Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Balázs: A kormány matematikai és virológiai alapú modellezés keretében nézi, hogy milyen intézkedések lehetnek szükségesek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára arra kérte a a parlamenti frakciókat, hogy támogassák a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Tette ezt úgy, hogy se migránsokról nem beszélt, se Gyurcsány Ferencről, amihez ezúton is gratulálunk neki. Nem hiszem egyébként, hogy a négyötödös többséget igénylő rendelkezés ellen bárki is tiltakozna, mivel az egész ország érdeke az, hogy minél több biztonsági intézkedéssel kontrollálják a vírus terjedését. Akkor sem, ha vannak kifejezetten aggasztó elemei is a meghosszabbított veszélyhelyzetnek.

Orbán Balázs azt is hozzátette, hogy folyamatosan matematikai és virológiai alapú modellezés keretében nézik, hogy milyen intézkedések lehetnek szükségesek, és gyűjtik a nemzetközi tapasztalatokat is. Ez rendkívül jól hangzik, de jó lenne azt a valóságban is látni megvalósulni.

Orbán Balázs: remélhetőleg a frakciók támogatni fogják a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A kormány reméli, hogy a lehető legtöbb parlamenti frakció támogatni fogja a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbítását – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: ha ez nem történik meg, akkor a kormány nem tudja fenntartani azokat az intézkedéseket, amelyeket az egészségbiztonság erősítéséért és a gazdaság megvédéséért hozott. Elmondta: az alaptörvény értelmében a veszélyhelyzetet mint rendkívüli jogrendi állapotot a kormány csak 15 napra tudja elrendelni.

Ezt követően a veszélyhelyzet meghosszabbítása, illetve a már meghozott intézkedések hatályának meghosszabbítása az Országgyűlés hatáskörébe tartozik – közölte Orbán Balázs. A jövő héten az Országgyűlésnek sürgősséggel kell döntenie a meghosszabbításról, lehetőség szerint a házszabálytól való eltéréssel, amely négyötödös többséget jelent – fűzte hozzá. A kormány a fertőzöttek számának további emelkedésére számít, és igyekszik felkészíteni az ellátórendszert arra, hogy megnő azok száma, akik kifejezetten rosszul reagálnak a fertőzésre – mondta, megjegyezve, hogy az ezzel kapcsolatos előkészítő munkán túl van a kormány.

Folyamatosan matematikai és virológiai alapú modellezés keretében nézik, hogy milyen intézkedések lehetnek szükségesek, és gyűjtik a nemzetközi tapasztalatokat is – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a kormány kész további intézkedéseket hozni ennek megfelelően, amikor a járvány újabb szakaszba lép. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!