenni, amikor egy pártlap fizetett szalagmunkása – tehát nem egy unatkozó, ismeretlen blogger – képes azzal foglalkozni, hogy Tüttő Kata tegnap munkaidőben a „Szalamandra völgyben” volt, erről még fotókat is posztolt. Én speciel nem tudom, mikor van munkaideje, esetleg szabadnapja Tüttőnek, azt sem tudom, miért volt ott, ahol volt. A PS pedig tudja, hőbörög, munkaidőben nem az irodájában ücsörög, hanem szaladgál, fújdegusztustalan. Nem is ez a cikk az érdekes, sőt, hanem alatta a komment ütött szemen. Igaz ugyan, hogy nem sok összefüggést leltem a cikk témája, és a hozzászólás között, de többnyire ez így szokott lenni. Mindegy, miről szól egy írás, rohadjon meg az ellenzék. Akár egy háztetőről lementett macska esetében is igen gyorsan sikerül ide jutnia az olvasóknak. Naszóval. Tüttő nem dolgozik, mert nem az irodában ül, ráadásul – ez a cikkből derül ki futólag – amikor éppen nem kirándul munkaidőben, akkor a Klubrádiónak nyilatkozik. Ilyeneket:

Nyilvánvaló, hogy a kormányhű településeket valamilyen módon ki fogja majd segíteni, a látszólag mindenkire vonatkozó megszorítások tehát csak az ellenzékieket érintik.

Ezért aztán:

Csak jelzem ha a Kormány így tenne hogy csak a minimum forrást adja az ellenzéki településknek még annak is rohadt nagy támogatottsága lenne.

Ez József véleménye a semmiből. És egészen biztosan nem csak az ő véleménye, még nagyon sok kormánypárti gondolkodik hasonló módon. Hogy ők lelkesen támogatnák azt, ha Orbán gazda nem adna pénzt az ellenzéki településeknek. Gondoljuk ezt végig.

Elméletileg Magyarországon demokrácia van, ami lehetővé teszi akár azt is, hogy az emberek szabadon válasszanak vallást, esetleg ne válasszanak, mert nem óhajtanak ilyet. Valamint az is benne van a demokráciában – még ha az többnyire csupán elméleti is -, hogy maguk döntsenek az önkormányzatok összetételéről. Az nincsen benne semmiben, hogy ezt a döntésüket a kormányon lévők megtorolhatják. Az sincs benne, hogy a polgármester, vagy az önkormányzat politikai hovatartozása határozza meg az önkormányzatnak juttatott forrás mértékét. Politikai alapon nem lehet forrást elvonni, sem pedig plusz forrást biztosítani. A kormány az önkormányzatoknak juttatott forrásokat tőlünk, adófizetőktől szedi be -többek között olyan módon, hogy az önkormányzatoktól vonja el -, majd ezeket a forrásokat osztja újra. Elméletileg lélekszám, feladatok, ilyesmik alapján. Hiszen vannak gazdagabb önkormányzatok, ahol sok adó folyik be, és vannak olyan önkormányzatok, ahová szinte semennyi. A nagyon szegény települések, ahol lényegében csak közmunka van, ilyenek. De feladataik nekik is vannak, melyeket el kell látniuk. Ehhez pénzre van szükség.

Az biztos, hogy az ország összes önkormányzatának területén magyar polgárok élnek. A fideszes önkormányzatok, és az ellenzéki önkormányzatok területén is. Ez a kedves kommentelő honfitársunk azt szeretné, ha a kormány, tehát Orbán Viktor megbüntetné azokat a honfitársait, akik nem fideszes polgármestert választottak. Ezt hatalmi erőszakkal szeretné ő kivitelezni, jelesül elvenné ezektől a településektől a pénzt. És akkor még nagyvonalú is, mert követelhetné például azt is, hogy ellenzékiek ne kapjanak orvosi ellátást, dögöljenek meg a kórház kapujában. De akár az is beleférhet, hogy szedjék össze, vigyék munkatáborba, vagy akár végezzék ki az ellenzékieket. Durván hangzik, de az ő gondolatmenete pontosan ez.

Egy ország polgárainak gondolkodása, viszonyuk a demokráciához, mindig az adott kormány felelőssége. Természetesen a személyek egyéni felelősségén túl. Az is a magyar kormány felelőssége – jelen esetben az Orbán-kormányé -, ha a saját hívei üvöltve követelik a diktatúrát, mert helyesnek vélik. És úgy tűnik, ezek a kormányhű erők – hiszen nem csak a kedves kommentelő gondolja így a dolgot – bármit megengedhetőnek tartanak az ellenzékkel szemben. Számukra az nem természetes, hogy létezik többféle párt, többféle irányzat, többféle gondolkodásmód. Ők azt akarják, egyféle lehessen csak. Ez – részben, mégpedig igen nagy részben – Orbán Viktornak és cinkostársainak a bűne. Sikerült megtalálniuk, és a karámjukba terelniük azokat, akik semmiféle másságot nem tolerálnak. Sem külső másságot, sem belsőt. Ők azok, akik lelkesen támadnák meg az utcán a fiatal fiúkat, és vágnák le rövidre a hajukat, mert túl hosszú a központi elváráshoz képest. Ők azok, akik lekurváznak fiatal lányokat, ha túlságosan rövid a szoknya. Ők azok, akik feljelentik a szomszédot – vagy akár a saját szüleiket -, ha olyan újságot olvas, rádiót hallgat, ami nem ajánlott a hatalom szerint. Minden korban voltak, vannak, lesznek ilyenek. Feljelentők, gyávák, ostobák, önerőből tehetségtelenek, irigyek, gyűlölködők. Olyanok, akik maguk soha nem értek el semmit az életben, ezért nem a tanulást, nem az önfejlesztést választják kiútként, hanem a sikeresebbek eltaposását, lerántását a sárba. Akik képtelenek mit kezdeni a szabadsággal, azok diktatúrát követelnek. És még ahhoz is hülyék, hogy felfogják, mit művelnek. Bátran nevezzük őket Orbán népének.

Elég ennyi reggeli előtt (helyett), alighanem sok is. Kellemes ébredezést, majd hamarosan jövünk,és beszólunk. Szokásunk szerint.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!