Szeptember 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán: a rendszerváltás óta ez volt a legnehezebb év, mégis rendkívüli teljesítményt nyújtott Magyarország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,894,742 forint, még hiányzik 1,105,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyelőre röviden megválaszolva a saját magam által néhány órája felvetett álkérdést, igen hamar kiderült, hogy a miniszterelnöknek a rendszerváltás utáni legnehezebb év utolsó napjaiban nincs érdemi mondanivalója az ország lakosságát a mindennapokban érintő kérdésekről. Semmiről.

Orbán párhuzamos hatalmi univerzumában nem létezik az Európai Unió második legszegényebb országa, az Európa-bajnok magyar infláció, egyáltalán annak a népnek a kínja és keserve, amelyiknél csupán egyetlen tagállamban keresnek kevesebbet a keményen dolgozó kisemberek. Az is megint csodálatosan kiderült – részletesebben is lesz szó róla -, hogy Orbán Viktor miért nem ad interjút 15 éve a rendeltetése szerint működő médiának.

Orbán Viktornak kizárólag azért tapsoltak mára össze egy úgynevezett évértékelő, illetve jövőbeli víziókat felvázoló sajtótájékoztatót, hogy  megnyugtassa a híveit, mindent rendben találjon saját magával kapcsolatban és az üzenje: ne a szemüknek higgyenek, hanem annak, amit ő mond. Ő pedig csak annyit tud mondani, hogy nem tehet semmiről, ami szar, de mindenről ő tehet, ami még működik.

A rendszerváltás utáni állítólag legnehezebb év Orbán olvasatában hat pontban arról szól, hogy az ország kiválóan teljesített

  • abban, hogy április 3-án újra kétharmaddal megválasztotta az állampártot,
  • abban, hogy kimaradt a háborúból, amibe egész Európa szügyig belesodródott,
  • abban, hogy a migránsokat megállította és megállítja a határon,
  • abban, hogy tudja finanszírozni az energiafogyasztását (?), holott a brüsszeli szankciók miatt megdrágult az energia, de nincs még egy ország, amelynek polgárai havi 181 ezer forint ajándékot kapnak a kormánytól, hogy ki tudják fizetni a rezsijüket,
  • abban, hogy virul a munkaalapú társadalom, minden rekordot levertünk a foglalkoztatottság és a beruházások terén,
  • illetve abban, hogy az Európai Unió hungarofóbiája ellenére létrejött a megállapodás az EU-val és lesz pénz lóvéra.

Orbán Viktor számára nem léteznek a mindennapi nyomorúságok, se Európa legmagasabb élelmiszerárai, se a brutális rezsiemelkedés, se az agonizáló oktatás vagy egészségügy problémái, mindenki tartsa be a törvényeket, kussoljon, ő pedig 2023-ban is harcolni védekezni fog és a nagy céljait nem adja fel. Boldog karácsonyt, alattvalók!

A rendszerváltás óta ez volt Magyarország legnehezebb éve – jelentette ki a miniszterelnök a Kormányinfó keretében keretében tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország mégis rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Sikerült megőrizni a munkaalapú társadalmat, soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ebben az évben. Harmincéves csúcson van a foglalkoztatás, az emberek 74,6 százaléka dolgozik.

Bár 2022 választási év volt, mégis sikerült csökkenteni a költségvetési hiányt, ami nagyon ritka az európai politikában, de Magyarországon nem példátlan, 2018-ban is így történt. Közben visszakapták az idősek a 13. havi nyugdíjat, a családosok adójuk tekintélyes részét, és bevezették a 25 év alattiak adómentességét.

Rendkívüli teljesítmények tartja azt is, hogy a liberális világban uralkodó hungarofóbiát leküzdve sikerült az EU-val megállapodni. Orbán Viktor azt mondta, reményei szerint az erről szóló megállapodásokat a következő egy-két napban alá is írják.

Védekezni fogunk, de a nagy céljainkat nem adjuk fel. 2023-ban is az lesz a legfontosabb Magyarország számára, hogy kimaradjon a háborúból.

A másik fontos cél, hogy kimaradjunk az európai recesszióból, tehát Magyarországon a gazdasági növekedés ne mínusz legyen, hanem plusz.

A kormány továbbá szeretné elérni, hogy a következő év végére egy számjegyűre zsugorodjon az infláció. A szerdai kormányülésen pedig várhatóan dönteni fog a kabinet arról, hogy a fiataloknak 25 éves korig járó adómentességet a gyermeket vállaló nők esetében 30 évre emeljék.

Szuverenitás, szabadság, teljes foglalkoztatás és a családok támogatása. Ezeket a nagy célokat 2023-ban a várható nehéz körülmények közepette sem akarjuk föladni. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!