Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán lenullázta Gyurcsányt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sugarasat, vidámat, árvalányhajasat! Az öröklésen gondolkodom. És az evolúción. Egyikhez sem értek, de a hozzá nem értés még soha, senkit, semmiben nem gátolt meg ebben az országban. Sőt, jó esélyem lenne az öröklődési- és evolúciós miniszteri székre. Már ha lenne ilyen. És ha nem Kásler Miklós ülne benne most is.

Nem csak a hozzá-nem-értés nem kizáró tényező, hanem egyenesen kívánatos Mária Tündérországában, hanem olyan tünetek is, melyeknek kiváltó okait máshol felderítik és kezelik. Például ha valakinek víziói vannak, annak adnak piros és kék tablettát, talán rózsaszínűt is. Nálunk államférfinak nevezik és imádják, mint az aranyborjút. Felemelik, éljenzik, csodálják. Körbekerítik átláthatatlan fekete nejlonnal, szalmabálákkal, rendőrökkel, testőrökkel. Lezárják a templomot, ha ott hányja magára a keresztet. Nem azért szigetelik el, hogy ne tehessen kárt másokban, hanem azért, hogy ne kelljen szembesülnie a valósággal.

A miniszterelnök fia letette a tiszti esküt. Fegyvert kapott a kezébe az a fiatalember, aki Afrikába ment focit tanítani a szegény gyerekeknek. Állítólag ott találkozott Istennel. Tisztázatlan körülmények között – a hírek szerint nem önszántából – hazajött. Itthon is vele maradt a sivatagban meglelt hit, szektát alapított, zavaros szónoklatokat tartott, kézrátétellel gyógyított, az angyalokkal beszélgetett. Aztán ez is elmúlt neki, bevonult katonának. Most letette az esküt. Kaphat éles fegyvert a kezébe. Puskát, amivel embert lehet ölni. Valaki, aki hitte és nyilvánosan hirdette, hogy beszél az angyalok nyelvén, hogy személyesen szokott Jézussal trécselni, hogy képes betegeket gyógyítani. Nem is csak az a kérdés, hogy fér össze mindez a fegyverrel és azzal, hogy ha parancsot kap, emberre kell lőnie. Az a fontosabb kérdés, mentálisan alkalmas-e arra, hogy fegyvert kapjon a kezébe.

Bárki ebben az országban vizsgálja-e, hogy mentálisan egészséges emberek kerüljenek vezető posztokra? Azt tudom, hogy a targoncakazelőket vizsgálják. De a politikusokat? Katonákat? A rendőröket elvileg igen. Hogy a gyakorlatban ez mennyire hatékony, arra a legtöbben tudnánk kérdéses példákat felsorolni.

Ki a felelős, ha arra alkalmatlan, főleg ha veszélyes emberek kerülnek olyan helyzetbe, ahol emberekről, életekről, sorsokról, akár egy egész országról dönthetnek? Az orvosok, akik nem vették észre a bajt? Esetleg észrevették, de titkolják?A közvetlen környezete, amiért fedezik az alkalmatlanságot? Azok, akik hasznot húznak mindebből? Akik a saját gazdagodásuk érdekében cinkosok az eltitkolásban?

És akkor jut is eszembe Orbán Viktor péntek reggeli igehirdetése. Még nem tudtam rávenni magam, hogy meghallgassam – élőben pedig módom nem volt rá, mert dolgoztam – úgyhogy kénytelen vagyok az Origo nevű szaklapra hagyatkozni. Mikrofonállvány néni természetesen rákérdezett, mit szól a drágaminiszterelnökúr Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjához, melyben név szerint említi Vidnyányszky Attilát és párhuzamba állítja a földönfutással. Orbán, aki sajtóhírekre nem reagál és ilyesmit nem kommentál (ha netán a veje, lány, szomszédja gazdagodását boncolgatják), most indokoltnak látta a véleményét ország-világ elé tárni.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a kijelentésen nincs miért meglepődni, hiszen

“ezek kommunisták”, ezt csinálták, amikor hatalomra kerültek Magyarországon: elvették az emberektől, amijük volt.“Miért gondoljuk, hogy megváltoztak?” – kérdezte Orbán Viktor, hozzátéve, a kérdés az, hogy mit felelnek. “Mi felütjük a Könyvet, ahova az van írva, hogy aki kardot ránt, az kard által vész el” – fogalmazott Orbán Viktor. 

Ezt azért boncoljuk fel egy kicsit. Orbán Viktor két évvel fiatalabb, mint Gyurcsány Ferenc. Ez lehet az oka annak, hogy a rendszerváltás előtt Gyurcsány a KISZ-ben a Központi Bizottság titkára volt, Orbán csak az alapszervezeti KISZ-titkárságig vitte. Ha nem gondoljuk, hogy Gyurcsány megváltozott, akkor miért gondolnánk, hogy Orbán igen? Főleg, ha a hatalomra kerüléskor elkezdett fosztogatásról van szó, hiszen ez a mindennapok valósága. Ebből – Orbán logikája alapján – az következik, hogy Orbán Viktor sem változott, ő is kommunista maradt. Amilyen a Kommunista Ifjúsági Szövetség alapszervezeti titkáraként volt.

Gyurcsány fenyegetőzése nem egyszerűen felesleges és megengedhetetlen volt, hanem a teljes ellenzéki oldalra nézve rendkívül káros is. Ezt tegnap lenullázta Orbán Viktor, aki gyakorlatilag szintén azzal fenyegette meg Gyurcsányt és az ellenzéket, hogy földönfutóvá teszi őket. Mert a bibliai idézet pontosan erről szól, nem másról. Annyival súlyosabb ez a kijelentés, hogy Gyurcsány hatalom nélküli – így üres – fenyegetése nincs arányban Orbán fenyegetésével, hiszen az utóbbi birtokában van az ország feletti teljes hatalomnak. Ide értve a rendőrséget, ügyészséget, alkotmánybíróságot, a bíróságok egy részét, valamint a hadsereget, ahol reményeim szerint Gáspár hamarosan felkapaszkodik a ranglétra tetejére. Ráadásul amennyire pitiáner Orbán, éppen annyira bosszúszomjas is. Ocsmány történet. Elég baj az nekünk, hogy a két hős nem egy kocsma hátsó udvarán veri ki a másikból a szart, hanem nyilvánosan, belevonva mindenkit. Akár akarjuk, akár nem.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!