Január 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Önérzetes hazudozók

Önérzetes jó reggelt mindenkinek! Az önérzetes nem tudom pontosan, honnan jött. Vagyis de, pontosan tudom. Onnan tudom, hogy a NER egyik főideológusát egy alaptalanul vádaskodó blogbejegyzésben hazug állításokkal illették. Mert különben nem is igaz, hogy önéletrajzából eltűnt volna az MTA-Soros Alapítványtól kapott támogatásának ténye, ahogyan azt a blog nyomán több sajtóorgánum állította. Ezzel szemben az az igazság, hogy Schmidt Mária hivatalos weboldalán, valamint Facebook-oldalán olvasható

a Széchenyi-díjas történész átfogó, részletes önéletrajza, amely természetesen az alaptalanul vádaskodó és végletesen elfogult cikk írásakor is elérhető volt, és amelyben szerepel a Soros Alapítványtól kapott ösztöndíja.

Jó, eddig se volt titok, hogy ki kicsoda ebben a sorosozástól kettőig nem látó elvtársi bandában, de azért van annak egy igencsak penetránsan lábszagú bája, amikor az ordas hazugságokat tényszerű igazságokként tálaló, a kampányban nettó, utólag helyreigazításra szoruló hazugságokat terjesztő, a történelmet gátlástalanul meghamisító milliárdos primadonna kikéri magának, hogy az nem is úgy volt. Mármint még arra sem képes, hogy személyesen kérje ki, az általa vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványt utasította. Mellesleg engem például pont nem érdekel, hogy mit törölt ki és le honnan, miután az internet sajnos és szerencsére nem felejt. Ellenben a tulajdonában lévő szennylap Soros-zsoldosokról készített listájával egyidejűleg számomra őtörténészsége megszűnt létezni. Tudom, hogy lesz még lejjebb is, mert a rendszer logikája szerint másként nem lehet, de a gyalogsági ásó kutyafasza ahhoz a sebességhez képest, ahogyan ezek tepernek, hogy elérjék a magmát.

Nincs tökéletesebb definíciója Abszurdisztánnak, mint az, hogy egy megválasztott ellenzéki képviselő nem tud elmenni pártja alakuló frakcióülésére, mert Kövér László, ökölbe szorult agyú házmester még tavaly örökre kitiltotta őt a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. Jó. Most nem arról beszélünk, hogy egyáltalán mi a francért ül be egy ellenzéki párt abba a parlamentbe, mert ez egy külön téma lenne és erről is lenne bőven mit megbeszélni. Hanem a sértődött, önkényes, morcos, senkit el nem viselő, régi rendszerek maradványának fent leírt és ahhoz hasonló idegrohama a téma. Meg az is téma (najó, elismerem, nem bírom nem szóvá tenni), hogy azok az ellenzéki képviselők, akik beülnek ebbe a régi-új parlamentbe, ezt fogják játszani újabb négy évig. Eltűrik majd, hogy Kövér beléjük törölje a lábát, kitiltogassa őket, megbüntesse őket, leugassa a fejüket, hogy Orbán boldog karácsonyozva, személyeskedve hajtsa el őket a vérbe. És ha csak róluk lenne szó, ugye…

Semmi baj, mert a harácsolás, az értelmetlen pénzszórás, a haveri kleptokrácia gépezete dübörög tovább addig is, ameddig mi azon rágódunk, hogy dehát aki embereket listáz, az uszít és kirekeszt, hogy dehát aki embereket listáz, az még a Fidesz torz jogrendszerében is számos súlyos jogsértést követ el. Mondom sorban:

–  A választások után kevesebb mint két héttel, azaz ma, csütörtökön Óbuda önkormányzata, vagyis képviselő-testülete meg is szavazhatja, hogy Tiborcz István barátja és üzlettársa kapja meg a Kolosy téri piac épületét. Ez azért jó, mert legalább nem a bezzeggyurcsányok és sorosok kezére kerül itt semmi.

– Nettó 60 millió forintot költenek az adófizetők idén a most épülő új Puskás Ferenc Stadion kommunikációs tevékenységére, a reklámügynökségi, PR- és médiaügynökségi feladatokra. Vagyis ennyiből reklámozzák, hogy épül a stadion. Mert ha nem reklámozzák, akkor nem épül, vagy franc se tudja. A tender nyertese annak a Balásy Gyulának két cége, aki a Rogán Antal propagandaminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) kommunikációs tenderein csak tavaly 30 milliárdot nyert. Ez azért jó, mert legalább nem az ellenség zsírosodik a stratégiai közpénzszóráson.

– 470 millió forintért szerződött a miniszterelnökséggel 3 havi munkára (!) az SBGK ügyvédi iroda, amelynek elnökségi tagja Bajkai István, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere – írja a Hír TV a kormány.hu adatai alapján. Az Orbán família ügyvédje nem panaszkodhat, kibaszottul jól él a közbeszerzésekből. Hála a jóistennek, nem csak ügyvédi irodája van neki, de közbeszerzési tanácsadó cége is szárnyal a közpénzes tendereken. Emellett a kampányalamizsna osztás nagymestere is ő, a tojás-tej-sonka tengelyen igen jól teljesített. Pfejj.

Mindezeken túlmenően nekem a ma reggeli kedvenc olvasmányom EZ a cikk, amelyet mindenkinek ajánlok szeretettel. Rendkívül tanulságos és majdnem olyan szórakoztató, mint az, amitől hisztérikus röhögőgörcs jön az emberre, és ami úgy hangzik, hogy erdélyi vezetők kérik Orbánt a Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére. Nem vagyok egyáltalán a humor ellensége, hanem sőt, de ezt még én sem vagyok hajlandó elhinni. Szóval amit ajánlottam, az arról szól, hogy miközben az EU nekiment Kínának az Egy övezet, egy út nevű orbitális átverés ügyében, Magyarország pedig – amelynek kormánya lelkesen gazsulál Kínának – fülét-farkát behúzta. Annyira kibaszottul szánalmas, hogy nagyon.

És bár rengeteg mindenről kell még majd beszélnünk, a végére a salakfertőmédia (Ripost-Origó-Bayer) legújabb vergődését hagytam: most az van, hogy Soros fia, aki Budapestre jött, hogy támadja a magyarokat, ráadásul meleg is, baszki. Ezt azzal illusztrálták, hogy Alex Sorosról és egy Maxwell Osborne nevű divattervezőről összeollóztak néhány Instagram-fotót. Ami még hagyján, de amit összehordtak mellé, attól az ember bele tényleg kifordul. Hogy akkor most mi van? Sorost utálják, démonizálják, megvetik, köpködik, mert más az elképzelése a világról, mint nekik. De hogy jön ide megint a homoszexualitás? Mit bizonyít ez? Kinek mi köze hozzá, ha úgy van és ha nem úgy van? Egy politikai vitában (már ha ez egyáltalán az) mit keres a másik fél szexuális irányultsága?  Najó, hagyjuk is, azt már nem is mondom, hogy Gulyás Mártont is belekeverték ebbe a mocsokba. Most akkor mi a baj Sorossal? Hogy meleg a fia? Értem.  Kurva élet…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.