Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán: Magyarország és Brüsszel nagy dolgokra lehetne együtt képes, ha Brüsszel úrrá tudna lenni hungarofóbiáján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Úgy gondoljuk, hogy a felsőbbrendűség minden ideológiája eredendően visszataszító, bűnös és halálos. A nyugati globalista elitek azonban még mindig a kizárólagosságukról beszélnek, egymás ellen uszítják az embereket és megosztják a társadalmakat, véres konfliktusokat és puccsokat provokálnak, gyűlöletet, ruszofóbiát és agresszív nacionalizmust szítanak, lerombolják a családot és a hagyományos értékeket, amelyek az embert emberré teszik. Mindezt azért teszik, hogy továbbra is diktálhassanak, ráerőltethessék akaratukat, jogaikat, szabályaikat, valójában a rablás, az erőszak és az elnyomás rendszerét a népekre”.  (Részlet Vlagyimir Putyin győzelem napi háborús beszédéből)

Ez jutott eszembe, miután a ma reggel elmaradt közrádiós miniszterelnöki igehirdetés helyett a nemzet utcai harcosának Veszprémben volt jelenése, ahol a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében átadott ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ ünnepélyes megnyitóján (ugyan ki más adhatna át egy tánc- és mozgásművészeti központot?) tényleg ezt bírta mondani:

Magyarország és Brüsszel együtt nagyszerű dolgokra lehetne képes, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni hungarofóbiájukon. 

Ha eltekintünk attól, hogy Brüsszel továbbra is egy város, és a tizenharmadik éve tartó brüsszelezés mennyire kínos és kellemetlen, azért elég világos, hogy miről van itt szó. Nem, ez még nem egy huxit-beszéd, hanem csak a szokásos, Vlagyimirovics kottájára kísértetiesen rímelő maszatolás, a felelősség eltolása és az országgal való takarózás.

Ha fekália kerül a jobban teljesítés palacsintájába, akkor Brüsszel a hibás, miért nem oldja meg, ha nem oldja meg, akkor meg mi értelme van egyáltalán a létezésének, nem? De. Ha mimagyaroknak egyre rosszabbul megy, az nem azért van, mert a kormány elcseszte, nem ért hozzá, korrupt és csak a saját hatalma érdekli, hanem mert Brüsszel nem képes biztosítani a jólétünket. Miért nem? Mert hungarofóbok a brüsszeli bürokraták. Értjük. A Nyugat ruszofób és hungarofób, és bár még egyszer se magyarázta meg se Vlagyimir, se a felcsúti pajtása, hogy pontosan miért érdeke ez a Nyugatnak, de nem is kellett. Érti, aki érti.

Hogy mekkora dolgokra lehetne képes Magyarország és Brüsszel, ha az Orbán-kormány úrrá tudna lenni a korrupció és az illiberális ámokfutás legfőbb politikáján, arról sajnos semmit nem mondott a tolvajok bátorak fejedelme.

Orbán köszönetet mondott az Európai Uniónak és a brüsszeli bürokratáknak, hogy Veszprém mellett, így Magyarország mellett döntöttek.

Ugyanakkor úgy fogalmazott: Veszprém teljesítménye mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni „jól kifejlett hungarofóbiájukon, akkor mi együtt Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk, lehetnénk képesek”. Kár, hogy Veszprém példája a kivétel és nem az általános szabály – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: az európai együttműködés modern formáját, az Európai Uniót két cél, a béke és a jólét hívta életre. Ma viszont „kötésig állunk egy háborúban”, s a gazdasági helyzet és a kilátások egyre aggasztóbbak és rosszkedvűbbek. Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió? – tette fel a kérdést.

Hangsúlyozta: ha erre nem találják meg a választ, akkor az olyan szép szokások és remek programok napjai, mint az Európa Kulturális Fővárosa is meg vannak számlálva. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!