Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán most éppen bátor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dmitrij Medvegyev, aki annak idején Vlagyimir Putyin bábjaként vezette papíron Oroszországot és azóta is Putyin hűséges bábja, most bátornak nevezte Orbán Viktor azon lépését, hogy nem támogatja az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót. Ez végül is stimmel valamennyire: Moszkvából nézve valóban bátor lépésnek tűnhet Moszkva érdekeit szolgálni a – Medvegyev elvtárs szerint – sterilizált európai csordával szemben.

Közben meg továbbra is arról van szó, hogy Orbán hagyta, sőt, 12 éven át dolgozott azon, hogy Magyarország az orosz energiának ki legyen szolgáltatva (persze nem ő az egyetlen ilyen okos európai vezető), ezért most nyilvánvalóan meg kell akadályoznia az orosz olajra kivetendő esetleges szankciókat, hiszen nem rendelkezik alternatívákkal. Ameddig mondjuk az északi országok zöld energiába fektettek az elmúlt évtizedekben, addig nálunk rezsicsökkentés volt és olcsó orosz gáz. Ezek után bátornak nevezni Orbánt azért, mert retteg attól, hogy mi lesz ha elveszíti az egyik legnagyobb vívmányát, a rezicsökkentést, elég sajátos. A civilizált világ szemében páriává züllött háborús agresszor orosz államvezetés dicsérete viszont több ennél: méretes szégyen.

“Bátor lépés”, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem támogatja az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteki Telegram-bejegyzésében.

“Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki felkerült a Mirotvorec listájára, bátor lépést tett a hangtalan Európához képest. Elutasította, hogy támogassa az országa gazdaságára nézve pusztító energia-embargót és a vallási személyiségek (értsd: Moszkva és egész Oroszország pátriárkája és más ortodox hierarchiák) elleni őrült szankciókat” – írta a volt orosz elnök és kormányfő.

A Mirotvorec (Béketeremtő) egy ukrán nacionalista szervezet, amely “Ukrajna ellenségeit” listázza. Medvegyev úgy vélekedett, hogy “az uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csendben a szakadék felé haladjanak az egész sterilizált európai csordával együtt, amelyet az amerikai pásztor a vágóhídra vezet”. “Meglátjuk, mit fog tenni az a pásztor. És persze azt is, hogyan viselkedik majd a nyájnak az a része, amelyik kész feláldozni magát a pásztor jóllakott életéért” – írta Medvegyev.

Vlagyimir Legojda, a moszkvai patriarchátus egyházközi, a társadalmi és sajtókapcsolatok szinódusi osztályának vezetője, szintén a Telegramon, így kommentálta, hogy a magyar kormányfő állást foglalt Kirill pátiárka és az orosz ortodox egyházvezetés uniós szankciós listára való tétele ellen: “Vannak értelmes politikusok, akik képesek józanul és stratégiailag gondolkodni”.

A magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér egy, a magyar gazdaságra ledobott atombombával. Azt is elmondta, Magyarország nem támogatja, hogy orosz egyházi vezetőket szankciós listára tegyenek, “mert ez érinti a magyarországi közösségek vallásszabadságának kérdését, az pedig szent és sérthetetlen”. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!